понеділок, 30 грудня 2019 р.


Свята Варвара не лише ночі урвала.
Для дубровичан вона ще й бюджет дарувала.

Адже саме 17 грудня відбулася позачергова сесія районної ради, де було затверджено головний фінансовий документ району на наступний рік. 24 депутати взяло участь у роботі сесії.

А її порядок денний був дуже компактний – він включав лише три питання. Насамперед депутати розглянули райдержадміністрації депутатський запит Василя Грицюка щодо безперервної роботи дошкільних навчальних закладів упродовж року та направили його на розгляд в райдержадміністрацію.
Досить оперативно депутати визначилися з основними показниками районного бюджету на наступний рік – відчувалася ґрунтовно проведена в комісіях роз’яснювальна робота. Відтак фінансовий документ було проголосовано з мінімальними поправками. Лише на пропозицію депутатів Григорія Шаха та Юрія Лосіка на користь медичних закладів було зменшено на 300 тис. грн. бюджет закладів освіти. Ці кошти передбачалися на комунальні платежі. «Хочемо, щоб видатки між галузями на ці потреби розподілялися хоча б більш-менш пропорційно», – зауважив Григорій Шах. Натомість депутати Ніна Стасюк та Олена Полюхович пробували відстояти свою галузь. Їхній аргумент – освітяни також не забезпечені фінансовим ресурсом сповна, ці кошти були б доречні для поліпшення протипожежної безпеки в школах. Адже надто свіжа ще одеська трагедія. «Бюджетна комісія отримала більше 50 листів від бюджетних установ з проханням підтримати фінансово. Ми навіть не брали їх цього разу до уваги. Вирішили, що розглянемо клопотання при розподілі лишків. Тоді можемо повернутися й до потреб освітян знову», – прокоментував виступ своїх колег Григорій Шах.
Більш докладно про бюджет читайте додатково в наступному номері.
Також під завісу року, що минає, було внесено зміни до районного бюджету-2019. «Дуже сподіваюся, що вони вже остаточні», – прохопилася начальник фінансового управління Галина Секо.  Зокрема, депутати розподілили понад 224 тис. грн. стабілізаційної дотації на заробітну плату працівникам установ освіти та районної ради; поділилися своїми надходженнями й Миляцька та Висоцька ОТГ, що передали сукупно району ще 19 тис. грн. на утримання музичної школи та райметодкабінету.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар