четвер, 13 січня 2022 р.

 






Вечорниці для солдата

Справжня українська культура завжди несе світло та любов! Україночки із Заслуччя на Андріївські вечорниці наліпили, наварили, напекли смаколиків для солдат на українсько-білоруський кордон! Смачні вареники та налисники, виготовлені руками дбайливих господинь, безумовно, підняли настрій військовослужбовцям, адже нагадали про затишок рідного дому.

Євгенія Годунко, завідувачка Заслуцьким клубом, розповіла мені, що ідея саме так провести Андріївські вечорниці належить їй. А всі учасниці співочого колективу «Незабудки» підхопили таку пропозицію і залюбки прийшли на такий вечір благодійництва. Це жінки різного віку, різних професій, є й ветерани праці: Марія Артемівна Діжурко (завфапом с. Заслуччя); Людмила Андріївна Тверда (ветеран праці); Надія Гнатівна Гугайло (кухар Заслуцької шкільної їдальні), Наталія Олексіївна Васильчик (шкільна медсестра), Тетяна Василівна Бруяка (тимчасово не працює), Євгенія Миколаївна Годунко – керівник колективу. А у концертах завжди талановитим жінкам допомагає гармоніст Олексій Миколайович Субот.

Всіх об’єднує любов до пісні та українська щедрість.

«Дуже хочеться робити добро, – додає Євгенія Годунко, – а добро починається з кожного з нас. Спасибі тим хлопчикам, чоловікам, які охороняють наш спокій. Вони чиїсь сини, брати. А ми, просто трохи подарували їм тепла своїх сердець. Обіцяємо, що це не остання наша благодійна акція. Раді, що всім сподобалася наша ідея. Ми робили це не для якоїсь слави. Ми робили це для того, щоб порадувать чуже серце і душу. Якби ви бачили радість, коли те все я передала. Мені хотілося в той час і плакать, і сміяться! Я була на сьомому небі від щастя! Відразу стало так легко на душі».

Скажу чесно, така гарна новина додала і мені тепла в душу. Світ завжди тримається на добрі. І Андріївські вечорниці у Заслуччі – саме його прояв. Жінка споконвіку вважалася берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Так важливо дарувати цей вогонь любові до ближнього й тим, хто тепер далеко від рідного дому. Спасибі вам щире, «Незабудки».

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар