четвер, 13 січня 2022 р.

 








УКЛІН ПРИЧЕТНИМ ЗА ТАКУ АКЦІЮ!

З добром у серці! Приємно отримувати подарунки, а ще більш зворушливо ставати Миколаями…

Благодійну акцію «Святий Миколай, на кордон завітай» організували культпрацівники Туменського старостинського округу. До акції долучилися працівники закладу освіти, підприємці та всі небайдужі жителі сіл Тумень, Городище та Бродець. Привітали наших захисників піснею «Ой, хто, хто Миколая любить?», побажали щастя, радості, мирного неба над головою та подякували за їх нелегку службу.

Як розповіла староста Валентина Мазанович, запропонувала порадувати захисників в День Святого Миколая бібліотекар Людмила Соловей. Ця ідея знайшла підтримку в душах колег та односельчанок, підприємців, освітян, небайдужих.

І ось найкращі домашні смаколики – тушковане м’ясо, запашне сало, мед, солодощі та багато іншого в День Святого Миколая передали небайдужі жінки військовослужбовцям і щирою піснею їх привітали.

Зраділи таким подарункам солдати, які стоять на захисті нашого спокою, бо нагадали подарунки хлопцям рідний дім – турботу, любов, повагу.

– Дуже приємні емоції отримали й ми, – додала Валентина Мазанович, – радіємо, що змогли цей святковий день зробити теплішим чиїмось братам і синам.

Люба КЛІМЧУК.

 ДЕПУТАТ ПІДТРИМУЄ ЮНИХ ПАТРІОТІВ

 

Депутат обласної ради Віталій Сухович напередодні свята Миколая подарував нову форму для юнаків з Берестя, які займаються у «Школі Джур». Біля ялинки, на збірці куреня відбулися урочистості вручення козацьких грамот про присвоєння позивних імен та форми.

Віталій Миколайович підкреслив, що таким чином підтримав патріотичних вихованців Берестівського ЗЗСО: «Хотілося б, щоб досвід Берестівського закладу освіти, у плані патріотичного виховання, поширювався і на інші заклади освіти».

Дійсно, Берестівський навчальний заклад славиться успіхами у патріотичному вихованні молоді. У закладі з 2013-2014 навчального року діє гурток національно-патріотичного спрямування «Січ» (керівник А.В. Вабіщевич), пізніше – «Школа Джур» (керівник С.М. Твердун).

Багато випускників Берестівського ЗЗСО обрали життєву стежку – захист Вітчизни. Вони захищають Батьківщину з початку військової агресії на Сході. Приємно, що колектив закладу докладає максимум зусиль, щоб молоде покоління росло дужим, сміливим, готовим до служби у Збройних Силах України.

Вихованці Берестівської «Школи Джур» – активні учасники патріотичних змагань та вишколів як обласних, так і всеукраїнських. Це нова генерація патріотичних українців.

Щирі слова подяки на адресу Віталія Миколайовича прозвучали з вуст директора закладу Сергія Климчука та власне старшокласників-патріотів та їх наставників. «Приємно, що традиції, започатковані у закладі, поділяє наш обласний депутат, який завжди підтримує нашу армію та захисників», – додав Сергій Климчук.

Люба КЛІМЧУК.

 Подарунки для дітей військовослужбовців

 

Напередодні Дня Святого Миколая голова Миляцької ОТГ Федір Хлебович від місцевої громади передав подарунки до новорічних свят дітям військовослужбовців відділення інспекторів прикордонної служби «Переброди» відділу «Дубровиця».

Командування прикордонного загону та підрозділу охорони кордону щиро дякує об’єднаній територіальній громаді за увагу до охоронців кордону та підтримку прикордонного підрозділу!

З повагою до захисників

 

Захисник з Дубровиччини Віталій Малько звернувся з проханням до вчителя Лютинського ЗЗСО Олександра Рабешка з проханням допомогти воїнам на передовій. Олександр Михайлович написав звернення на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»: «Передачу будемо відправляти 16 грудня, в четвер, ввечері. Хлопці будуть раді, якщо передамо плівку, теплоізоляцію, шкарпетки, рукавиці, термобілизну, футболки, солодощі, горіхи, фрукти, каву, чай, цукор, печиво, предмети гігієни, бритви – хто що може. Куплені речі можна залишати в магазинах з позначкою «воїнам», а домашнє – приносити до школи. В ідеалі можна запакувати все в коробку відповідного розміру. Скло і поліетиленові пакети – не практично! Наперед вдячний всім, хто уявляє собі хлопців у сирих окопах і допоможе, чим може. Нехай для них буде такий «миколайчик». Заклик вчителя не залишив байдужим багатьох людей у Лютинську. Повага до захисників – головний критерій для всіх, хто готовий тепер підтримати солдат, а отже нашу армію. В день Святого Миколая Олександр Рабешко написав:

– Дякую всім, хто відгукнувся і долучився до акції «миколайчик для воїнів». Дякую за щирі слова підтримки та поширення допису. Передаю всім теплі слова від наших хлопців, які боронять нас на сході України за продукти, одяг, речі та за переказані кошти. Наші гостинці вже отримують і дякують бійці 128 окремої гірсько-штурмової бригади, 30 та 53 окремої механізованої бригади, 10 окремої штурмової бригади, 24 окремий штурмовий батальйон «Айдар» і решта частин та бригад по всій лінії фронту від Луганська і до Донецька. Нехай тепло наших щирих сердець додає їм сил. Дякуємо захисникам, що тримають мирне небо над Україною!».

Немає коментарів:

Дописати коментар