понеділок, 30 грудня 2019 р.


Красиве і корисне:
букети, які можна… з’їсти!
Гадаєте, розкішний букет із 101 троянди – мрія усіх дівчат? Аж ніяк! Деякі щиро не розуміють, навіщо викидати шалені гроші на подарунок, котрий, потішивши кілька днів, полетить у смітник. Аби довести, що компроміс між красивим і корисним можливий, а букети – це не завжди марнотратство, Ольга Антонюк з Людині взялась за створення їстівних композицій. Тому її букети  радують не тільки око, а ще й шлунок.
Смачне захоплення у дівчини виникло спонтанно. Якось вона переглядала світлини таких букетів в Інтернеті. Вони настільки захопили Олю, що та вирішила, а чому б не спробувати і собі щось схоже змайструвати.
«Нікого тепер не здивуєш ні солодощами, ні фруктами, ні тим паче ковбасами. Їх безліч, причому найрізноманітніших і цілорічно. А от букет із них – не просто гарний, а оригінальний і практичний подарунок. Тому надумала зробити подібний. Докупи зібрати композицію  виявилось непросто. Але результат того вартував. Презентувала його на день народження чоловіку».
Відтоді дівчина не полишила заняття. А навпаки почала експериментувати, шукати найкращі варіанти поєднання складників. Її  букети мають ефект «скатертини-самобранки»: у «розібраному» вигляді здатні нагодувати невеличке товариство. Адже на дні народження й ювілеї для чоловіків часто замовляють букети з пивом та добрим вином.  Доповнюють їх смачними наїдками – сиров’яленою ковбасою,  сиром,  сушеною рибою, солоними горішками. А от для прекрасної половини дівчина складає композиції з солодкими частунками – фруктами, цукерками та  зефіром.
«У цій справі фантазія – безмежна, – додає  дівчина. – В такі букети можна вплітати все, що тримається на шпажці. Вони можуть бути різного наповнення і тематики. Головне, щоб всі інгредієнти були до смаку людині і гармонійно поєднувались».
Питаємо, а якому б смачному подарунку була б рада сама майстриня. «Мені дуже подобаються букети з чупа-чупсів. Вони мають цікавий вигляд. Я б напевно тішилась, як дитина, якби мені такого презентували».
Компоненти Оля обирає дуже прискіпливо – лише свіжі і якісні. Дещо купує в Дубровиці, інше замовляє через Інтернет. Часу на таку творчість дівчина витрачає небагато. Каже, що букет найперше повинен народитися в уяві. А вже потім вона вирушає за необхідним матеріалом. Із одним замовленням  може впоратися за одну-дві години. Ціни таких подарунків стартують від 200 гривень і сягають 700-та. Усе залежить від розміру букета і продуктів, які для нього використовує.
Смачні кмпозиції Олі не зберігаються впродовж тривалого часу. Як правило, такі букети після дарування лягають на стіл як частування і з’їдаються одразу. А якщо і зберігають, то недовго. Проте майстриню це аж ніяк не засмучує. Вона тішиться, що її роботи припадають до вподоби.
Леся Кондратик.


Немає коментарів:

Дописати коментар