понеділок, 30 грудня 2019 р.


Засяяла,
як Янгол



Вогні головної новорічної ялинки Дубровиччини запалали у райцентрі 19 грудня, в День Святого Миколая. Людно було в цей момент на майдані Злагоди. Дуже багато діточок з міста та сіл разом з батьками прийшли подивитися на цю прекрасну мить, як дерево засвітилося чудовим синім сяйвом. Були й дорослі, які захотіли спільно відчути яскравий початок новорічно-різдвяних свят. Ялинка цьогоріч схожа на янгола, який здіймається в небо, бо біля верхівки, обабіч дерева ілюмінація нагадує сині крила.
Дуже тепло привітав головних жителів міста (малечу) та всіх гостей Дубровиці міський голова Богдан Микульський. Він зазначив, що саме для дітвори комунальники дуже старалися, щоб ялинка була якнайкращою. Нещодавно міська рада додатково закупила нову ілюмінацію, щоб прикрасити зелене дерево сучасно і стильно. Як згодом розповів мені Богдан Михайлович, щороку він разом з колективом міськради ретельно продумовує всі нюанси святкування відкриття ялинки, бо ж хочеться, щоб задоволеною була кожна дитинка. Тепер відхилилися від стереотипів, зробили так, що є горизонтальна лінія вогнів нижче верхівки. «Наша ялинка ніби вище хмар, торкається неба – чистого і безхмарного, – сказав Богдан Михайлович, – так хочеться, щоб небо над Україною було мирним!».
Традиційно прекрасно роль Святого Миколая на святі виконав Володимир Миколайович Малафей. Так багато років цей досвідчений працівник галузі культури району приходить до діток в новорічних образах: Діда Мороза та Святого Миколая. Володимир Малафей прекрасно спілкується з малечею і завжди люб’язно фотографується з усіма бажаючими. Дивилася на Дубровицького Святого Миколая і думала: ну як зійшов з новорічної листівки.
А розпочали і завершили дійство своїми виступами анімаційні герої. Працівники галузі культури та аматори сцени по-сучасному розробили сценарій новорічного свята. І герої тепер зовсім інші, як були у дитинстві батьків теперішніх діток. Отож на татових плечах сини та донечки вигукували імена близьких їм образів: Сімка, Нулик, свинка Пепа.
Для всіх діток міська рада підготувала солодкі частування.
А наскільки ялинка цьогоріч гарна, свідчить популярність її фото у соціальних мережах. Дійсно, поряд з новорічними красунями із сусідніх районів наша ялинка виглядає дуже сучасно та стильно. Ось окремі відгуки про новорічну дубровицьку красуню із «Фейсбук»:
Світлана Охмак: «О, яка гарна. Нехай радує дубровичан та гостей міста».
Тамара Рабешко: «Вона і правда є така крилата! Але наяву і на фото різниця! Фото не передає тієї справжньої краси ялиночки! Дуже, дуже красиво! Варто приїхати і побачити!».
Людмила Романушко (Чирук): «З кожним роком ялинка все красивіша».
Ольга Грейнер-Савич: «Ялинка неймовірно красива! Навіть подібної ніде не бачила».
Попереду такі бажані, довгоочікувані новорічні і різдвяні свята. Знаю, що тисячі дубровичан та гостей міста обов’язково прийдуть ввечері подивитися на нашу красуню. Так приємно, що міська ялинка завжди є місцем єднання та гарного настрою. А якщо зима подарує нам ще й снігову шубу, то казка на майдані Злагоди стане напрочуд романтичною!
Люба КЛІМЧУК.



Немає коментарів:

Дописати коментар