пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Серед пріоритетних – питання охорони праці

Про стан охорони праці на підвідомчих підприємствах Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства йшлося на семінарі-нараді, яка відбулася нещодавно на базі ДП «Дубровицький лісгосп». Не секрет, що більшість робіт, які проводяться в лісовій галузі, належать до праці з підвищеною небезпекою, тому це питання на особливому контролі директорів підприємств та керівництва облуправління.
Відкриваючи нараду, заступник начальника облуправління Анатолій Шинкарьов зауважив, що на цьому підприємстві значну увагу приділяють питанням охорони праці та промислової безпеки, відтак порадив головним інженерам з інших лісгоспів перейняти кращий досвід дубровицьких лісівників.
Учасники наради, а це головні інженери та інженери з охорони праці підвідомчих підприємств облуправління, представники Львіської залізниці, яка активно співпрацює з лісівниками, оглянули територію нижнього складу підприємства, познайомилися безпосередньо з новаціями щодо охорони праці на цій ділянці роботи. Керівництво нашого лісгоспу дало вичерпні відповіді на всі поставлені запитання щодо охорони праці і дотримання правил безпеки. Зокрема, лісівники області змогли безпосередньо ознайомитися з організацією безпечного проведення навантажувально-розвантажувальних робіт та дотриманням санітарно-гігієнічних і побутових умов на виробництві.
Продемонстрували дубровицькі лісівники вже на території гаражів підприємства, як здійснюється передрейсовий медогляд водіїв перед виїздом на лінію та огляд технічного стану транспортних засобів. У відмінному вигляді перебуває машинний парк лісгоспу, всі гаражі та територія загалом. Всі учасники наради одностайно погодилися, що керівництво лісгоспу приділяє значну увагу питанням безпечної і комфортної організації праці. У свою чергу директор Віталій Петренко наголосив, що лише створивши для працівників гідні умови праці, забезпечивши високій рівень заробітної платні, можна сподіватися на якісну і ефективну роботу у галузі.
Підсумовуючи нараду і аналізуючи стан охорони праці на підприємствах, було дуже приємно почути схвальні відгуки про роботу наших земляків.
яку оцінку сьогодні ставите моїм землякам? запитую у Анатолія Шинкарьова (по 5 бальній шкалі).
4,99. – відповідає.
А чого не вистачає?
Все добре, просто у кожного  доброго господаря  завжди є бажання удосконалюватися. Цей відсоточок саме для цього.
До речі, ефективна робота з охорони праці наших лісівників не раз відзначалася на різних рівнях не лише у лісівничій галузі, а й загалом на фоні виробничих підприємств області. За ефективну роботу з охорони праці на підприємствах нагороди отримали: головний інженер ДП «Дубровицький лісгосп» Віталій Торчило.
Любов КЛІМЧУК.










Немає коментарів:

Дописати коментар