понеділок, 30 грудня 2019 р.



Сельчанка встановила рекорд світу

Українські дівчата не лише найкрасивіші, а й найсильніші у світі. Це довели українки, влаштувавши фурор у місті Гіза на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з вадами зору. На єгипетському помості представниці прекрасної статті  з різних країн та континентів у напруженій боротьбі визначали між собою імена медалісток. Приємно, що український гімн звучав чи не найчастіше. В тому числі і завдяки нашій землячці – Ользі Каплун.
Ця тендітна дівчина виступає у категорії до 48 кілограм. Втім її вмінню вправлятись з важелезною штангою можна тільки дивуватись. З закордонних змагань спортсменка везе золоту медаль з пауерліфтингу у своїй ваговій категорії і серед юніорок та срібло з жиму лежачи. Окрім того, Оля встановила рекорд світу, присівши з 93-кілограмовою вагою і піднявши тягу у 118 кілограм.
А ще кілька років тому вона навіть не уявляла, що колись серйозно займатиметься спортом. Тоді бачила себе психологом, вступивши на цей фах в РДГУ.
«У тренажерний зал мене привела, мабуть, доля, – розповідала нам спортсменка. – Тоді тренер з «Інваспорту» (спортивної організації для інвалідів) шукав підопічних. Я маю проблеми із зором, тому він зв’язався зі мною, запропонувавши випробувати свої сили у пауерліфтингу. Напевно, як і більшість, сприйняла це із осторогою. Адже тоді здавалось, що тягання заліза – далеко не дівоче захоплення. Втім цікавість взяла гору. Спробувала і мені сподобалось».
Особливого секрету успіху не має. Каже, головне – багато тренуватись, мати величезне бажання та дослухатись до тренера.
«Коли отримуєш плоди своєї роботи, визнання, медалі, то з’являється азарт і прагнення досягати більшого і більшого», – додає спортсменка. Відтак зичимо їй підкорення нових вершин. А ми обов’язково про це напишемо.

Леся Кондратик.


Немає коментарів:

Дописати коментар