понеділок, 29 травня 2017 р.

Тріумф знань, ерудиції та інтелекту

Наприкінці навчального року в районі традиційно відзначають найкращих учнів, вчителів та навчальні заклади, які досягли вагомих результатів на освітянській ниві району, області, України. Приємно було доторкнутися і до цьогорічних успіхів наших школярів та їх наставників.









18 травня у районному будинку культури пройшов фестиваль вшанування учнівської обдарованої молоді «Надія Дубровиччини-2017». Урочисто і гарно вшанували у райцентрі переможців та призерів обласних та всеукраїнських змагань, конкурсів, олімпіад, дітей, що формують інтелектуальний та творчий потенціал нашого району. Нашу талановиту молодь вітали: голова РДА Микола Петрушко, голова районної ради – Микола Кухарець, сільський голова Висоцької об’єднаної територіальної громади – Людмила Гура, секретар виконкому Дубровицької міської ради Оксана Краглевич, помічник-консультант народного депутата України Василя Яніцького Оксана Слободзян, депутат обласної ради Микола Лобчук, начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Стасюк, завідувач комунальної установи «Дубровицький районний методичний кабінет» – Тетяна Таборовець, завідувач сектору освіти Висоцької об’єднаної територіальної громади Микола Рожко, завідувач сектором освіти Миляцької об’єднаної територіальної громади Сергій Якубович, батьки та друзі наших найкращих школярів.
У своєму виступі Ніна Іванівна Стасюк наголосила, що особливу увагу освітяни приділяють формуванню учнівського таланту, лідерським якостям, системі роботи з обдарованими учнями, створюються оптимальні умови для виявлення обдарованої молоді і надання їй підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації та постійного духовного самовдосконалення. Зокрема, цьогоріч у обласних олімпіадах взяли участь 77 учнів із 14-ти навчальних закладів району: Велюнського, Залузького, Колківського, Миляцького, Орв’яницького, Сварицевицького, Селецького, Лютинського, Удрицького навчально-виховних комплексів, Бережківської, Висоцької, Дубровицьких №1 та №2 загальноосвітніх шкіл, Дубровицького НВК «Ліцей-школа». Всього на обласному рівні здобуто 43 призових місця (минулого року – 39).
Учасниками ІV туру всеукраїнських олімпіад стали 2 учні навчальних закладів району: Дмитро Скаржинець з інформаційних технологій (Дубровицький навчально-виховний комплекс «Ліцей-школа»), який виборов ІІІ місце на всеукраїнському рівні, та Марія Бруцька – з фізики (Висоцька загальноосвітня школа).
У ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Рівненської Малої академії наук учнівської молоді взяли участь 26 учнів із 10 навчальних закладів району (Берестівського, Орв’яницького, Селецького, Залузького, Миляцького, Сварицевицького навчально-виховних комплексів «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», Висоцької, Дубровицької №1 та №2 загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа».
У напруженій боротьбі юні науковці здобули: 10 призових місць. Золотом вписано в літопис учнівських перемог в інтелектуальних конкурсах успіхи учнівських команд Дубровицького НВК «Ліцей-школа» у Всеукраїнському турнірі юних натуралістів (І місце), другі місця в обласних турнірах юних біологів та юних хіміків.
Успішно завершили навчальний рік учні, які стали учасниками творчих, екологічних, художніх конкурсів.
Цей навчальний рік був вдалим у досягненнях вчителів фізичної культури та тренерів ДЮСШ щодо підготовки спортивного резерву серед учнів для формування збірних команд з видів спорту. Учнівська молодь нашого району славиться талановитими спортсменами, що створюють імідж спорту на районному, обласному та всеукраїнському рівнях.
Призерами обласних змагань стали 89 учнів, зайнявши 126 призових місць з видів спорту (легкої атлетики, волейболу, футболу, боксу та важкої атлетики, настільного тенісу, шахів) та Всеукраїнському фізкультурно-патріотивному фестивалі «Козацький гарт» із 21 навчального закладу.
В  обласних конкурсах, фестивалях, змаганнях гуртківці центру позашкільної освіти здобули 41 призове місце, а у всеукраїнських – 3.
