четвер, 4 травня 2017 р.

* Акценти

Віталій Сухович керуватиме
лісівниками області

Але спочатку переможець конкурсу повинен пройти спецперевірку та добре зарекомендувати себе у період випробувального терміну. І лише потім зможе остаточно зайняти посаду головного лісівника Рівненщини.
Пан Сухович став єдиним із всіх кандидатів, кого після тестування допустили до співбесіди. Решті комісія поставила низькі бали  за розв’язування ситуативних задач. А претендували на вакантне місце, нагадаємо, ще семеро осіб.
На співбесіді, серед іншого, питали і про бурштин, повідомляє «Північ-інфо». А саме про рекультивацію земель після нелегального видобутку та чи вистачає у лісівників сил протидіяти промислу.
 «Треба переводити у законну площину цей видобуток бурштину. На жаль, питання вже не один рік крутиться у Верховній Раді, не можуть знайти голоси і довести до логічного завершення. Сьогодні на лісову галузь на Рівненщині навішують ярлики, пов’язані із бурштином й іншими речами. По районах лісівники співпрацють з поліцією і з іншими силовими структурами, але, на жаль, сьогодні нема стільки людей, щоб зупинити цей процес. Лісівники можуть лиш виявити і дати сигнал. Ми знаємо, які сьогодні там є групи осіб і одному майстру лісу справитися з цією групою людей дуже тяжко», – зазначив Віталій Сухович.
На запитання членів комісії, чим кандидат пишається найбільше, пан Сухович відповів, що його головне досягнення – щасливий шлюб та двоє синів.

 Дітей залучають до писанкарства

Як розповіла Наталія Гром, «Дубровицький історико-етнографічний музей» проводить музейну акцію-конкурс «Намалюємо писанку разом» в рамках святкування Великодня. Всім дітям, які бажають взяти участь у творчому дійстві та втілити свої найкращі думки у життя за допомогою творчості, необхідно представити індивідуальну, художньо завершену, естетично оформлену роботу, що відповідає критеріям оцінювання, та зареєструватися (подати заявку) у шкільній бібліотеці. Це можна зробити до 14 квітня. Кількість учасників від навчального закладу необмежена. Головна вимога: намалювати писанку у формі яйця на форматі А4. Обов’язково нанести малюнок, орнамент, візерунок, традиційні символи регіону. Вік учасників – 10-15 років (учні 5-8 класів). Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитися в шкільних бібліотеках. Переможці будуть нагороджені грамотами і призами.

Кримінальний огляд

16-річну мешканку села Колки довелося закрили в ізоляторі тимчасового тримання. Дівчина з ножем напала на свого батька-пенсіонера. Чоловік вижив, нині перебуває в хірургічному відділенні райлікарні. Донці ж загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
Правоохоронці повідомляють, що характер у неповнолітньої нелегкий, навчання покинула, з рідними – конфліктувала. Відтак 29 березня сталася чергова побутова сварка із захмелілим батьком. Спересердя підозрювана вирішила поквитатися, завдавши удар в легені потерпілого розкладним ножем.
А 3 квітня 46-річний житель Крупового уявив себе героєм фільму «Форсаж», влаштувавши перегони з поліцейськими. Як тільки вдалось заблокувати легковик утікача, той притиснув дверцятами руку правоохоронця, травмувавши його кисть. Після цього водій різко рушив та врізався в службове авто поліцейських. Медики знайшли в крові порушника 2,2 проміле алкоголю. На чоловіка склали відразу кілька протоколів.
Зважаючи на приклад таких горе-дорослих, не дивно, що діти не з теорії знають, що таке оковита. Так, нещодавно в районну лікарню з Бережниці доправили з алкогольним отруєнням 10-річного хлопчика.

Фігури «підкорегували» без фітнесу

Білоруські прикордонники з Пінського загону звернули увагу на водія та пасажира «БМВ», які поверталися з нашого краю, повідомляє «Белорусский партизан».
Адже обидва мали дещо неприродно вгодований вигляд. Як виявилося, на щедрій українській землі вони настільки звикли до нашого смачнющого сала, що обмоталися ним, повертаючись на «вотчину бацьки Лукашенка». Тож з чоловіків у буквальному розумінні зняли 9 кг свинячого м’ясця та сальця. Продукти харчування в Україні дорогі, але для наших сусідів вони дешевші, аніж на їх батьківщині. Отож багато їде до нас скуплятися, однак провезти в Білорусь продукти непросто.


Немає коментарів:

Дописати коментар