четвер, 27 січня 2022 р.

 





Коляда об’єднала

 

Першими мистецьку естафету «Різдвяних піснеспівів» підхопили  Сварицевичі. На другий день Різдва біля головної ялинки тут було людно й пісенно. Талановитих людей об’єднала коляда. Старовинна і сучасна, душевна і колоритна – вона дзвінко лунала довкола з вуст різних поколінь. Різдвяні пісні звучали від аматорських колективів Сварицевицького, Зеленського, Лісівського та Озерського сільських клубів. Своїм виконанням колядок також порадували вихованці дитячого садочка та співочий учнівський колектив. Детальніше розповіла про захід та поділилась власними враженнями бібліотекар місцевої книгозбірні Олена Корейчук:

«Усі ми любимо новорічно-різдвяні свята, насамперед, за особливу атмосферу зимової казки, тож і організатори святкової ярмарки намагалися відтворити цю казку біля головної ялинки села Сварицевичі. Новорічні фотозони з казковими героями, гучні колядки з місцевим діалектом, смак смажених ковбасок та запашних мандаринів, запах гарячого чаю з лимоном у повітрі – все це створювало особливу чарівність цьогорічних святкувань. Велика шана та вдячність всім організаторам цього дійства: Сергію Киркевичу, депутату Рівненської обласної ради Віталію Суховичу, старості Степану Гольцу, підприємцям, що долучилися до ярмарки, кухарям дитячого садочка за гарячий чай. Найбільш популярними, образно кажучи, вишенькою на торті нашого свята були казкові персонажі. Неповторна лисиця Аліса пригощала всіх присутніх мандаринами від Сергія Киркевича. Кіт Базиліо дуже гарно позував біля фотозони з усіма бажаючими. А бажаючих  аж черга стояла. Дівиці-цариці своїми частівками розвеселили публіку. Організатором всього цього казкового дійства була керівник Сварицевицького центру культури, туризму та спорту Ірина Холодько. На мою думку, наше свято вдалося. У багатьох родинах залишаться цікаві фотографії на згадку про цьогорічне різдвяне дійство».

Й інші учасники дякують усім причетним за чудове пісенне дійство, за гарну атмосферу та безкоштовне частування різними смаколиками. Кажуть, організація була на висоті, а отже й свято пройшло на ура.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар