четвер, 25 червня 2020 р.


Головна медсестра Дубровицького районного центру ПМСД Лілія Орестівна Дубінець родом із Заліщицького району Тернопільської області. Вона закінчила Костопільське медичне училище, кілька років пропрацювала у Костополі в терапевтичному відділенні. Ліля Орестівна каже, що цей професійний старт був хорошою школою, бо робота у стаціонарі дала багато навиків молодій медсестрі. Доля склалася так, що медик вийшла заміж на Дубровиччиину і подальша професійна доля нашої співрозмовниці була пов’язана з нашим краєм.
У Дубровиці молода медсестра пішла на роботу у поліклінічне відділення. Як каже Лілія Орестівна, робота у цьому відділенні лікарні була зовсім іншою, більш документальною, а так хотілося втілювати в життя навики, набуті в стаціонарі. Але життя прокладає нам свою життєву стежку. Згодом було дві декретних відпустки. Разом з чоловіком (на жаль, вже покійним) виростила  і виховала Лілія Олександрівна двох чудових дітей. 
А згодом медсестра вийшла на роботу у дитячу консультацію, де вела чорнобильський реєстр, з часом стала там старшою медичною сестрою. Працювала на цій посаді поруч з керівником консультації, шанованою Зінаїдою Георгівною Мединською до 2013 року.
Після дитячу консультацію віднесли до закладів первинної ланки. Головним лікарем цього підрозділу у нашому районі стала Вікторія Михайлівна Островець, а Лілія Орестівна перейшла працювати головною медсестрою в ПМСД.
Сім років на цій посаді трудиться ця відповідальна жінка. Роботи у головної медсестри вистачає: серед багатьох обов’язків  чи ненайактуальніший – дотримання санепідрежиму. Робота головної медсестри щоденно вимагає і моральних зусиль, бо молодшим колегам часто треба підказати, порадити, вислухати, підівчити.
– Люблю свою професію, в іншій себе не уявляю. У нас прекрасний єдиний колектив, – каже Лілія Орестівна. – Наш керівник Вікторія Михайлівна – високопрофесійна, відповідальна, вимоглива, передусім до себе і, зрозуміло, до всіх нас. Порядок і відповідальність має бути всюди у нашій професії. Без цього у медицині неможливо. Всі мої колеги люблять свою роботу і намагаються виконувати її якнайкраще. Звичайно, нашу працю мають оцінювати пацієнти. Додам і таке, що не всі жителі району ще зрозуміли суть медичної реформу, тому часто розяснюємо про нововведення і терпляче вислуховуємо всі емоції земляків. Зараз відповідаємо за упакування біоматеріалів, які беруть у хворих з підозрою на ковід. Є цілий алгоритм, як мають бути підготовлені ці аналізи до транспортування, з усіма вимогами правил безпеки, це кількаступеневий процес. Я і всі наші медсетри навчилися робити цю відповідальну ділянку роботи. У Рівненській лабораторії до наших доставлених, упакованих зразків нема жодних претензій, що ще раз свідчить про високу кваліфікацію моїх колег.
З нагоди професійного свята Лілія Орестівна щиро зичить своїм колегам здоров’я, віри у завтрашній день, особистого щастя і поваги від людей. «А ми і надалі будемо працювати на благо громади району, – додає головна медсестра ПМСД. – Зараз дуже відповідальний і непростий час нашої структури, бо мої колеги на передовій щодо виялення коронавірусу, обстеження хворих. Хай Божа Мати всіх нас охороняє.

Немає коментарів:

Дописати коментар