понеділок, 29 травня 2017 р.

Квіти ростимуть,
якщо пам’ятатимо Божу заповідь
17 травня у центрі міста висаджували красу: хризантеми та трояндочки. Милуватимуть око квіти мешканцям райцентру та гостям міста у сквері біля фонтану та біля пам’ятника Тарасу Шевченку.










Керівник комунальної служби Віталій Садовський зазначає, що такий штрих додасть Дубровиці гармонії та вишуканості. Ініціатором такого облагородження райцентру став міський голова Богдан Микульський, квіти придбали за сприянням Анатолія Васильєва.
Майстер з благоустрою Лілія Медведенко каже, що за квітами добре доглядатимуть, отож вони легко приживуться на клумбах. Залишається єдина пересторога: щоб таку красу у нас не поцупили. Адже часто трапляється, що добрі наміри перекреслюються у Дубровиці вночі, як-от було з зеленими деревцями в парку. Їх вкрали чимало.
Дубровичанка Тамара Григорівна Рабешко поділилася своїми міркуваннями щодо облагородження райцентру:
– Живу у Дубровиці 68 років і дуже люблю рідне місто. А міський сквер для мене – це віддушина, сюди приходжу насолодитися спокоєм, просто посидіти з донькою та онукою. Це для мене найкращий відпочинок. Дякую міській владі, яка дбає про наш добробут, крок за кроком робить місто більш ошатним та затишним. Міський сквер – це сучасне місце відпочинку, тут гарні лавки, зелень довкола, дітки граються на майданчиках. Дякуємо Богові за таке мирне сьогодення, за таке гарне блакитне небо над рідною Дубровицею. Пригадую, був час, як сперечалися щодо обрізання старих дерев у парку. Вважаю зробили правильний крок, от вже молода паросль тішить своєю прохолодою.
Люба Іванівна Чередніченко живе у Дубровиці 52 роки. Вона додає: «Всі ми повинні берегти своє місто, дбати про чистоту і його красу. Комунальники докладають зусиль, щоб місто було чистим, але кожному з нас треба пам’ятати, що чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Шануймо працю тих, хто дбає про чистоту і порядок у райцентрі».
Ще про зміни у місті. Завершено капітальний ремонт водогону по вул. Шевченка. Ще у 70-х роках по вулиці було прокладено чавунні труби з чеканним з’єднанням між собою, вони часто виходили з ладу. А ремонт водогону, у свою чергу, руйнував дорожнє покриття вулиці. Зараз же замінили чавунну трубу на поліетиленову (540 м з гарантією 50 років).
Міський голова каже, що такий ремонт дозволить на десятиліття забути проблему аварійності водогону, буде проведено на цій ділянці капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці.
Богдан Микульський додає, що тільки у 2016 році водопровідно-каналізаційне господарство було профінансоване більш як на три мільйони гривень, що склало 30% від власних надходжень міського бюджету.
Нещодавно було викладено бруківкою доріжку біля перехрестя вулиць Макарівська та Артеменка. Дана доріжка буде викладена бруківкою. Проводиться підготовка до встановлення спортивного майданчика у внутрішньому дворі багатоквартирних будинків по вулиці Артеменка.
Отож крок за кроком наше місто стає більш комфортним для кожного жителя. Любимо свою Дубровицю. Головне не порушувати  восьму заповідь: «Не кради».

Любов КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар