понеділок, 30 грудня 2019 р.




Тобою живу, моє рідне село

«Горинь біля Велюня, наче мати, і лагідна, і владна, і глибока, тут Случ приліг розгладивши осоки, щоб в новім лоні плин свій розпочати…» - такі чудові рядки написані про мальовниче село Велюнь, яке на Покрову відзначало храмове свято. Тут, у чудовому куточку поліського краю завжди щиро раді гостям і шанобливо ставляться до своїх односельчан. Особлива аура надовго зачаровує людей, які відвідують Велюнь. В день храмового свята у Свято-Покровському храмі села разом з отцем Олександром та священиками з району жителі села молилися за рідну землю, за мир та спокій, за здоров’я рідних і близьких. У рідній духовній обителі у Пресвятої Богородиці просили велюнці заступництва від усіх незгод. Хай береже Господь це прекрасне село і його жителів.
Голова районної ради Микола Кухарець, помічник народного депутата Віктора М’ялика Віктор Кузін свої найтепліші слова вітання велюнцям висловили на святі простими і глибокими словами: «Щоб мир панував в Україні і в селі, щоб здоров’я у людей гарне було та злагода в родині. А що треба більше для щастя сьогодні?».
Сільський голова Олена Наумець каже, що живе і працює посеред прекрасних людей-трударів, якими щиро гордиться, бо про кожного можна казати гарні і добрі слова. Безсумнівно, що ми всі знаємо це село і як батьківщину молодого Героя Олександра Ярмоліча, який життя поклав за Україну. Як розповів Віктор Кузін, він був вражений на урочистостях у Велюні щиродушевним пошануванням всіх захисників України та нашого району зокрема. Хіба ж інакше могло бути на батьківщині Героя?
Протягом дня працювали дитячі атракціони (вартість їх відвідування була значно здешевлена за сприяння Віктора М’ялика). Були цікаві спортивні змагання та парад під назвою «Наше чарівне майбутнє». Діяла і святкова ярмарка, чимало цікавинок можна було придбати там. Щедро і щиро жителів села та гостей Велюні частували гарячими стравами у парку біля сільського клубу. У святковому концерті «Тобою живу, моє рідне село» славили ріднокрай, Україну, батька і матір. Талановитих людей у Велюні чимало. А молодь змогла відпочити ввечері на святковій дискотеці.

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар