четвер, 11 червня 2020 р.


Останній дзвоник – онлайн
Традиційний останній дзвоник зазвичай проходить урочисто та весело з лінійкою біля школи, вітаннями та побажаннями.  Усі вже звикли до такого святкування, однак 2020 рік вніс свої корективи. У зв’язку із забороною проведення масових заходів, щоби запобігти розповсюдженню COVID-19, у Міністерстві освіти і науки України прийняли рішення проводити останні дзвоники та випускні в онлайн-режимі. Саме так пройшло це свято і на Дубровиччині. Педагоги створили відеоролики із привітаннями до Останнього дзвоника, в окремих закладах освіти було організовано відеоролики із привітаннями до Останнього дзвоника, відеофлешмоби до цього свята, створювали і віртуальні дошки із згадками про події у школі, записували поздоровлення випускникам від найменших школярів. Ми пропонуємо вам, дорогі читачі, також уявити себе на святі віртуального Останнього дзвоника. Слово учасникам нашого свята.







Ніна Стасюк, начальник відділу освіти Дубровицької РДА:
Управління освіти і науки обласної державної адміністрації підсумувало результати ІІІ (обласного) туру учнівських олімпіад, за рейтингом якого учнівські команди Дубровицького району посіли 5 місце серед районів та 8 місце серед усіх команд-учасників олімпіад, здобувши 38 призових місць: 2 перших, 11 других, 25 третіх.
Підсумки участі команд районів і міст у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів:
У обласних олімпіадах взяли участь 75 учнів із 11-ти закладів загальної середньої освіти Дубровицького району, Висоцької та Миляцької об’єднаних територіальних громад: Колківського, Миляцького, Орв’яницького, Сварицевицького, Селецького, Туменського закладів загальної середньої освіти, Висоцької, Дубровицької №2, Крупівської, Бережківської загальноосвітніх шкіл, Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа».
Найкраще представили район на обласному рівні команди    школярів:
Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей–школа», яка виборола 18 призових місць в обласних олімпіадах: 7 других – Кушнір Олександр з інформатики та фізики, Петровець Іван з інформатики та з інформаційних технологій, Коржик Андрій з інформаційних технологій, Швед Анастасія та Климчук Софія з хімії; 11 третіх – Гайдиш Владислав з інформатики, Черпак Іван з історії, Колода Яна та Дубінець Яна з української мови та літератури, Швед Анастасія з біології та з екології, Кренько Назарій з англійської мови, Делідон Ірина з екології та хімії, Мосійчук Микола та Кренько Богдана з хімії;
Селецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Олега Ващишина – 8 призових місць: 1 перше – Дергільова Ольга з російської мови та літератури; 3 других – Адамчук Антон з інформатики, Адамчук Ілля з математики, Стасько Тарас з російської мови та літератури; 4 третіх – Адамчук Ілля з інформатики та географії, Воробей Максим з історії, Панько Максим з інформаційних технологій;
Дубровицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №2: 7 призових місць – 1 друге Воробйов Віктор з біології, 6 третіх –Герасимчук Ірина з правознавства та з англійської мови, Котяш Олеся з української мови та літератури, Придюк Любомир з географії, Грезенталь Валентин з біології, Зданевич Іванна з російської мови та літератури. 
По 1 призовому місцю в обласних предметних олімпіадах принесли району вихованці Орв’яницького (Красько Вікторія – І місце з обслуговуючої праці), Колківського (Молчанович Анастасія  – ІІІ місце з російської мови та літератури), Сварицевицького (Степанович Юлія – ІІІ місце з географії) закладів загальної середньої освіти, Висоцької (Мосійчук Тетяна – ІІІ місце з німецької мови) та Крупівської (Придюк Вероніка – ІІІ місце з української мови та літератури) загальноосвітніх шкіл.
Два учні – Швед Анастасія із Дубровицького НВК «Ліцей-школа» та Адамчук Ілля із Селецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені О. Ващишина – здобули по три призових місця, троє учнів – Кушнір Олександр, Делідон Ірина, Петровець Іван з Дубровицького НВК «Ліцей-школа» здобули по 2 призових місця в обласних предметних олімпіадах.
Найбільшу кількість переможців ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів підготували Юрій Паламарчук, вчитель інформатики, Таміла Ремезюк, учитель хімії, Наталія Пінчук, вчитель біології та екології Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа», Мирослава Ракович, вчитель інформатики і математики Селецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. імені Олега Ващишина.
Ще раз вітаємо учнів-призерів обласних олімпіад та їх наставників!
Успіхів вам і нових перемог!

