четвер, 27 січня 2022 р.

 





























































У ЗОЛОТОМУ СТАЛА ДО ЛАДУ СПОРТИВНА ЗАЛА

Цифра сімнадцять є по-справжньому знаковою в історії Золотинської гімназії. Адже саме сімнадцятого січня, на сімнадцятиріччя закладу тут було відкрито нову спортивну залу. Для повної картини магії чисел варто додати, що її будівництво розпочалося в 2017 році і в ході його було залучено майже 1 мільйон 700 тис. коштів місцевих бюджетів. Загальна кошторисна вартість об’єкта  близько шести мільйонів. Його актуальність очевидна. Адже досі гімназія, що славиться давніми спортивними традиціями, не мала приміщення, де можна проводити заняття фізкультурою в холодний період.

Зала має форму розгорнутого шатра. Як розповів один із ініціаторів її будівництва, колишній депутат Висоцької сільської ради Андрій Гриневич, розмір її основного «поля» – 25 на 15 метрів, що практично дозволяє проводити повноцінні баскетбольні турніри та робить його придатним для багатьох інших ігрових видів спорту. Тут також облаштовано зручні роздягалки з душовими кімнатами та внутрішніми вбиральнями для хлопчиків та дівчаток. Є в будівлі й кабінет для медичного працівника та тренерська,  а також ще одна кімната для додаткових занять спортом. Додам тільки, що спортивну залу обладнано сучасними системами обігріву та вентиляції, що вмонтовані попід стелю.

На урочистому  відкритті зали були присутні всі, хто впродовж цих чотирьох років вболівав за цей проєкт і робив все для того, аби це будівництво просувалося  і наближалося до фінішної прямої.

Безперечно велику роль у його втіленні  відіграв депутат обласної ради, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович, який всіляко лобіював будівництво спортивної зали через фінансування з обласного бюджету. Саме  цій людині найтепліше дякували на урочистостях з нагоди введення зали в експлуатацію.   Не стояли осторонь й колишній та нинішній обласні депутати Микола Лобчук та Сергій Шевчук.

«Цей об’єкт є частиною тих позитивних змін, які ми бачимо на теренах Висоцької громади, наших району та області, України в цілому.  Я хочу сьогодні подякувати усім, хто був причетний до ініціювання проєкту, його фінансування та будівництва. Ті п’ять і вісім мільйона гривень, які було потрачено з державного, обласного та місцевого бюджетів для зведення цієї зали, є результат тісної співпраці багатьох небайдужих людей в ім’я процвітання громади, створення гідних умов для занять спортом для нашої молоді», – сказав на урочистостях голова Сарненської районної держадміністрації Олександр Кохан. Привітала земляків з такою приємною подією й начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту РДА, депутат Дубровицької ОТГ Оксана Кондратюк.

«Наша Сарненщина багата славними спортивними традиціями. Вона дала прекрасних футболістів для команд вищої ліги. Виходець з вашого краю Микола Кухаревич тепер шліфує свою майстерність в європейських клубах. Я щиро вірю, що й в цій спортивній залі спалахуватимуть нові спортивні зірки, які радуватимуть всіх українців своїми успіхами. А для всіх мешканців села нехай ця споруда стане осередком здорового способу життя», – побажав консультант голови Сарненської районної ради Микола Костецький.

Тепло вітали господарів з таким спортивним новосіллям також Висоцький сільський голова Алік Новик, інші представники сільської ради та керівники Висоцького лісгоспу й Золотинського лісництва. Звісно, були на святі й квіти, й численні подарунки. Символічний ключ від спортивної зали вручив директору гімназії Ользі Рожко директор підрядної будівельної організації «Атаманбуд» Микола Кравчук, що здійснювала будівництво.

«Ми вклали в цей об’єкт не просто свої вміння та навики, а й часточку душі. Сподіваємося, що й експлуатуватиметься він з такою ж віддачею, як працювали будівельники», – сказав він при цьому.

За християнською традицією, освячення новобудови провів настоятель місцевої Свято-Михайлівської церкви Сергій Полюхович.

А далі – пам’ятне фото всіх причетних до цієї великої справи. Тим часом залу заполонили її юні господарі – вихованці  Золотинської гімназії. Цього дня вони зійшлися в спортивних баталіях з ровесниками сусідніх навчальних закладів громади.

Заступник Висоцького сільського голови Віктор Самко сказав на заході дуже слушні слова: «Поки будувалася зала, доводилося вислуховувати шквал критики. Мовляв, й завелика вона, й є більш актуальні об’єкти.  Проте, як на мене, нехай краще в кожному маленькому селі буде великий спорткомплекс, аніж у великому – не буде жодного майданчика для занять спортом».  Адже спорт на сьогодні – це модно, молодіжно, креативно.  «Не беруся судити, наскільки дієві вакцини. Але спорт однозначно помічний для здоров’я», – зауважив ще один промовець зі свята Микола Лобчук.

Отож, хай в цій залі ніколи не буде порожньо. А любов до фізкультури та спорту, прищеплені тут змалку, стануть згодом для  гімназистів стилем життя.

* * *

За підсумками турніру з міні-футболу перемогу здобули: І місце – ВИСОЦЬКИЙ ЗЗСО; ІІ місце – ЗОЛОТИНСЬКА ГІМНАЗІЯ; ІІІ місце – ЛЮДИНСЬКИЙ ЗЗСО ім. К. Хомич.

Також нагороджено кращого голкіпера – учня Золотинської гімназії Янковського Андрія та кращого гравця – ученицю Висоцького ЗЗСО Ляхович Яну.

Грамотами нагороджено і учасників турніру – учнів Вербівської гімназії та Туменського ЗЗСО.

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар