пʼятницю, 5 травня 2017 р.

* Сучасники
Будьте здорові тілом і духом!
Сьогодні пропонуємо вам ближче познайомитися з нашими земляками – братами Романом та Віталієм Ковальчуками. Вони живуть у Луцьку, люблять спорт, а отже здоровий спосіб життя, щиро закликають і вчать молодь бути сильними тілом і духом.




Роман Ковальчук, 22 роки, водолій.
– Люблю місто свого дитинства – рідну Дубровицю. Я навчався в ЗОШ №3, жив у мікрорайоні «Борок». Думаю, що любов до бойових мистецтв у нас від тата, він був прикордоником, зараз пенсіонер. Тато займався професійно дзюдо в колишньому СРСР. Батьки виховали нас чотирьох: маю два брати та сестричку. Ми росли дружно і завжди підтримували один одного. Щиро вдячні мамі й тату за виховання, за тепло їх сердець і турботу, які нам подарували.
У часи нашого дитинства комп’ютери тільки входили в повсякденне життя. Вільного часу після уроків було чимало. Я пробував захопитися різними хобі, відвідував різні гуртки: бісеро-, лозоплетіння, паяння, сучасні, бальні танці. У Будинку школяра, при бажанні, була гарна можливість реалізувати себе поза уроками. Прикладні бойові мистецтва припали до душі тому, що це мужній і вольовий вид спорту. На початках освоював ази самотужки, доки у Дубровиці не відкрили школу бойового гопака «Джура». Без вагань пішов туди займатися і там заклав першу цеглинку мого професійного майбуття. Тренер Петро Велінець виховував нас у дусі патріотизму, сміливості та українських традицій. Щиро вдячний тренеру за науку.
Я був здібним учнем і перемагав всі чемпіонати з бойового гопака. Наставник називав мене одним з кращих вихованців, я часто з гуртківцями виступав з показовими виступами на великих і малих сценах Дубровиці та всієї України. За особисті досягнення, у 16-річному віці, я здобув право на викладання бойових мистецтв.
Після 9 класу вступив до Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, де навчався 2 роки. Там був третім в рейтингу серед однокурсників. Активно тренувався у секціях рукопашного бою та дзюдо. Згодом надав перевагу боксу. Постійно виступав на змаганнях з різних видів єдиноборств обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Часто здобував призові місця.
4 роки тому я створив у Луцьку спортивний клуб козацьких бойових мистецтв «ГЕРЦЬ». Це один із найбільших спортклубів на Волині. Його відвідують понад сто дітей, віком від чотирьох років. Три роки я працював у спортклубі як керівник і єдиний тренер. Коли їхав до Канади, то мене замінив у спортклубі мій старший брат Віталій.
Українська діаспора двічі запрошувала мене у Канаду. Там я проводив для українців майстер-класи з козацького бойового мистецтва. Було за океаном багато різних виступів. Нас дуже гарно приймали на фестивалі української культури, були виступи до Дня незалежності України, Івана Купала, конкурсу міс Україна-Канада та ін.
 Згодом ми спільно з братом стали розвивати наш спортивний клуб. Виховуємо молоде покоління через призму козацького бойового мистецтва, пропагуємо відмову від куріння та алкоголю. Якщо коротко, то ми загартовуємо характер, волю та дух, організовуємо спортивні змагання, показові виступи. Навчаємо діток основам козацького характерництва, у нас є дитячі та дорослі таборування, спілкування у чудовому колективі.
Хочу звернутися до молоді: «Займайтеся спортом, хоча б для власного здоров’я та самопочуття, оскільки спорт – це рух, а рух – це життя. Іноді це лінь робити, але переборюйте себе, не можна мати здоровий дух без здорового тіла. Адже коли є гроші, а здоров’я нема, то і фінанси не такі любі. Займайтеся спортом, вдосконалюйте дух та розум, відмовляйтеся від шкідливих звичок, і ви станете ЛЮДИНОЮ.
Довідково: Герць – поєдинок українських козаків з ворогами, двобій окремих воїнів перед головною битвою, в якому виявлялося військове мистецтво; бій, боротьба між противниками; поєдинок, турнір, двобій, дуель, поєдинок; боротьба думок, поглядів.
Віталій Ковальчук, 29 років, козеріг.
Завжди  мріяв стати відомою людиною. Навчався у міській школі №3, одночасно у Дубровицькій музичній школі опановував гру на гітарі. За кілька місяців навчання там написав першу власну композицію і зіграв її на академконцерті. Після 9-го класу ступив до Волинського військового ліцею з посиленою фізичною підготовкою, де займався боксом та отримав знання за спеціальністю «Охорона державного кордону». Згодом закінчив Міжнародний економіко-гуманітарний університет за спеціальністю «Фізична реабілітація» та «Фізична культура і спорт». Протягом навчання опанував два різні бойові стилі: Федерація Джондокан, окінавське годзю-рю карате-до та Рюкю-кобудо, дзюдо. За три роки став чемпіоном України з різних видів бойових мистецтв і здобув 19 медалей. Працював на студії звукозапису, писав свої треки в стилі хіп-хоп. Через короткий термін створив групу «Стоккато» в стилі джаз-хоп, випустили альбом зі своїми композиціями. Через рік ми організували з командою проекти: Xip Xop show, Xip Xop R STAR та Битва міста. Зараз працюю тренером в спортклубі «ГЕРЦЬ», навчаю молодь козацькому бойовому мистецтву. У дітях виховую доброту та чесність, взаємопідтримку та турботу. Думаю, що спорт дуже сприяє вихованню дітей, розвитку їх особистості. Здоровий спосіб життя допомагає позбутися поганих звичок, знайти гармонію в житті, відчувати себе сильним і мужнім. Майбутнє за нами. Вважаю, що у кожної людини закладено певний потенціал, головне мати мрію і впевнено йти їй назустріч.

Спілкувалася Любов КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар