пʼятницю, 5 травня 2017 р.

У БЕРЕСТІ ВІДКРИЛИ СТРІЛЕЦЬКИЙ ТИР
У рамках дня цивільного захисту, що проводився в Берестівському
НВК в п’ятницю, 21 квітня, став до ладу стрілецький тир.
Ініціаторами його відкриття були адміністрація навчального закладу, Берестівська сільська рада та управління освіти, молоді та спорту. Підтримали цю ініціативу місцеві спонсори.















































































Директор НВК Сергій Климчук під час короткої екскурсії наглядно продемонстрував, як дбають в закладі про безпеку школярів. Цього дня в НВК вже встигли під наглядом пожежників організовано провести евакуацію та впоратися з навчальною «пожежою», з величезного екрана в коридорі впродовж кожної перерви демонструвалися мультфільми з безпеки життєдіяльності, а у фойє було оформлено виставку художніх робіт юних талантів. Ціла низка заходів була запланована ще попереду.
Ми, на жаль, на всіх побувати не змогли. Але від стрілецького тиру залишилися в захваті.
Облаштували тир в підвальній частині школи. Поряд – тренажерна зала. Весь ремонт працівники закладу робили самотужки, власними силами.
«Вже давно виношуємо задуми про впровадження на базі нашого навчально-виховного комплексу спортивно-військового профілю. Підтримують таку ініціативу й батьки. Знайшли порозуміння з сільською радою. Минулого року депутати сільської ради виділили 60 тис. грн. на придбання будівельних матеріалів. Порадившись з батьківським комітетом, вирішили власними силами приступити до створення тиру як бази для тренувань зі стрільби з пневматичної зброї», – розповідає директор НВК.
На відкриття тиру завітало чимало гостей. Привітали вихованців та їхніх наставників з цією подією голови районної ради Микола Кухарець та райдержадміністрації Микола Петрушко, начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Стасюк, директор ДП «Дубровицький лісгосп» Віталій Петренко, директор заводу будівельних матеріалів Микола Голяка, голова батьківської ради НВК Тетяна Пінчук.
Сільський голова Микола Дашук, сам в минулому учасник бойових дій в Афганістані, у виступі був лаконічним: «Мені як людині, котрій випало на долю пройти бойову закалку, було прикро, що з шкіл витіснено військову справу. Й час показав, наскільки недалекоглядним це було. Тож зрозуміло, що всіляко підтримував пропозицію адміністрації навчально-виховного комплексу відновити заново забуте військово-патріотичне виховання. Першим кроком в цьому напрямку стало створення кімнати військової підготовки, яка тут функціонує вже другий рік. Потім долучилися до створення тренажерної зали, адже бажання всіх батьків – щоб їхні діти були не тільки навченими, але й дужими. А от зараз відкриваємо тир. Пройшовши крізь війну, щиро зичу, щоб нашим дітям ніколи не довелося застосовувати отримані знання з військової страви на практиці. Нехай вони просто будуть гарними навиками для мирного життя», – сказав Микола Павлович.
Вразили показовим виступом з стрілецькою зброєю вихованці гуртка «Січ», що також діє в Берестівському НВК вже не перший рік. Створений з ініціативи педагога Анатолія Вабищевича, цей гурток вже має певні здобутки навіть на рівні області. Приємно було спостерігати за вишколом юних патріотів. А ще більш вразило, що негірше хлопців вправи зі зброєю виконували й дівчатка.
Насамкінець старшокласники показали майстер-клас зі збирання та розбирання автомата Калашникова. Усі охочі також могли повправлятися на влучність в стрільбі по мішенях. Тут, до речі, не було рівних голові районної ради. Попасти «в десятку» та ще з незнайомої зброї вдалося йому аж кілька разів.
Людмила РОДІНА.



Немає коментарів:

Дописати коментар