Красиве і корисне:
букети, які можна… з’їсти!
Гадаєте,
розкішний букет із 101 троянди – мрія усіх дівчат? Аж ніяк! Деякі щиро не розуміють, навіщо викидати шалені
гроші на подарунок, котрий, потішивши кілька днів, полетить у смітник. Аби
довести, що компроміс між красивим і корисним можливий, а букети – це не завжди
марнотратство, Ольга Антонюк з Людині взялась за створення їстівних композицій.
Тому її букети радують не тільки око, а
ще й шлунок.
Смачне захоплення у дівчини виникло спонтанно. Якось вона
переглядала світлини таких букетів в Інтернеті. Вони настільки захопили Олю, що
та вирішила, а чому б не спробувати і собі щось схоже змайструвати.
«Нікого тепер не здивуєш ні солодощами, ні фруктами, ні
тим паче ковбасами. Їх безліч, причому найрізноманітніших і цілорічно. А от
букет із них – не просто гарний, а оригінальний і практичний подарунок. Тому
надумала зробити подібний. Докупи зібрати композицію виявилось непросто. Але результат того
вартував. Презентувала його на день народження чоловіку».
Відтоді дівчина не полишила заняття. А навпаки почала
експериментувати, шукати найкращі варіанти поєднання складників. Її букети мають ефект «скатертини-самобранки»: у
«розібраному» вигляді здатні нагодувати невеличке товариство. Адже на дні
народження й ювілеї для чоловіків часто замовляють букети з пивом та добрим
вином. Доповнюють їх смачними наїдками –
сиров’яленою ковбасою, сиром, сушеною рибою, солоними горішками. А от для
прекрасної половини дівчина складає композиції з солодкими частунками –
фруктами, цукерками та зефіром.
«У цій справі фантазія – безмежна, – додає дівчина. – В такі букети можна вплітати все,
що тримається на шпажці. Вони можуть бути різного наповнення і тематики.
Головне, щоб всі інгредієнти були до смаку людині і гармонійно поєднувались».
Питаємо, а якому б смачному подарунку була б рада сама
майстриня. «Мені дуже подобаються букети з чупа-чупсів. Вони мають цікавий
вигляд. Я б напевно тішилась, як дитина, якби мені такого презентували».
Компоненти Оля обирає дуже прискіпливо – лише свіжі і
якісні. Дещо купує в Дубровиці, інше замовляє через Інтернет. Часу на таку
творчість дівчина витрачає небагато. Каже, що букет найперше повинен народитися
в уяві. А вже потім вона вирушає за необхідним матеріалом. Із одним
замовленням може впоратися за одну-дві
години. Ціни таких подарунків стартують від 200 гривень і сягають 700-та. Усе
залежить від розміру букета і продуктів, які для нього використовує.
Смачні кмпозиції Олі не зберігаються впродовж тривалого
часу. Як правило, такі букети після дарування лягають на стіл як частування і з’їдаються
одразу. А якщо і зберігають, то недовго. Проте майстриню це аж ніяк не
засмучує. Вона тішиться, що її роботи припадають до вподоби.
Леся Кондратик.
Немає коментарів:
Дописати коментар