понеділок, 30 грудня 2019 р.


Вибрала професію по любові,
або відтепер завжди на зв’язку
Ювілей Галини Миколаївни Іванів об’єднав країни, людей, душі. Минулої п’ятниці на адресу Заслуженої вчительки України надходили вітання з Європи, різних куточків України, району, Дубровиці. Шанувальники педагогічної майстерності Вчительки та її людськості телефонували Галині Миколаївні, писали їй вітальні телеграми, присвячували поезію та пісні. Було багато гарних квітів, а ще більше прекрасних вдячних слів.


Разом з секретарем міської ради Миколою Годунком та секретарем міськвиконкому Оксаною Краглевич і я побувала на урочистому заході вшанування ювілярки у стінах міської ЗОШ №1. Від імені міського голови Богдана Микульського, депутатського корпусу міської ради, членів виконкому та всіх дубровичан Микола Миколайович та Оксана Вікторівна щиро подякували Галині Миколаївні – почесній громадянці Дубровиці, за величезний вклад у культурну спадщину нашого міста та краю, за великий педагогічний талант, який розкриває учням багатьох поколінь красу української мови. На щастя, і зараз високодуховне слово, глибокі знання Педагога Галини Миколаївни Іванів чують теперішні учні.
На чудово організованому дійстві у школі свою любов до Вчительки висловили учні різних поколінь. Адже і серед теперішніх вчителів закладу є вихованці Галини Миколаївни. А які чудові відеовітання озвучили старшокласники, кожне слово було, як квітка. Дуже щирі слова підібрав для своєї мудрої колеги директор закладу Ігор Васильович Клюйко, подякувавши Галині Миколаївні за співпрацю та вчительську мудрість.
Лунає звук мобільного. Ніна Іванівна Стасюк (з поважних причин вона не змогла особисто бути на заході) просить передати телефон Ювілярці. Щиросердні вітання почула Галина Миколаївна з вуст начальника управління освіти і передає мобільний назад директору.
- Ні, ні, - заперечує Ігор Васильович, - тепер цей телефон ваш, будете користуватися. Ми ввели вже всі номери колег і номер таксі.
Дуже доречний і гарний подарунок, бо до цього часу Галина Миколаївна не користувалася мобільним. А тепер шанована Вчителька буде завжди на зв’язку.
Дуже душевно вела цей урочистий, а водночас теплий і родинний захід талановита Вікторія Станкявічус. Щиро вітали ювілярку колеги, Олександр Бордаков присвятив Галині Миколаївні вірш, а жіночий ансамбль подарував чудові задушевні пісні. Віра Миколаївна Твердюк та Галина Захарівна Рабешко висловили шанування Галині Миколаївні від багатьох освітян району. А як тепло і зворушливо зверталася до Ювілярки її багаторічна колега Надія Петрівна Коржик! Здається, словами намалювала картину шани та поваги.
Любов Романівна Коростель також знайшла для шанованої ювілярки особливі слова поздоровлення, талановито засвідчивши свою глибоку повагу піснею «Зозуле, зозуле, накуй мені літ».
Хай буде ще літ багато у житті нашої всіма шанованої Галини Миколаївни Іванів. А тепер, ні, Їй не 80, ні, Їй не два рази по 40. Цій особливій Людині стільки, скільки в ній бачать Її учні. А вони люблять Галину Миколаївну мудрою, красивою, витонченою, інтелігентною. Такою вона є. Хіба такі Жінки підвладні віку? Ні!
«Всім бажаю дожити до такого віку, як я, маючи добре здоров’я і щасливу сім’ю, бо сім’я – це велика підтримка у житті, – розчулено звернулася до колег Галина Миколаївна, –  я робила все, що могла, я вибрала професію по любові. Люблю дітей, люблю своїх колег і не вважаю себе особливою. Я просто виконую свій обов’язок. Вчитель має любити дітей, віддавати їм знання і серце, співпрацювати з колегами, бо інакше це не вчитель. Дорогі колеги, дякую, що стільки років Ви мене терпите. Вибачте, може, коли щось не так сказала, хоча намагаюся бути стриманою. Це життя і всяке буває. Бажаю всім щастя, дякую за добро. Ви – моя сім’я».
Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар