вівторок, 2 червня 2020 р.


ОРВ’ЯНИЦЬКУ ЦЕРКОВНУ ГРОМАДУ
З РІЧНИЦЕЮ ПЕРЕХОДУ ДО ПЦУ
ПРИВІТАВ ВЛАДИКА ІЛАРІОН
1 березня, в прощену неділю, по-особливому пройшла служба в Свято-Троїцькому храмі села Орв’яниця. Бо в цей день святу літургію тут звершив архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон у співслужінні з настоятелем церкви Богданом Мрицаком та всім духовенством Дубровицького благочиння на чолі з благочинним отцем Данилом Ковташем. Рік тому релігійна громада Орв’яниці виявила бажання приєднатися до Православної Церкви України. Тож архіпастир приїхав привітати земляків з цією подією.





До тисячі вірян взяли участь у спільній молитві. Піднесення, доброзичливість, єднання – ось так можна кількома словами описати атмосферу, що панувала в храмі. В цю останню перед великим постом неділю говорили про любов та прощення. Бо це основа всього християнства. Адже вся наша релігія тримається на любові до Бога та один до одного. І звичайно – на прощенні. Недаремно в головній християнській молитві ми просимо у Бога простити гріхи наші, за умови, що й ми прощаємо один одному. Проникливо саме про це йшлося у проповіді владики.
По завершенні літургії та урочистого молебню владика Іларіон, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, відзначив ряд вірян церковними нагородами. Зокрема Микола Лобчук, Микола Дашук, Руслан Галайдик та Віталій Петренко були відзначені орденом Святого Миколая. Олег Білотіл, Іван Корень, Дмитро Мозоль та Леонід Мозоль нагороджені орденом Святого Михаїла ІІ ступеня. Медаллю Святого Михаїла були відзначені Гаврило Красько, Павло Голяка, Володимир Голяка, Микола Петрушко та Мирослав Кремезь. Медаль «За жертовність і любов до України» отримали Степан Буткевич, Василь Фурсович, Оксана Голяка, Олександр Задорожний. Митрополичими грамотами з відзнакою нагороджені Галина Гордієва, Ірина Стельмах, Любов Буткевич, Василь Таборовець. Митрополичими грамотами – Олександр Лавор та Володимир Мозоль. Також Свято-Троїцька громада с. Орв’яниця та Валентина Правник, Любов Панько, Оксана Довжик, Леонід Булава, Валентина Баньковська, Микола Блищик, Тамара Борщ, Вадим Аврамишин, Олександр Задорожний, Василь Буткевич, Алла Буткевич, Антоніна Буткевич та Олена Буткевич відзначені Архієреськими грамотами.
Причастилися дітки з рук самого владики. Було людно і святково. А молитва за нашу Богом дану Україну звучала особливо піднесено.
Завершилось урочисте богослужіння устаним многоліттям.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар