понеділок, 30 грудня 2019 р.


Віктор М’ялик відвідав Дубровиччину

Напередодні Нового року народний депутат Віктор М’ялик побував на Дубровиччині. Привіз він нам позитив, подарунки та запевнення в подальшому сприянні.

Зокрема, Віктор Ничипорович мав зустріч з керівництвом району та міста. Основні питання, що піднімалися під час  неї, стосувалися децентралізації. «Наразі нагальне питання сьогодення – створення в межах області, окрім запланованих трьох, ще одного округу з центром у Дубровиці», – зазначив народний обранець. Пан М’ялик пообіцяв, що докладе для цього максимум зусиль.
«В першу чергу маємо думати про наших виборців та їхній добробут. А він напряму залежить від того, чи залишиться існуюча інфраструктура. Адже це – робочі місця та надходження в бюджет», – каже Віктор Ничипорович.
Ще одна приємна місія, з якою прибув народний депут в район – напряму пов’язана з Новим роком та Різдвом Христовим, а відтак основними атрибутами цих свят – новорічними подарунками. На прохання служби у справах дітей, Віктор М’ялик передав для найбільш нужденних сімей 80 новорічних подарунків.
А прийомну сім’ю Наталії та Олександра Креньків із Бродця народний депутат відвідав особисто. Супроводжували його начальник служби у справах дітей Олена Лобзун та помічник-консультант Віктор Кузін. Звісно у гості депутат прибув також не з порожніми руками. Окрім солодощів, були ще пакунки з новорічними сюрпризами для малечі. Адже в цій сім’ї виховується семеро дітей, в тому числі четверо прийомних.
Нещодавно  глава цієї великої родини власними руками спорудив для своєї сімейки новий будинок за власним проєктом. Такий собі смарт-варіант будівлі, де для кожної дитини передбачено власний простір. «Пригадую, як я колись в дитинстві мріяла про власну кімнату, тож тепер наполягла, аби вона була у всіх наших дітей», – каже мама великої родини Наталя.
Будинок ще в стадії будівництва. Адже фінансові можливості родини скромні. Виручає тільки одне, що тато – майстер на всі руки. Намагаються допомагати йому старші хлопчаки. А дівчатка вже пораються з мамою на кухні.
На час наших відвідин молодші члени родини були в школі, тільки один Ілля, якого так невчасно або може й якраз вчасно здолала застуда, мав за честь особисто потиснути руку самому народному депутатові.
«Я виріс в багатодітній родині, сам батько шістьох дітей, розумію, яка велика відповідальність лежить на цих людях. Ціную їхнє щире серце, бо живуть по заповідям Божим. завжди допомагав таким родинам. Зараз на Київщині, де мешкаю, також споруджую будинок для прийомної сім’ї,  опікуюся будинком для престарілих. В Україні не повинно бути самотніх ні діток, ні людей похилого віку», – каже Віктор Ничипорович.
Як будівельник він високо оцінив архітектурні здібності Олександра Кренька. І передав цій сім’ї додатково на облаштування нового дому фінансову допомогу.
Побував цього дня народний депутат і в нашій центральній районній лікарні. Разом з головним лікарем Олександром Поліщуком та його заступником Наталією Мединською обговорили карт-бланш для подальшого функціонування закладу.
Наразі відвідав Віктор Ничипорович травматологічне відділення лікарні, де саме проводився ремонт, передав для його потреб декілька сучасних медичних функціональних ліжок, каталку для перевезення хворих, інші допоміжні засоби для пересування.
В кабінет ультразвукової діагностики народний депутат завітав на наполегливе прохання лікаря Наталії Такун. Вона клопотала перед Віктором М’яликом про придбання для потреб лікарні більш сучасного УЗД-апарата. «Не хочу бути голослівним і обіцяти, що вже скоро такий апарат буде вам придбано. Передайте мені усі необхідні його технічні характеристики. Я буду думати, що можна зробити. Можливо, виручить якась християнська місія, через ці організації в Україну ввозиться багато гарної діагностичної апаратури, що була у вжитку. Якщо ціна на нову виявиться не надто захмарною, придбаю медтехніку сам», – сказав Віктор Ничипорович.
В коридорі пацієнти довго ще не хотіли відпускати народного депутата. Питання, які вони порушували, різнопланові. Люди просили, щоб нарешті з’явився в Дубровиці державний нотаріус, про чорнобильські виплати тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар