понеділок, 30 грудня 2019 р.


Вшанували захисників України
Минулої п’ятниці у районному будинку культури пройшли урочистості до Дня Збройних Сил України. Відкрив цей захід Анатолій Білаш, військовий комісар Дубровицького районного Центру комплектування та соціальної підтримки. Він щиро побажав шановним військовослужбовцям, працівникам Збройних Сил України та ветеранам військової служби доброго здоров’я, миру і злагоди, нових значних звершень у справі служіння українському народові! Приємно було в цей день дивитися на колектив нашого Центру комплектування, у якому нині служать учасники бойових дій, а поряд з ними працюють і чарівні жінки. Саме вони й сиділи у перших рядах на урочистостях. Приємно було бачити на святі ветеранів АТО, рідних наших загиблих Героїв. Не раз котилася сльоза з їх материнських очей, бо ж вони віддали на вівтар нашої Незалежності найдорожче – синів! Завдяки небайдужості, патріотизму героїв ми й можемо відзначати День Збройних Сил України під мирним небом у рідній Дубровиці.











Павло Єремійович Ващишин, заступник голови РДА, та Олександр Григорович Задорожний, заступник голови районної ради, вітали всіх присутніх зі святом від імені районної влади. Вони щиро подякували військовослужбовцям та волонтерам за вклад у справу захисту Батьківщини, побажали всім причетним до свята земних гараздів. Олександр Задорожний відзначив: «У світі рахуються і поважають тільки сильних. Тому маємо виховувати відповідальне громадянське суспільство і ставати сильними! Слава ЗСУ! Слава Україні!».
За патріотизм, проявлену мужність і героїзм, за захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України Почесною грамотою районної державної адміністрації та районної ради з наданням грошової винагороди у розмірі 400 гривень кожному було відзначено: Вечорко Тетяну Володимирівну та Кухарця Михайла Юрійовича, Лавора Михайла Васильовича, Сахвона Руслана Сергійовича, Тенюку Володимира Миколайовича - військовослужбовців за контрактом Збройних Сил України. На сцену підіймалися не тільки захисники або ж їх рідні, бо не всі військовослужбовці зараз вдома, вони там, де потрібні своїй Батьківщині – на Сході.
З особливим піднесенням вітав військовослужбовців, ветеранів Збройних Сил України, їх рідних, всіх земляків міський голова Богдан Микульський. Підполковник, який пройшов дорогами війни в Афганістані, добре знає, що таке щоденно ризикувати життям. Богдан Михайлович висловив впевнення, що українська армія завжди буде надійним оплотом для народу. Він зазначив: «Із впевненістю можу стверджувати: сьогодні в Україні є армія, яка здатна захистити українську землю, нашу державу, народ України, уклін всім, хто оберігає рідну землю, вічна пам’ять полеглим Героям!». За мужність та героїзм, проявлені під час захисту суверенітету і територіальної цілісності України, особистий внесок у справу патріотичного виховання молодого покоління та з нагоди Дня Збройних Сил України подякою та цінними подарунками міської ради були відзначені:Гончар Віталій Михайлович - військовослужбовець ЗСУ; Лосік Роман Анатолійович – військовослужбовець Дубровицького РТЦК та СП, старший інструктор відділення рекрутингу та комплектування; Цибульський Іван Анатолійович – учасник бойових дій.
Свої найтепліші вітання з нагоди Дня Збройних Cил України військовослужбовцям, ветеранам АТО та всім жителям Дубровиччини передав через свого помічника Віктора Кузіна народний депутат України Віктор Ничипорович М’ялик. Попросила Віктора Павловича поділитися своїми враженнями. «Урочистості до Дня Збройних Cил України сьогодні були хвилюючими. З 2014 року, як почалася війна на Сході, ми по-новому оцінили роль армії, – сказав помічник народного депутата. – Мав за честь потиснути руку нашим ветеранам АТО та військовослужбовцям Центру комплектування, з хвилюванням поспілкувався з рідними полеглих Героїв. Народний депутат надав матеріальну допомогу Ірині Дем’янець, яка працює у Дубровицькому відділі комплектування (райвійськкомат). Приємно, що армія має багато чарівних жіночих облич. Також сьогодні від імені Віктора Ничипоровича для всіх присутніх на заходах в РБК ветеранів АТО передав матеріальне пошанування з нагоди свята, щоб хлопці могли поспілкуватися ще й за чашкою кави. Мені сподобався концерт, було багато патріотичних, душевних номерів».
 Від себе додам, що дійсно концертна програма до Дня Збройних Сил була змістовною, тематичною, різноманітною за жанрами. На святі був представлений і чудовий вокал, і хореографія, і драматична постановка. Свято пройшло як на єдиному подиху. Слава нашій армії! Мріємо про мир в Україні!
Люба КЛІМЧУК.
Використані фото автора та Оксани Голяки.

Немає коментарів:

Дописати коментар