середа, 12 січня 2022 р.

 


До Дня місцевого самоврядування

 

7 грудня Україна відзначила День місцевого самоврядування. Органи місцевого самоврядування відіграють важливу роль у демократизації суспільства, вони є найближчими до мешканців громади та несуть велику відповідальність за забезпечення належних умов проживання громадян.

 

З нагоди свята висловлюю вдячність нашому міському голові, голові Дубровицької об’єднаної територіальної громади Богдану Микульському, усім працівникам його команди за сумлінну і самовіддану працю, за компетентність та відповідальність, за ті здобутки, які вони вже зробили для Дубровиці і продовжують робити, а тепер для всієї громади, за активну громадську позицію.

Богдан Микульський - відповідальний керівник з постійним прагненням до самовдосконалення, не зупиняється перед труднощами, наполегливо вирішує нагальні питання громади, старається якнайкраще забезпечувати належні умови життя мешканців.

На посаді міського голови він п’ять років, а на посаді голови територіальної громади – рік, але за ці роки під його керівництвом стільки зроблено, що не було зроблено десятьма міськими головами, які мінялись, але нічого не робили, використовували своє службове становище тільки в своїх шкурних цілях, будували «хатки», гаражі на два поверхи, розкрадали землю, той мізерний бюджет; оформляли доплати «за високі досягнення у праці»; доплати на оздоровлення; на лікування, оформляли собі матеріальну допомогу, різні премії і т.п. інші доплати за «високі показники».

З приходом на посаду міського голови Богдана Микульського все докорінно змінилось. Змінилась Дубровиця, змінились люди, які прийшли до влади, змінилось їхнє ставлення до роботи. Місто стало чистим, охайним, всюди доріжки, тротуари, асфальтні дороги, освітлене, озеленене, квіти, клумби тощо. Всього не перелічити. Можна тільки поспівчувати міському голові, стільки додалось роботи з утворенням територіальної громади. Якщо раніше він старався тільки для Дубровиці, а тепер треба турбуватись про села, які входять до громади. І він старається і для всієї громади. Але знаходяться такі «доброзичливці», які не  хочуть бачити зробленого, а тільки все критикують, поливають брудом чесне ім’я Богдана Михайловича і безсовісно користуються тими благами, що зробив для них Микульський, а самі нічого не роблять і нічого доброго не пропонують. Стид і срам таким людям. Він на таке не заслуговує, бо він чесна і порядна людина, дорожить честю офіцера (полковник), дорожить своєю репутацією міського голови; він і його фахово, добре підібрана команда, роблять все щодо покращення благоустрою міста і життя дубровичан, то за що його паплюжити?

Йому треба дякувати, підтримувати, допомагати у всьому, що робить він і його команда для благоустрою міста, а тепер і в селах громади. Його ініціативність та діяльність підтверджуються довірою мешканців громади, котрі на минулих виборах керівників органів місцевого самоврядування віддали 52 відсотки своїх голосів.

Заслуговують на подяку і добре слово працівники його команди і комунальних служб. Зокрема хочу відзначити компетентність і фаховість заступника голови міського ради Юрія Яременка, керуючої справами виконкому Оксану Краглевич, до яких часто мені доводиться звертатись з різних питань. Вони конкретно і зрозуміло все пояснять, підкажуть, порадять, як краще чинити тощо. Хочу відзначити і похвалити за добру роботу керівника комунальної служби Віктора Садовського, подякувати тим жіночкам, які прибирають місто (я їх не знаю, але знаю Володю, якого можна побачити на всій території міста. Завдяки їм місто чисте, охайне, прибране).

Про громаду щось конкретне не можу сказати, бо не знаю (це треба запитати в голови громади, а я з ним не розмовляв). Знаю тільки те, що громада утворена рік тому, об’єднує 16 сільських рад і одну міську, в сто разів збільшилась територія, яка налічує 40 населених пунктів (39 сіл і місто Дубровиця). Громада молода, швидко розвивається, створюються нові інфраструктурні об’єкти, вирішуються нагальні питання соціально-економічного розвитку, реалізуються певні проєкти й інші заходи.

Я не ставив собі за мету розповісти в деталях про роботу міської ради, громади (про це може розказати сам Богдан Михайлович, або його заступники), я хотів тільки показати, що наш голова – відповідальний керівник, діяльний, ініціативний; чесна, порядна людина, подякувати йому і працівникам його команди за сумлінну роботу, побажати здоров’я, успіхів в подальшій роботі, і, звичайно, похвалити (але знаю, що Богдан Михайлович не любить похвали), але я все-таки похвалив, бо він цього заслуговує. І ще хочу сказати, що стільки я пережив і пам’ятаю голів міської ради, які змінювали один одного, але якогось помітного, значного для Дубровиці сліду після себе не залишили. Всі старались використати своє службове становище тільки для себе, а не для Дубровиці. І ми з вами не помилились, що вже вдруге вибрали Богдана Михайловича Микульського нашим головою міста, а тепер і громади.

А якщо він вирішить і захоче бути міським головою ще на третій строк, то я за нього проголосую. Такі приклади 15-річного перебування на посаді міського голови в області вже є.

Михайло БОГОВИЧ, м. Дубровиця.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар