понеділок, 29 травня 2017 р.

* Акценти
Орден для героя
17 травня нашому земляку Дмитру Булачку було урочисто вручено нагрудний знак «Учасник АТО». Нагородити та привітати його з черговою відзнакою на подвір’ї Дубровицького НВК зібралися голова РДА Микола Петрушко, військовий комісар Анатолій Білаш, начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Стасюк, учні та педагоги закладу.
8 березня 2014 року Дмитро вирушив на схід України з десантниками 1-го аеромобільного батальйону. З 14 червня його підрозділ ніс службу біля Луганського аеропорту. Військовослужбовці були відрізані террористами від інших українських сил, доводилося битися без води та їжі. 18 липня військовим вдалося вирватися з кільця, розбити колону бойовиків, що прямувала до обласного центру, та взяти під контроль передмістя Луганська – село Георгіївка.
21 липня хлопець зазнав поранення в ногу, у бою під Георгіївкою. Лікувався у Харківському військовому госпіталі, переніс дві складні операції.
За відвагу, героїзм та патріотизм Дмитро отримав також медаль «За доблесть», орден «За мужність» (ІІІ ступеня), орден «За оборону Луганського аеропорту», відзнаку командира 80 окремої десантно-штурмової бригади.
 Вклонилися за материнську
любов та терпіння
У День матері очільники району Микола Петрушко та Микола Кухарець відвідали  жінок, чиї сини загинули у зоні АТО. Привітали зі святом Євгенію Ващишину з села Селець, Марію Сокол з Людині, Лідію Мазур із Заслуччя, Лідію Охмак з Лугового та Інну Ярмоліч з Велюня.
«Безмежно вдячні вам за виховання таких мужніх, безстрашних, хоробрих та відважних дітей. Низький уклін за вашу материнську любов та терпіння», – подякували чиновники матерям загиблих воїнів.
Щоб активно відпочивали
і дорослі, і малеча
Як вже писала газета, на початку травня в міському парку став до ладу ігровий майданчик для малечі. Як розповів міський голова Богдан Микульський, кошторисна вартість такої забавки для наймолодших дубровичан – 150 тис.грн. й придбано його за кошти міського бюджету ще на прикінці минулого року. Така гарна інвестиція стала можливою завдяки сприянню народного депутата Василя Яніцького, оскільки саме завдячуючи йому в листопаді 2016-го в бюджет Дубровиці було спрямовано 200 тис.грн. (частина цих коштів й використано на закупівлю такої чудової обнови для міського парку). За решту 50 тис.грн. придбано ще й спортивний майданчик, що буде змонтовано в мікрорайоні Борок. Облаштують його прямо на вулиці, щоб кожен бажаючий міг долучитися до активного відпочинку.
Зекономлені субсидії виплатять
до 1 вересня
Мешканці Рівненщини повинні подати до органів соцзахисту населення заяву, в якій вказати, куди переказати кошти – на картковий рахунок чи відділення «Укрпошти». Це стане початком монетизації субсидій.
– В кінці опалювального сезону на рахунку пільговиків накопичується певна сума економії. Зараз її люди зможуть монетизувати, тобто отримати реальні кошти. Ці гроші вони зможуть використати на енергоощадні заходи своєї домівки. А це, в свою чергу, дозволить під час наступного опалювального сезону зекономити ще більше коштів, – зазначила Світлана Богатирчук-Кривко, заступниця голови РОДА.
Родини області зможуть отримати у середньому 700 гривень як одноразову виплату. Її сума буде дорівнювати вартості 150 кілователектроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.
Механізм монетизації зекономлених грошей передбачає два етапи, повідомляє прес-служба РОДА. До 1 червня газо – та електропостачальні організації мають підготувати списки громадян, які не використали в повному обсязі призначену субсидію і мають економію. А до 1 липня місцеві органи соцзахисту населення мають повідомити всіх субсидіантів про право на отримання монетизованої виплати.
Вандал «похазяйнував» на кладовищі заради горілки
Два металевих хрести із цвинтаря у селі Висоцьк викрав 49-річний місцевий житель. Щоправда, здати їх на металобрухт не встиг, бо потрапив до поліції.
Як встановили правоохоронці, чоловік ніде не працює та зловживає спиртними напоями. Через відсутність грошей на чергову пляшку, пішов «грабувати» кладовище. Про те, що  невідомі «хазяйнують» на місці поховань, до поліції повідомили місцеві мешканці.
За фактом наруги над могилою розпочато досудове розслідування. Зловмиснику загрожує позбавлення волі від чотирьох до семи років.
Освітянська колегія була насиченою

На колегії управління освіти, молоді та спорту, що відбулося цього понеділка, розглянули дев’ять злободенних питань. з-поміж яких такі, як робота педагогів-організаторів з питань реалізації програми національного виховання учнівської молоді (за приклад ставили напрацювання О.Д. Сергеєвої та О.М. Рабешка); наступність та перспективність в роботі дошкільного навчального закладу та початкової ланки загальноосвітнього закладу з підготовки дітей старшого дошкільного віку до навчання в школі в умовах організації дошкільної освіти (на основі досвіду Орв’яницького НВК); про стан профільного навчання. Учасники колегії та керівники навчальних закладів обговорили також роботу гуртків екологічного спрямування; хід виконання  районної цільової соціальної програми «Шкільний автобус»(нині їх парк налічує вісім одиниць, що здійснюють підвезення близько 800 школярів із 20 населених пунктів району); підбили підсумки атестаційної експертизи кількох закладів тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар