понеділок, 30 грудня 2019 р.


Побути помічником Святого

Хоча до свята Миколая ще далеко, його помічники вже взялись за роботу і почали підготовку подарунків. Благодійність та волонтерство – необхідна справа, яка стає надважливою у святкові дні. В цьому переконана Галина Гордієва. Дівчина третій рік ділиться святом і новорічною атмосферою з тими, хто дуже потребує цього дива. Отож і цьогоріч оголосила збір речей для вихованців дитячих будинків.
«Миколай приходить тихо та непомітно, коли чемні дітки міцно сплять. І радість свята – ось те диво очікування, спроба не заснути і впіймати його за руку. Це звісно малюкам не вдається. Тож ще більше щастя – побачити, що Святий таки приходив до тебе. Ця магія часом важливіша за сам подарунок. На жаль, такої дитячої радості позбавлені малюки, які несправедливо залишились без сім’ї. Тому дуже хочеться внести трішки світла у їхнє життя. Найкращий спосіб виростити дітей хорошими – робити їх щасливими.
Збираю речі уже третій рік, два попередні – відвозила в рівненський сиротинець. Цього разу планую в дитячий будинок за Сарнами. Одяг, взуття, канцтовари, засоби гігієни, смаколики, іграшки – все це стане в нагоді діткам. Якщо в людини є можливість допомагати, вона неодмінно має ділитись цим добром. І я маю на увазі не лише матеріальні речі. Заздалегідь безмежно вдячна кожному, хто приєднається», – розповіла нам дівчина.
Тож якщо бажаєте стати помічником Миколая, через соцмережі можете зв’язатись з Галиною. Вона збиратиме подарунки до 15 грудня у студії краси «Princesss_club» (2 поверх ТЦ «Три кити»), щоб в переддень свята порадувати ними діток.
 Леся Кондратик.


Новий «Млин»: затишок, комфорт та гармонія смаку
Здавалося б, у Дубровиці та нашому районі є чимало досить пристойних закладів громадського харчування, де можна гарно відгуляти ювілей чи весілля. У кожному з них свої переваги, своя кухня і власне стиль роботи з клієнтами. Однак, не раз задумувалася: «Чому так часто жителі району святкують свої урочисті події у Сарнах і Зарічному?». Очевидно, шукають в тамтешніх ресторанах та кафе певні переваги. Що ж у кожного свій смак і своє бачення організації свята. Але в усій Україні мережа закладів громадського харчування оновлюється і починають працювати нові заклади. Не виключення і Дубровиця. 
Минулої неділі у Дубровиці після реконструкції гостинно відкрив свої двері новий ресторан «Млин». Це не переобладнане кафе з такою ж назвою, а сучасний, просторий, світлий, затишний ресторан поруч. Вражає простір закладу, його мінімалістичний, але водночас вишуканий інтер’єр. Розташований ресторан біля добре відомого кафе «Млин», яке працює вже 21 рік.
Перші враження від закладу: тут все досконало і все дуже продумано. Все у палітрі дуже спокійних кольорів, які навіюють затишок та гармонію.
Другий поверх: дві банкетні зали більш як на 100 чоловік, працює велика і добротна кухня з сучасним обладнанням. На першому поверсі – гардеробна, зала для танців з чудовими світловими ефектами, гарно обладнана дитяча кімната, кімната для відпочинку, де можна курити (є сучасні витяжки), сантехнічні приміщення (сучасні і гарно оснащені). Знана у нашому районі підприємець Оксана Соя, яка відкрила ресторан, наголошує, що і кафе «Млин» залишається працювати у звичному режимі. «Це два заклади різного рівня – кафе і ресторан, - каже пані Оксана. – Відчувалося, що для мережі закладів харчування нашого райцентру потрібен новий подих, бо все змінюється, люди хочуть сучасності в інтер’єрі, в сервіруванні, в меню. От наша родина вклала кошти, щоб мати у Дубровиці новий ресторан. Повірте, непросто було втілити цей задум у життя, бо все-таки в Україні, на жаль. є чимало чинників, які непросто подолати, втілюючи в життя бізнесовий проєкт. Але дорогу долає той, хто йде. Перш за все я хочу подякувати за величезну підтримку нашому татові Краську Олександру Миколайовичу, у родині ми тата на знак поваги називаємо «генералом». Батько і мама - це наша мудрість, виваженість і любов. Це - наші крила. Уклін батькам за все».
Юлія Соя, чарівна донька пані Оксани, додає: «Цей проєкт можна назвати «мрія Ксюши», бо насправді мама давно думала про такий заклад. Вона втілила в життя свою ідею, якій вже близько п’яти років. Я дуже рада бачити сьогодні маму щасливою, бо її мрія здійснилася. А мама у мене найкраща і робити звикла все на високому рівні».
Оксана Соя порівнює етапи створення ресторану з періодом народження нової людини. Саме дев’ять місяців тривала реконструкція закладу. Наша землячка дуже вдячна Сергію Цибульському, під керуванням якого всі роботи з реконструкції виконані на  високому сучасному рівні. Співпрацю з паном Сергієм власниця ресторану називає продуктивною і конструктивною. Вона захоплюється професіоналізмом Сергія Цибульського, який доклав максимум зусиль, щоб заклад був таки комфортним і затишним. Свій мистецький хист, асоціативність проявила в оформленні закладу талановита дизайнер Анна Подранецька, втілюючи в реальність мрії і настрої замовників. Інтер’єр у стилі мінімалізму водночас вражає своєю креативністю. Унікальність інтер’єру ресторану саме в його лаконізмі. Тут має місце чітка симетрія та повна гармонія, гармонія навіть у дрібницях. Знаю, що Юлія Соя також вклала в ідею багато своїх креативних думок, щоб новий «Млин» був таким затишним та гармонійним.
Оксана Соя мріяла бачити у своєму закладі також елементи  стилю «лакшері». «Лакшері» - це вузький сегмент ресторанного ринку, який означає престиж, солідність, але водночас непомітність. У новому «Млині» - гарні тихі кольори, прості, але водночас добротні меблі, світла стеля та підлога під мармур… Все це і є «лакшері».
Новий ресторан пропонуватиме відвідувачам смачну українську кухню. Як каже Юлія, Полісся важко уявити без добротних м’ясних страв, у ресторані «Млин» їх буде широкий вибір. Звичайно, крім цих страв, тут пропонуватимуть ще багато всілякої смакоти.
У закладі буде завжди тепло, бо змонтовано сучасне опалення з твердопаливним котлом (робота Вадима Цвара). А головне тепло своєї душі тут вкладатиме професійний, досвідчений колектив, щоб гостям тут сподобалося, і вони поверталися у ресторан ще не один раз.
На кухні головною господинею є шанована і вміла кухар Людмила Прощалигіна. Оксана Олександрівна зауважує: «Мені щастить на талановитих кухарів. От у кафе «Млин» працює шанована Рая Тимошок. Це дуже талановита людина і знана у Дубровиці.  Вона і для Людмили завжди є хорошим порадником. Спасибі цим жінкам і всьому колективу за роботу. Разом ми – сила».
Зараз триває набір офіціантів у новий «Млин», важливо, що для немісцевих працівників тут передбачене житло.
От так коротко про новий сучасний ресторан у Дубровиці. Додам, що у новому «Млині» пектимуть власний хліб та виготовляють смачні кондитерські вироби. Тут став до роботи новий професійний кавовий апарат. Кава …ну навіть дуже добра. Я спробувала.
Отож, якщо вам треба відзначити урочисту подію або ж хочеться розвіятися, відпочити від повсякденної рутини і просто разом з друзями піддатися усім спокусам гідного і водночас затишного відпочинку, то відвідайте ресторан «Млин». У цьому презентабельному місці на вас чекає нове і смачне меню. Воно  у поєднанні з приємним спілкуванням з близькими допоможе створити вам незабутній вечір. А з незабутніх вечорів і складається людське щастя.
Люба Клімчук.
Використане фото Віктора Батана.


Немає коментарів:

Дописати коментар