пʼятницю, 5 травня 2017 р.

* Акценти

Травматологічне та ЛОР-очне відділення ЦРЛ
закриваються на ремонт

На два тижні припиняють функціонування травматологічне та лор-очне відділення центральної районної лікарні. Це вимушений захід, до якого вдаються, щоб перевірити систему водопостачання в приміщеннях відділень та усунути неполадки в ній. Як зазначив головний лікар ЦРЛ Олександр Поліщук, медики зроблять все від них залежне, щоб нагальний ремонт не позначився на якості обслуговування хворих. Всіх пацієнтів, що потребуватимуть невідкладної допомоги, на цей період прийме хірургічне відділення.

У Кураші австрійці збираються вирощувати
голонасінні гарбузи

Компанія з іноземними інвестиціями ТОВ «Голденкерн», що спеціалізується на виробництві й торгівлі харчовими продуктами, розглядає можливість провадження  бізнесу й на Дубровиччині. Головний напрямок діяльності фірми - вирощування штирійського олійного гарбуза для одержання високоякісного насіння для подальшого відправлення на переробку в Австрію. Поки що фірма «поклала око» на площі поблизу села Кураш. Ведуться перемовини з власниками паїв. Плани в інвесторів амбітні, не виключають вони можливості ведення сільськогосподарського діяльності також й на території інших сільських рад району, окрім Соломіївської. Окрім власного виробництва, фірма також закуповує сировину: льон, просо, пшоно, гірчицю білу.

Дубровиця має нового очільника поліцейських

Відтепер посаду в.о. керівника райвідділу обійматиме 34-річний Костянтин Головатюк. Минулої п’ятниці його представив особовому складу заступник начальника обласної поліції Валерій Самчук. Він зауважив, що нині рейтинг у дубровицьких поліцейських серед населення не на найкращому рівні. Тому висловив сподівання, що новий очільник зуміє змінити ситуацію.
Свою підтримку та всіляке сприяння пообіцяла Костянтину Ульяновичу влада району.
«Ми повинні працювати, як єдиний механізм. Адже нині маємо нагальні проблеми – нелегальний видобуток бурштину і розкрадання лісів. До законодавчого врегулювання даних питань від нас залежить захист та збереження земель. І лиш спільними зусиллями зможемо забезпечити це», – зазначив голова РДА Микола Петрушко.
До того ж Валерій Самчук анонсував, що невдовзі в поліському краї запрацюють групи реагування патрульної поліції. Для цього дубровицьких правоохоронців забезпечать кількома позашляховиками.

Збільшено розмір щорічної допомоги учасникам війни

Виплати в 2017 році разової грошової допомоги зростуть в середньому на 26%. Зокрема інваліди війни з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин I групи цьогоріч отримають 3500 гривень, II групи – 3100 гривень, III групи – 2700 гривень. Учасники бойових дій одержать 1200 гривень, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3500 гривень, члени сімей загиблих – 600 гривень, учасники війни – 500 гривень.

Криваве полювання: мисливець застрелив товариша

Поблизу села Сварицевичі четверо товаришів 21 квітня вийшли на полювання. Після обіду за чаркою, у ході конфлікту, один із чоловіків вистрілив із рушниці в іншого. Від отриманих травм той помер на місці, повідомляють правоохоронці.
Полювання на качок мисливці розпочали ще зранку. Через деякий час вирішили поїсти, де не обійшлося без алкоголю. Що потім трапилося між 25-ти та 30-річними односельчанами невідомо, та молодший схопив рушницю і вистрілив з неї прямо в обличчя свого товариша.
Зрозумівши, що трапилося, пораненого мисливці самотужки повезли до місцевої дільничної амбулаторії. Утім фельдшер лише констатував смерть селянина.
Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею «Умисне вбивство». Чоловіка, що стріляв, затримано, йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.
Окрім того, у поліції відзначили, що вилучені дві мисливські рушниці не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку.

Дубровицькі рятувальники готуються до Євробачення

Розрізати деформований автомобіль, щоб дістати водія, змивати з дороги пальне, щоб не допустити вибуху, тренувалися рятувальники у Дубровиці. Таким чином  21 квітня служби відпрацьовували злагодженість дій на випадок надзвичайних ситуацій.
За словами начальника Дубровицького районного сектору ГУ ДСНС Ігоря Гайдиша, такі навчання актуальні напередодні проведення в Україні пісенного конкурсу Євробачення, який відбудеться в травні. У зв’язку з цим на міжнародній трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів, яка проходить територією району, очікується потік туристів.
* * *
А 25 квітня своєрідний «тест-драйв» з цивільного захисту населення і територій, стану та організації з питань техногенної та пожежної безпеки пройшли чиновники, аварійно-рятувальні служби, підприємства та установи Дубровиччини.


Немає коментарів:

Дописати коментар