понеділок, 30 грудня 2019 р.


В особливого закладу – річниця
Інклюзивно-ресурсний центр відзначив свою першу річницю. За цей рік він став затишним куточком для особливих дітей. Місцем, де разом з логопедом вони вперше промовляють таку «дорослу» «р». Де з реабілітологом роблять маленькі, але впевнені кроки. Де розповідають психологам про свої переживання. Де з олігофренопедагогом відчуваються, що їх розуміють і готові допомогти. Там малюки спілкуються, вчаться і знаходять нових друзів. Тож саме вони були головними гостями на дні народження закладу. І хоча 13 грудня видалось морозним, дитячі посмішки зробили його теплішим.











На святкуванні відкрили дитячий майданчик поряд із центром. Скалодром, орбітрек (біговий тренажер), підвісна колода, гімнастичні гірки захопили маленьких відвідувачів. Майданчик чекатиме свого часу – в теплу погоду на свіжому повітрі тут проходитимуть заняття, а всі бажаючі зможуть вдосталь набавитись.
Також очільниця закладу Тетяна Твердюк презентувала настінний мурал. Величезна ілюстрація з «Маленького принца» Екзюпері прикрасила будівлю закладу. Її створив молодий художник з Лісового Євген Грицюк. Цікавимось в Тетяни Борисівни, чому саме цей книжковий герой щодня зустрічатиме малюків?
«Маленький принц» – це про любов, дружбу, допомогу та підтримку. Це те, що не залишає байдужим. А ще тому, що діти з розладами аутичного спектру мають витонченні риси – їх так і називають «обличчям принца».
Далі на дітей чекав сюрприз у центрі позашкільної світи. Театр ляльок «Сонечко» познайомив їх з дівчинкою Оксанкою, «яка не хотіла нічого робити». Разом з героями вистави малюки на трішки перенеслись у казку.
Інклюзивно-ресурсний центр наразі обслуговує близько 11 тисяч дитячого населення району. За час роботи до закладу звернулися для проведення комплексної оцінки розвитку 204 дитини. Корекційно-розвиткові послуги отримало 102-оє. Лише за останній рік кількість дітей, для яких організовано інклюзивну освіту у школах, зросла на 45%, а в дитсадочках – на 12%.
Якщо відійти від цифрових показників, як пройшов цей рік для колективу закладу, питаємо у Тетяни Твердюк.
«Рік видався насиченим, плідним, відзначений професійним зростанням. До нас приходять діти складні, і на початку роботи є труднощі у встановленні контакту, заохоченні до виконання завдань і т.д. Але потім - кожен стає для нас своїм - рідним! Ми знаходимо позитив і розкриваємо їх можливості і здібності. Проходимо з ними шлях від «небажання заходити до кабінету» до «прощання із обіймами небажання йти звідси».
Нагадаємо, центр знаходиться по вулиці Шевченка, 36. Тут раді допомогти кожному.
Леся КОНДРАТИК.

Немає коментарів:

Дописати коментар