понеділок, 30 грудня 2019 р.

* 17 листопада відначався Міжнародний день студентів
ОБРАЛА ЕКОНОМІЧНУ КІБЕРНЕТИКУ

Майже два роки тому «Дубровицький вісник» розповідав  про ліцеїстку Ірину Мельничук, яка єдина з Рівненської області брала участь у всеукраїнському проекті «Дівчата STEM». Наша юна землячка обрала тоді напрямок «Математика». Загалом два роки тому Ірина говорила про те, що улюблений предмет з’явився у неї у старших класах. Дівчина зазначала: «Математика – найцікавіший для мене предмет. Розкрили красу цієї науки для мене спочатку Володимир Федорович Котяш, а потім Ірина Миколаївна Островець. Я брала участь у конкурсах «Кенгуру», «Левеня», також писала наукові роботи у конкурсі Малої Академії Наук. Хоча не займала переможних місць, але впевнено йшла до своєї мети». Також Ірина зайняла третє місце на обласному етапі МАН з математики.




Чи згодилося посилене вивчення улюбленого предмету для Ірини з часом? З нагоди Дня студента поспілкувалася з нашою землячкою. Ірина розповіла про своє цікаве навчання у вузі.
«Я навчаюсь на 2-му курсі університету НУБіП (Національний університет біоресурсів і природокористування України), факультет «Інформаційні технології», спеціальність «Економічна кібернетика». На нашому факультеті поєднуються економічні аналітичні можливості з суто інженерними, точними та технічними підходами до вирішення професійних завдань.
Університет розташований на території Голосіївського лісу, на околиці Києва. Тут приємно прогулюватись восени, коли все навколо покрите різнобарв’ям осені.
На факультеті є сучасне програмне та технічне забезпечення. Заняття проводяться в сучасних аудиторіях, оснащених мультимедійною та комп’ютерною технікою. В університеті чудовий викладацький колектив, всі викладачі з розумінням ставляться до студентів, створюючи комфортні умови для навчання.
На даний час я вивчаю 8 дисциплін: теорія ймовірності, оптимізаційні процеси та моделі, теорія створення програмного продукту, мікроекономіка, гроші та кредит, філософія, фізичне виховання, англійська мова. Кожен предмет є важливим в своїй мірі для здобуття майбутньої професії. Найбільше мені подобається відвідувати пари оптимізаційних процесів та моделей, інша назва цього курсу математичне програмування. Тут ми вивчаємо, як саме працюють оптимізаційні програми. Додатково відвідую курси англійської мови «Green Forest».
Я задоволена, що обрала саме цей університет та свою спеціальність. Дуже хочеться, щоб здобуті мною знання у вузі згодилися для України, для її подальшого розвитку. Без сучасних технологій, однозначно, не може бути майбутнього».
Від автора: існує хибна думка про те, що дівчата опановують точні науки значно важче, ніж хлопці. Сьогодення заперечує цю істину. На багатьох інженерних факультетах у вузах України дедалі більшає чарівних студенток, а викладачами точних наук дуже часто працюють саме жінки. Приємно, що наша скромна та талановита землячка Ірина Мельничук підібрала факультет до душі, який відкриває двері для широких можливостей.
Довідково: Економічна кібернетика – це наука управління різноманітними соціально-економічними системами та процесами. Факультет надає глибоку освіту з економіко-управлінським, математичним та комп’ютерно-технологічним фундаментом, який забезпечує високий рівень базової професійної підготовки, широкі можливості для подальшої спеціалізації та розвитку кар’єри.
Програма орієнтована на засвоєння базових знань з економіки та управління, математики, інформатики, методів системного аналізу та економіко-математичного моделювання, управління різноманітними соціально-економічними системами та проектами.
Випускник може працювати за видами професійної діяльності у сферах економіки, менеджменту, електронної комерції, бізнес-аналітики та проектного менеджменту, розробки інформаційних систем і технологій на підприємствах, у кредитно-фінансових установах, виробничо-комерційних структурах, IT-фірмах, консалтингових компаніях та інших. Кібернетики-економісти здатні управляти підрозділами підприємств і організацій, займатися аналітичною і проектною роботами на посадах економіста, менеджера, інженера, програміста, web-програміста тощо.
 Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар