понеділок, 30 грудня 2019 р.


Мандруємо з чарівною Яною Омельчук

(Продовження, початок у № 46).
Разом з красунею з Дубровиці, яка працює на найсучаснішому велетенському судні, ми продовжуємо знайомитися зі світом.
Із щоденника Яни:


– Чотири місяці наше судно курсувало з Лонг Біч до портів Мексики (Кабо Сан Лукас, Мазаатлан та Пуерто Вальярта). Найкраще, що може дати Мексика, це свіжі та смачні фрукти і красиві океанські пляжі. Все дуже дешево, якщо порівнювати з США, тому шопінг тут – одне задоволення. З туристичних відміток, то найбільше запам’ятався тур в гори в Пуерто Вальярта. Величезний підвісний міст через провалля між горами та маленький просвіт океану на горизонті – це залишиться назавжди в моїй пам’яті. Навіть фото не передає всієї тамтешньої краси. Офіційна мова в цій країні – іспанська. У 24 штатах проживає 64 етнічні групи, які розмовляють 62 мовами.
До прикладу, Кабо Сан Лукас називають перлиною півострова Каліфорнія. Тут чарівна природа: скелі, пустелі, лазурні бухти, гори, вкриті різними видами кактусів, кілометри прекрасних білих пляжів, оазиси фінікових пальм, чудові сходи та заходи сонця. Більшість міст розташовані на побережжі. Кабо Сан Лукас – це найелітніший курорт Мексики. Ввечері це місто сяє безліччю вогнів та ресторанів.
Через 4 місяці на нас чекав найдовший круїз з усіх, що мала наша компанія. 29 днів ми були в Тихому океані, прямуючи з Лонг Біч до Сінгапуру. Були тижні, коли ми просто не бачили суші. І хочу наголосити, що в цей момент судно було в повній робочій активності. Три тисячі з половиною гостей прямували з нами до Сінгапуру, тож всі ми працювали у звичному для нас режимі, а це 10 годин на день, 7 днів на тиждень. Це колосальний досвід! Це неймовірні враження! Шлях до Сінгапуру проходив через тимчасові зупинки на островах. Першою такою була зупинка на Гаваях!
Гаваї – наймолодший та найбільш самобутній штат США. Посеред Тихого океану, в 3700 кілометрах від континентальної частини Америки, розташувалися Гавайські острови – відомий в усьому світі острівний курорт, а за сумісництвом – 50-й штат США. Але 50 – це лише порядковий номер штату за датою його заснування. А от, наприклад, в плані туризму – це штат номер один. Незважаючи на те, що Гаваї – найвіддаленіша від континенту група островів в усьому світі, це аж ніяк не робить їх найбільш дикими – дуже навіть навпаки, цивілізації тут хоч відбавляй. Приголомшлива природа, приємний клімат, дивовижні пейзажі діючих вулканів та білосніжних пляжів, аромати екзотичних квітів і фруктів, захоплюючий серфінг і заспокійливі танці остров’янок біля вогнищ… Але, мабуть, найважливіша особливість Гаваїв – це атмосфера, в якій гармонійно поєднуються тепло й сердечність місцевих жителів із повним релаксом та зреченням від усіляких турбот.
Ми встигли відвідати 2 острови: Мауі та Гонолулу. Якщо Мауі я бачила вечірніми, то Гонолулу вразило на всі 100%. Вражаюча природа в поєднанні з будівлями – це чудовий релакс, це краса, що захоплювала подих. Скажу, що люди піклуються про свій острів, навкруги дуже чисто. Але і туристи роблять неабиякий вклад в розвиток Гонолулу.
Гонолулу означає «захищена бухта» або «місце притулку». Розташоване на острові Оаху воно відоме у всьому світі як великий туристичний центр; Гонолулу є основними воротами в Гаваї та одне з основних воріт у США. Воно також є головним центром для міжнародного бізнесу, військової оборони, а також відоме як місце перетину для різних – східних, західних, а також тихоокеанської культур, кухонь та традицій.
На Гаваях типовий тропічний клімат, хоча і з деякими відхиленнями. Середня температура повітря в літні місяці – +30°C. У зимові місяці температура в середньому знижується на 5-7 градусів. У період з травня по жовтень гостей Гавайських островів майже завжди зустрічає сонячна погода, а штормовий вітер та проливні дощі в сухий сезон панують лише кілька днів.
Природа створила ідеальні умови для багатства рослинного і тваринного світу Гавайських островів. Екзотичні тропічні рослини нікого не залишають байдужими. Розмаїття підводного світу вабить завзятих дайверів з усього світу. Незвичайні корали, яскраві рибки і загадкові морські мешканці залишають найяскравіші враження у туристів.
Далі буде…
Спілкувалася Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар