четвер, 18 травня 2017 р.

* Акценти

Відлуння Другої світової війни
Минулого тижня на Дубровиччину приїжджали піротехніки. Спеціалісти знищили 300 набоїв до стрілецької зброї та мінометну міну, калібром 50 мм, які відкопав мешканець села Бережки на своєму городі. 
А в Тумені місцеві теж під час сільгоспробіт знайшли останки невідомого. При ньому був медальйон із номером, котрий, як правило, носять військові. Тож імовірно чоловік загинув ще під час війни. Люди зі священиком відслужили поминальну панахиду та поховали безіменного воїна.
Пішла з життя найстаріша мешканка Дубровиччини
На 102-му році життя померла найстаріша наша довгожителька – Пріська Семенівна Ютовець з Орв’яниці. Про таких кажуть – людина-епоха. Це якщо брати просто в часовому вимірі. Та на долю Пріськи Семенівни випало одразу кілька епох, бо ж, ні разу не виїжджаючи з рідного села, жила в різних державах та політичних формаціях. Війни, розруха, становлення економіки й України – все це було в житті цієї жінки. Через усе лихе пронесла життєву мудрість, християнську терпимість, материнську любов й незламність духу. Тож її смерть не залишилася непоміченою, горе її сім’ї розділяють багато людей, хто був знайомий з довгожителькою. Соломіївська сільська рада, всі земляки висловлюють свої співчуття родині з приводу такої втрати.
Вилучили три мотопомпи
9 травня правоохоронці «зібрали» черговий «врожай» старательського приладдя. Зокрема неподалік села Лютинськ забрали мотопомпу. Ще одну залишили по собі бурштинокопачі біля села Червоне. А у Орв’яниці поліція затримала двох сарненчан на «вазівці». У багажнику їхнього авто знайшли мотопомпу та водозабірний шланг. За усіма фактами розпочаті досудові розслідування.


Немає коментарів:

Дописати коментар