Ольга Миколаївна Дулінець, класний керівник 11 класу історичного профілю Дубровицького НВК «Ліцей-школа» (фото на стор. 1):
Дорогі мої, любі одинадцятикласники: Дарина, Максим, Олександр, Яна, Валентин, Вікторія, Діана, Павло, Вероніка, Анна, В’ячеслав, Ольга, Ірина, Діана! 14 особистостей! Які ви всі різні, але які гарні! Бог подарував кожному з вас красу, розум, талант. Ви володієте найбільшим скарбом на Землі – молодістю. Цінуйте її, бо молодість – прекрасна і неповторна в житті людини. Кожен з вас – це унікальна, неповторна особистість. Кожен з вас здатний відстояти свою думку і витримати будь-які випробування для досягнення успіху. Сьогодні перед вами відчинилися двері у великий світ з масою можливостей. У стінах рідного НВК ви отримали безцінний капітал знань і досвід, який обов’язково допоможе вам вибрати правильну дорогу в житті! Хочу вам побажати жити яскраво і цікаво, впевнено і стрімко бігти назустріч своїм мріям, завжди досягати всього, що було вами задумано. Удачі вам на шляху пізнання улюбленої професії, успіхів у всіх творчих і ділових задумах. Будьте гідними поваги людьми і радуйте своїми досягненнями! У добру путь!

Світлана Белеля, класний керівник 11 класу Людинського ЗЗСО:
Дорогі мої діти, моя юна красо, моя гордість, мої найкращі!
Так сталося, що жорстокий підступний вірус несподівано змінив наше життя. Можливо, змінив якісь ваші плани, мрії, бажання. Але життя продовжується, і ми повинні жити та приймати всі виклики долі, випробування, негаразди. Можливо, ви не встигли сказати, висловити свої думки, емоції, почуття.
Сім років, які я прожила разом з вами, є найкращими у моєму житті. З вами я зростала морально, психологічно, духовно. Ви дарували мені прекрасні миті, радісні посмішки, свої успіхи в усьому. Я завжди пишалася і буду пишатися вашою згуртованістю, вашими перемогами у різних заходах. Ви – моя душа, мої промінчики, що зігрівають, моя надія.
Сьогодні мав прозвучати для вас останній шкільний дзвінок. Ми мріяли про випускний бал, про відпочинок в Карпатах, ми вже вчилися танцювати вальс. Але, не сумуйте. Життя триває. Ми обов’язково будемо зустрічатися і не один вальс затанцюємо.
Я не прощаюся з вами. Я хочу завжди вас бачити, зустрічати, цікавитися вашим подальшим життям. Школа і мій дім для вас завжди буде відкритий.
Сьогодні я хочу подякувати вам, дорогі мої хлопці й дівчата, за щасливі моменти, які ми разом прожили у шкільному житті, за радість, яку ви мені дарували щодня. Бажаю всім вам знайти своє гідне місце в житті, склавши успішно ЗНО.
Не лякайтеся труднощів на життєвій дорозі. Будьте мужніми, добрими, милосердними. Любіть життя і всіх оточуючих і тоді успіх буде гарантований.
Нехай Бог охороняє вас завжди і всюди. Щасливої дороги у самостійне доросле життя, мої любі й незабутні!