Тепло вітали нашу найкращу юнь голова районної державної адміністрації Микола Петрушко та голова районної ради Микола Кухарець. Вони нагородили учасників фестивалю у номінації «Юні інтелектуали», вручили премії райдержадміністрації та районної ради учням, які стали переможцями обласних та учасниками всеукраїнських інтелектуальних змагань Дмитру Скаржинцю (Дубровицький НВК «Ліцей-школа» за ІІ місце в обласній та ІІІ місце у всеукраїнській олімпіаді з інформаційних технологій), Тетяні Хомич (Селецький НВК) за І місце в обласному та участь у всеукраїнському етапах конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН; Буткевич Валентині, (Орв’яницький НВК) за І місце в обласному та участь у всеукраїнському етапах конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.
Микола Петрушко зазначив: «Завдяки досягненням цих обдарованих дітей та їх попередників, освіта району займає високе шосте місце в області за результатами всеукраїнських предметних олімпіад, захистів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, міжнародних мовно-літературних та математичних конкурсів, екологічних програм та проектів. Щиро вітаю учнів, педагогів і батьків з таким успіхом і бажаю нових злетів!».
Голова Висоцької сільської ради Людмила Гура вручила премію учениці Висоцької ЗОШ Марії Бруцькій за перемогу в обласній та участь у всеукраїнській олімпіаді з фізики. За активну громадянську позицію, розвиток учнівського самоврядування премією голови Дубровицької міської ради у номінації «Лідер» Оксана Краглевич нагородила Вікторію Хомич, ученицю Дубровицької ЗОШ № 2. Також Л.Ф. Гура та О.В. Краглевич привітали та нагородили учасників фестивалю в номінації «Юні науковці», якими стали призери обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.
Помічник-консультант народного депутата України Василя Яніцького Оксана Слободзян вручила премії «Інтелект» благодійного фонду «Наш край» Володимиру Новаку (Дубровицька ЗОШ №1), Марії Бруцькій (Висоцька ЗОШ), Марії Опанасик (Висоцька ЗОШ), Мирославі Бовгирі (Дубровицька ЗОШ №1).
Депутат обласної ради Микола Лобчук та завідувачі секторів освіти Миляцької та Висоцької ОТГ Сергій Якубович та Микола Рожко нагородили призерів спортивних змагань обласного та всеукраїнського рівнів. Номінація «Олімпійський резерв» була представлена понад сотнею вихованців навчальних закладів району та громад. До речі, обласний центр фізкультури і спорту відзначив наше управління освіти, молоді і спорту за розвиток і пропаганду здорового способу життя та спортивні успіхи району.
Уперше за роки проведення свята визначено номінацію «Розумники», представником якої цьогоріч став учень Дубровицького НВК «Ліцей-школа» Дмитро Скаржинець, а перемогу у номінації «Вундеркінд» за найбільшу кількість призових місць в інтелектуальних конкурсах обласного та всеукраїнського рівнів здобули Василина Юрочко з Дубровицького НВК «Ліцей-школа» та Марія Годунко з Колківського НВК.
Кубки переможців у номінації «Суперзаклади-2017» за найбільшу кількість перемог в олімпіадах та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН обласного та всеукраїнського рівнів вибороли цьогоріч педагогічні та учнівські колективи Дубровицького НВК «Ліцей-школа» (директор В.В. Кушнір), Дубровицької ЗОШ № 1 (директор І.В. Клюйко), Орв’яницького НВК (директор А.І. Буткевич).
Насамкінець щирі слова вдячності прозвучали на святі на адресу народного депутата Василя Яніцького, депутатів обласної ради Віталія Суховича та Миколи Лобчука. Приємно, що відзначили на святі батьків, діти яких показали найкращі результати в навчанні. Щиро вітали у залі Валентину Миронівну Годунко, Василя Васильовича та Ірину Михайлівну Юрочко, Леоніда Мироновича та Тетяну Володимирівну Скаржинців, Валерія Васильовича та Олену Іванівну Буткевичів; Василя Мефодійовича та Людмилу Іванівну Бруцьких; Михайла Петровича та Ірину Леонідівну Хомичів.
Безумовно, що чудовий ужинок нагород цього навчального року це спільна заслуга учнів, педагогів та батьків. Пишаємося нашими розумниками і талантами!
Чудового настрою на святі додавали всім присутнім гарні концертні номери.
Творчі, інтелектуальні і духовно розвинені – потреба суспільства в такій молоді завжди була і буде. І підтримка обдарованих дітей освітянською спільнотою – це своєрідна інвестиція в майбутнє країни.
Любов КЛІМЧУК.



Немає коментарів:

Дописати коментар