четвер, 18 травня 2017 р.

День пам’яті та примирення: свято зі сльозами на очах

«Ніколи знову»… Кілька років тому з цими словами ми згадували Другу світову війну, як щось далеке і безповоротне. Втім нині, коли свистять кулі та помирають найкращі сини держави на Сході, по-справжньому розуміємо біль тих воєнних років. Тож без гучних святкувань, але з молитвою за спокій душі полеглих та здоров’я живих ветеранів дубровичани відзначили День пам’яті та примирення і 72-у річницю перемоги над нацизмом.
Попри дощ та дошкульний вітер, 8 травня біля Меморіалу загиблим воїнам Другої світової війни зібралось більше сотні людей. На чільному місці традиційно були ветерани. За їхніми спинами надійний тил – теперішні захисники, котрі продовжили ратний обов’язок боротьби за мир. Представники влади, військові та священнослужителі подякували кільком поколінням бійців за спокійне небо над Дубровиччиною. До обеліска та могил тих, хто не повернувся додому у тривожні 40-ві, лягли квіти.
У цей день відбулося й відкриття дитячого майданчика у центрі міста. Дуже знаково, адже саме заради посмішок своїх нащадків солдати йшли на війну протии німецької, а нині російської орди. Спонсором подарунку для малечі став народний депутат Василь Яніцький.
«Сподіваюся, що такий невеличкий дитячий полігон принесе малюкам багато позитивних емоцій та щастя. Звичайно, за такі світлі моменти в нашому житті ми завдячуємо ветеранам ІІ світової та сучасної війни на сході України. Саме задля щасливого майбутнього наступних поколінь ці люди жертвували життям та здоров’ям. Дякуємо за ваш подвиг. Цей майданчик – лише крапля в морі тих позитивних досягнень, що вдалися зробити нам минулого року в освітній галузі району та всього 155-го округу. Не вважайте за нескромність, але матеріально-технічна база шкіл та дошкільних закладів округу за останні десятиліття не отримувала такого оновлення, як у 2016 році. Нам вдалося провести капітальні ремонти, замінити вікна в 14 загальноосвітніх школах району та музичній школі, а у двох дитячих садочках в місті Дубровиця провели утеплення й оновлення фасадів, заміну даху. В кінці року деякі дошкільні заклади району отримали кошти на закупівлю плит, холодильників та іншого обладнання. Впевнений, що ця робота спільно з вами буде успішно продовжена», – зазначив Василь Петрович.
Також працівники культури підготували патріотичну концертну програму. А наостанок дійства запалили вогонь і оголосили «хвилину миру». Хочеться, щоб ця символічна хвилина неодмінно переросла у мирні тисячоліття.






























































Немає коментарів:

Дописати коментар