Альона Маковецька, мама Артема Маковецького, випускника Золотинської ЗОШ:
Дев’ять років у рідній школі пролетіли швидко для наших дітей і для нас, батьків. Наші діти виросли і стали прекрасними юнаками та дівчатами. У класі мого сина навчалося 17 учнів, це – дружній, щирий  колектив. Першою вчителькою була у наших дітей шанована Галина Василівна Серко, це чуйна і мудра людина, яка була дітям за другу маму. Спасибі Галині Василівні за турботу про наших синів і донечок.
Слова подяки хочу висловити на адресу класних керівників наших дітей – Наталії Георгіївни Кузло і Вікторії Володимирівни Янковської. Знаємо, що наші сини і доньки, не були ідеальними, бо дитинство – час безтурботності. Але класні керівники завжди ставилися до своїх вихованців як до найкращих дітей, підтримуючи їх, даючи поради, згуртовуючи клас.
Найкращі спогади залишаться у серцях наших випускників про чудову Золотинську школу, яку очолює фаховий керівник Ольга Миколаївна Рожко. Адже наша школа – острів знань у селі, острів культури і добра, тут працюють чудові вчителі. Спасибі всім педагогам за їх нелегку працю! Незвичайним був тепер Останній дзвоник у наших випускників – трепетний, хвилюючий, дистанційний. Нам би теж хотілося порадіти за дітей на шкільному подвір’ї, привітати їх цілими родинами. Але життя вносить свої корективи. Головне, щоб наші діти були здорові, попереду у них все життя.
Хочу сказати випускникам: пам’ятайте завжди своїх вчителів, шануйте батьків, хай Господь посилає вам хороших людей на життєвій стежині. А батьки, дорогі діти, це завжди ваша підтримка та опора!
Софія Жуковська, випускниця Сварицевицького ОЗЗСО:
Досить часто уявляла наше останнє спільне свято разом, але ніколи не могла навіть і подумати, що писатиму слова вдячності, а не промовлятиму їх вживу.
Сльози радості на очах і якась маленька тривога в душі сьогодні. Я ще не до кінця усвідомлюю, що мушу покинути поріг школи і вступити у якесь нове, ще не звідане життя. Та все ж… Душа щаслива від того, що є про що згадати, а спогади ці є тільки приємними.
В цей день я хочу подякувати вам, дорогі педагоги, щиро, від всієї душі, адже саме ви вкладаєте в нас найсокровенніші частинки себе, відриваючи їх від вашого величезного, наповненого любов’ю серця. Любі та вже такі рідні мої вчителі, дякую вам за ваші ніжні погляди, за кожну недоспану нічку та недопиту кавусю на перервах. Я по-справжньому щаслива, що мене навчали саме такі круті педагоги, як ви. Низький уклін вам!
Не можу з посмішкою на устах не висловити слова вдячності своїм любим однокласникам. Нові емоції, круті свята та всі ті моменти, які ми пережили разом, є найціннішими в нашому житті. Бажаю кожному з вас знайти себе в житті, адже це головне. А ще хочу попросити вас дати одне одному обіцянку, що де б ми не були, які б життєві ситуації нас не наздоганяли б, ми могли б завжди знайти день, щоб зустрітися та все-таки поговорити про своє, поцікавитися мріями та планами на майбутнє одне одного. Я вас дуже люблю! І останній рік в школі я справді дуже цінувала, бо розуміла, що так часто разом ми вже ніколи не будемо…
Не вперше і, звичайно, не востаннє, хочу ще також звернутися до нашого класного керівника і по сумісництву – моєї дорогої матусі. Не знаю, чи знайду я ще таку людину, яка так сильно любитиме не тільки свою рідну дитину, але ще й 16 поряд з нею. Валентино Василівно, щиро дякуємо Вам за любов, за чесні поради, підтримку та за вічний приклад для наслідування. Ми горді, що маємо такого крутого та сучасного класного керівника!

У Висоцьку вшанували юну спортсменку, голову учнівського самоврядування, випускницю закладу Опанасик Марійку - за високу результативність в обласних змаганнях і турнірах. Премію депутата обласної ради В.М. Суховича вручили сільський голова Л.Ф. Гура і директор ДП «Висоцький лісгосп» В.Ф. Торчило. Від голови благодійного фонду «Допомога дітям Чорнобиля» Дітера Вольфа Марійка отримала подарунок, а її батьки – подяки від сільського голови і директора школи.

З найкращими побажаннями всім учасникам
освітнього процесу, Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар