понеділок, 30 грудня 2019 р.


ДЕПУТАТИ РАЙОННОЇ РАДИ ПРОТИ реалізації «формули Штайнмайєра» та підтримують продовження мораторію на продаж землі
У середу, 16 жовтня, відбулася позачергова сесія районної ради, яку зібрали на вимогу групи депутатів з приводу недопущення реалізації «формули Штайнмайєра».


Текст відповідного звернення до Президента та Верховної Ради України розробив заступник голови районної ради Олександр Задорожний. І на сесії це звернення з невеликими поправками підтримало 23 депутатів з 25 присутніх. Результати поіменного голосування депутатів можна подивитися на сайті районної ради. Загалом депутати виступили проти плану реалізації «формули Штайнмайєра», за якою втілюватимуться «Мінські угоди», відповідно до яких запроваджується особливий статус Донбасу.
Також депутати підтримали ще одне звернення до керівництва держави щодо продовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, яке ініціювала депутатська фракція «Батьківщина». Це звернення також було схвалено 24 депутатами.
Два запити надійшло на сесію від депутата районної ради Сергія Петрушка. В першому депутат клопотав щодо створення спостережної ради при КНП «Дубровицька ЦРЛ». До її складу депутат просить включити двох депутатів районної ради, в тому числі і його особисто, а також залучати до роботи в ній експертів, спеціалістів та правоохоронців. Цей  запит також було підтримано 24 депутатами й спрямовано на розгляд до райдержадміністрації.
Наступним своїм запитом Сергій Степанович просив передбачити при формуванні районного бюджету на 2020 рік фінансування для ЦРЛ на придбання томографа та УЗД з доплером. Також депутат пропонував з цією метою звернутися до народного депутата Віктора М’ялика, депутатів обласної ради, благодійників, церков, закордонних українських діаспор. Сергій Петрушко зауважив, що це вкрай нагальна проблема, яка не терпить зволікання. Адже з наступного року служба здоров’я фінансуватиме лікування інсультів та інфарктів лише в тих медичних закладах, які забезпечені відповідною діагностичною апаратурою. Цей запит підтримали всі присутні на сесії депутати одноголосно.
Несподівано найбільш пристрасне обговорення викликало затвердження положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти спільної власності територіальних громад району. Забігаючи наперед, скажу, що депутати так й не дійшли згоди з приводу цього питання, тож в жодній з пропонованих редакції воно прийняте не було, хоч голосувалося у різних варіаціях три рази. «Схоже, в нашому районі призначення керівника школи проходитиме більш скрупульозно, ніж в державі вибори Президента, - зауважила на один з проектів депутат Олена Полюхович. – Бо відповідно до пропонованого проекту претенденту мало здобути перемогу в конкурсному відборі, після необхідно пройти ще призначення в районній раді».
Також депутати на цій сесії розглянули програму розвитку пластового руху, внесли зміни до одного зі своїх попередніх рішень стосовно аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації спільної власності територіальних громад району.
Людмила РОДІНА.

Звернення депутатів Дубровицької районної ради до Президента України та Верховної Ради України
Ми, депутати Дубровицької районної ради, виступаємо проти плану реалізації «формули Штайнмайєра», за якою втілюватимуться «Мінські угоди», відповідно до яких запроваджується особливий статус Донбасу.
Ми виступаємо проти будь-яких спроб накинути на Україну зашморг капітуляції. Тому, враховуючи викладене, вимагаємо від Президента України та депутатів Верховної Ради України:
1. За жодних умов не допустити надання «особливого статусу» окупованим територіям ні за  «формулою Штайнмайєра», ні шляхом внесення змін до законодавства України.
2. Притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини.
3. Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації, завершення адміністративно-територіальної реформи та повної перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.
4. Запровадити реальний, а не «фейковий», як у грудні 2018 року, воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій.
5. Домогтися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів нашої держави в обмін на відмову від ядерної зброї. Укласти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.
Слава Україні! Ні – капітуляції! Україна – понад усе!

Схвалено рішенням Дубровицької районної ради
від 16 жовтня 2019 року № 448

Немає коментарів:

Дописати коментар