четвер, 13 січня 2022 р.

 








Спорт єднає: у Дубровиці віншували найкращих

 

Спорт – це боротьба та сила духу, азарт та жага до перемоги, насолода бути першим та гіркота поразки. Це бурхлива стихія, що захоплює та вирує справжніми пристрастями. Це командний дух, щирі вболівання та досвідчене плече наставника. Зрештою – це потужна сила, що гуртує та зближує людей. Саме така атмосфера єднання панувала 18 грудня у будинку культури. За доброю традицією тут зібралась численна спортивна родина Дубровиччини, аби підбити підсумки спортивного сезону та відзначити найкращих.

Цей рік був непростим. Карантинні обмеження вносили свої корективи у життя, в тому числі і в спортивне. Не всі заплановані турніри та змагання вдалось провести. Та все ж спортсмени та їх наставники не дали згаснути вогню активного дозвілля. І поповнили  скарбницю досягнень Дубровиччини новими спортивними здобутками у різних видах спорту. За що отримали заслужені відзнаки.

 

Волейбол

Так, вперше в історії команда «Дубровиця» стала володарем Кубку та фіналістом Суперкубку Сарненського району з волейболу. Тренер дубровицьких волейболістів – Валерій Малафей.

Нагородили на урочистому дійстві й кращих гравців з пляжного волейболу цьогорічного сезону – Тараса Бернацького та Дмитра Коваля. Вони учасники чемпіонату України з пляжного волейболу, призери обласних змагань та переможці дубровицького чемпіонату.

Футбол

Не відставали і футболісти. Першість на чемпіонаті Сарненського району з футболу другої ліги виборола ФК «Сокіл» (Осова). Гравці сварицевицької команди «Будівельник» здобули бронзові медалі чемпіонату Рівненської області з пляжного футболу. А юні вихованці тренера Романа Стрибулевича (команди Ю-15 та Ю-11 ДЮСША) – бронзові призери дитячо-юнацької футзально-футбольної ліги Рівненської області.

Гідно представили Дубровиччину на обласному та всеукраїнському рівні й дівчата. Під наставництвом Юрія Ютовця футболістки посіли першу сходинку у Всеукраїнському турнірі з футзалу серед дівчат 2007 року народження і молодші. А вихованки тренерів Сергія Твердуна та Василя Мельника здобули срібні медалі в чемпіонаті Рівненської області з футболу серед дівчат 2007 року народження і молодші.

Відзначили цього дня також трійку призерів відкритого чемпіонату Дубровицької міської ради з футболу 2021 року. Перше місце виборола футбольна команда «Дубровиця», друге – ФК «Случ» (Колки), третє – ФК «Олімпія» (Миляч). Кращим бомбардиром змагань визнано Вадима Леоновця (ФК «ДУБРОВИЦЯ»), котрий забив 13 м’ячів. Кращий воротар – Владислав Костючок (ФК «ДУБРОВИЦЯ»). Найвправніші захисник, півзахисник та нападаючий – Іван Горбачевський («Будівельник» (Сварицевичі), Микола Павловець («Случ» (Колки) та Олексій Дідух («Олімпія» (Миляч).

Баскетбол

Впевнено про себе заявила дівоча баскетбольна команда, котру тренує Ірина Мазур. Баскетболістки здобули бронзу на чемпіонаті Рівненської області з баскетболу серед дівчат 2007 р.н. та срібло у відкритому турнірі з баскетболу «Майбутні надії».

Важка атлетика та армреслінг

Дубровиччина може пишатися бронзовим призером чемпіонату України з армреслінгу серед юніорів Максимом Бурлаком. Наставник спортсмена – Іван Лось.

Також маємо шістьох призерів обласних змагань з важкої атлетики: Іван Нашора (І місце у відкритій першості Костопільської ОТГ, ІІІ місце у чемпіонаті Рівненської області); Ярослав Котяш (І місце у відкритій першості Костопільської ОТГ); Констянтин Ляхович (ІІ місце у відкритій першості Костопільської ОТГ); Кирил Педюк (ІІ місце у відкритій першості Костопільської ОТГ); Тетяна Мечкало (ІІ місце у чемпіонаті Рівненської області); Валентина Столяр (ІІІ місце у чемпіонаті Рівненської області). Важкоатлетів тренує Андрій Нашора.

Бокс

Відзначили на спортивному дійстві й вісьмох боксерів, тренером котрих є Андрій Гриневич. Софія Зарченко та Ольга Мисько стали першими на Всеукраїнських змаганнях з боксу. Отримали золото також Юлія Рабешко у чемпіонаті Рівненської області з боксу,  Євген Семенчук у чемпіонаті України (Західний регіон) та  Ростислав Василевич у чемпіонаті Рівненської області. Посіли друге місце Юрій Серко та Святослав Білоус у чемпіонаті Рівненської області з боксу. Святослав став третім ще й в чемпіонаті України (Західний регіон). А Артем Криворучко виборов бронзу у чемпіонаті Рівненської області з боксу.

Знаковою подією спортивного життя нашого краю цьогоріч стало введення в експлуатацію спортивно-оздоровчого комплексу на стадіоні «Горинь». Там нещодавно створено шашково-шахову кімнату та закуплений інвентар завдяки спонсорській допомозі. Звісно без підтримки меценатів було б неможливим й проведення місцевих спортивних дійств та участь команд в змаганнях різного рівня. Відтак спортсмени щиро дякували небайдужим до долі спорту на Дубровиччині – Віталію Суховичу, Василю Яніцькому, директорам Дубровицького та Висоцького лісових господарств – Віталію Петренку і Віталію Торчилу, Богдану Ліпінському, Сергію Войтовичу, Валентині Смолянець, Людмилі Котяш…

Вітали любителів активного дозвілля та вручали їм подарунки, грамоти й кубки міський голова Богдан Микульський, представник народного депутата Віктора М’ялика Віктор Кузін, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Ніна Стасюк, головний лісничий Висоцького лісгоспу Сергій Костючек, виконавчий директор Рівненської обласної асоціації футболу Олег Кучер, очільник Дубровицького лісгоспу і за сумісництвом голова Дубровицької федерації футболу Віталій Петренко та директор ДЮСШ Сергій Стасько.

Цього дня на спортивному святі було багато хорошого настрою, гарних концертних номерів, нагород, вдячних слів та побажань. Відрадно, що попри фінансові труднощі та коронавірус, спорт розвивається. І рухають його самовіддані ентузіасти, що не шкодують зусиль та часу, що не відступають перед проблемами, що шукають можливості, а не причини. Зичимо всім нових звершень та успіхів на спортивній ниві! Тож далі буде…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар