четвер, 18 травня 2017 р.

*Акценти
Великодня допомога
У свято Пасхи по-особливому сприймаються християнські цінності. Основоположною серед них є допомога ближньому, передусім в скрутну хвилину. Відтак під час святкування Великодня на Майдані Злагоди була оголошена благодійна акція зі збору коштів для хворих діток. На лікування Аліні Жирковій зібрали 629 гривень, а Максиму Аврамишину – 610. Організатори переказали гроші на їхні рахунки. Але це капля в морі, порівняно з необхідними захмарними сумами. Тож проявляймо християнське милосердя і в будні.

Бібліотекарі обговорили актуальні питання сьогодення
Процес децентралізації в Україні торкається і роботи сільських бібліотек. Про це говорили минулого тижня у приміщенні районної бібліотеки фахівці біліотечної справи нашого району. Зокрема начальник відділукультури і туризму райдержадміністрації Наталія Мозоль наголосила, що найбільш гострими питаннями, які потребують першочергового вирішення є процедура передачі бібліотек громадам, система фінансування закладів, джерела наповнення бібліотечних фондів, методичнее забезпеченн япрацівників. Як ніколи бібліотекарям сьогодні треба демонструвати кращий досвід роботи культурних центрів села, доводячи свою роль у розвитку українського суспільтва.
Цього ж дня про реформацію і її роль у суспільстві розповів бібліотекарям пастор Церкви ЄХБ нашогоміста Петро Наумець. Він наголосив на світовому значенні реформації – важливого етапу в культурно-історичному розвитку Європи. Дуже цікаво і змістовно пан Петро розкрив найважливіші аспекти цієї актуальної теми, зазначивши, щореформація є своєрідним духовним вікном в Європу. Вона відкриває можливості для розвитку світу в усіх його суперечностях. Говорив пастор і про значення свободи віросповідання в Україні, яка є невід’ємною частиною свобод особистості.

Відновили міст власними силами
Вміння доходити консенсусу – основа дипломатії. Навіть конфлікт інколи стає поштовхом для хорошоїсправи. Принаймні в Орв’яниці ініціатива щодо ремонту понтонного мосту через Горинь народилася під час суперечки між керівництвом ПСП «Промінь» та мешканцями вулиці Надрічної. В результаті зуміли не просто порозумітися, а й налагодити зломаний міст. Спонсором виступило сільгосппідприємтво, а з неполадками впоралися місцеві умільці самотужки.

Вдарила чоловіка ножем у груди
Минулого тижня у приймальне відділення Дубровицької ЦРЛ з проникаючим ножовим пораненням грудної клітки доставили 49-річного жителя села Колки. Як встановили правоохоронці, удар селянин дістав від своєї дружини.
— Під час чергового розпивання спиртних напоїв виник конфлікт на побутовому ґрунті. В ході бійки, обороняючись, 44-річна дружина схопила кухонний ніж та вдарила чоловіка в груди. На момент події у будинку більше нікого не було, розповідають правоохоронці Жінка вийшла на вулицю та покликала родичів чоловіка, які проживають у сусідньому будинку, вони й викликали швидку медичну допомогу. Відомо, що чоловік та дружина мають спільну дитину, яка проживає в іншій області, оскільки подружжя позбавлене батьківських прав.
За фактом умисного заподіяння тяжких тілесних ушкоджень поліцейські розпочали досудове розслідування. 


Немає коментарів:

Дописати коментар