четвер, 27 січня 2022 р.

 












Нова радість стала

Чудові різдвяні пісні та колядки звучали 9 січня на Майдані Злагоди, де проходило свято народної творчості «Різдвяна зима на Дубровиччині-2022». Була й цікава різдвяна інсценізація, танці, забави. Всіх присутніх щиро привітав зі святом міський голова Богдан Микульський та побажав миру, злагоди, здоров’я – у кожен дім. Талановиті земляки в цей день від душі славили Різдво.

Спасибі всім учасникам свята: колективу колядників дитячої музичної школи (керівник Микола Головін), народному аматорському чоловічому вокальному квартету «Мелодія» Дубровицького будинку культури Дубровицької міської ради (керівник Олександр Лавор), Інні Василівні Ярмоліч, керівнику самодіяльного об’єднання «Клуб за інтересами» Колківського центру культури, туризму та спорту, Олексію Володимировичу Гладкому – художньому керівнику Орв’яницького центру культури, туризму та спорту відділу освіти, культури, туризму та спорту, народному аматорському фольклорному ансамблю «Намисто» та народному аматорському ансамблю народної пісні «Родінонька» Дубровицького будинку культури Дубровицької міської ради, гурту колядників Залузького центру культури, туризму та спорту відділу освіти, культури, туризму та спорту, Євгенії Анатоліївні Грицюк, організатору культурно-дозвіллєвої діяльності Дубровицького будинку культури Дубровицької міської ради, Галині Олексіївні Грицюк, бібліотекарю Лютинської публічно-шкільної бібліотеки, Олені Миколаївні Чернецькій – керівнику Орв’яницького центру культури, туризму та спорту відділу освіти, культури, туризму та спорту Дубровицької міської ради, фольклорному жіночому колективу «Журавлина» Трипутнянського центру культури, туризму та спорту, Катерині Федорівні Стасюк, солістці Дубровицького будинку культури, Володимиру Івановичу Ярощуку – керівнику гуртків Трипутнянського центру культури, туризму та спорту.

Як зазначила Ніна Іванівна Стасюк, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту, головне завдання свята – зберегти народні традиції і передати красу колядок жителям громади, створити гарний настрій і зарядити позитивом всіх присутніх.

Нагадаю, що у нас, в Україні, коляда має три значення. Перше: коляда – це Різдвяні свята, «будьте здорові з Колядою!». Друге: коляда – це пісня, яка співається під час Різдвяних свят, «пустіть його до хати, він вам буде коляду співати». Третє: коляда – це винагорода за величальну пісню, «он і пан іде, Коляду несе: коробка вівса, зверху ковбаса!». Всі учасники святкового дійства отримали дипломи та подарунки від господарів свята, ролі яких виконали дуже гарно Інна Ярмоліч та Володимир Ярошук. Дай Боже, за рік діждати і з колядою всіх вітати!

Люба КЛІМЧУК.

Прекрасні ведучі святкового дійства.

Шановані представники музичної школи.

Катерина Стасюк. Завжди красива та сонцесяйна. А голос, як джерельна вода…

Симпатичні глядачки.

Міський голова розділив святковий настрій із земляками.

Дякую цим безмежно талановитим чоловікам на сцені.

Співають талановиті: Петро Пасько, Віктор Гурик, Олексій Гладкий та Олександр Лавор. Зачепили.

Торкнулися серця. Коляда про тих, хто боронив та боронить Україну.

Коментарі зайві. Перед моїми очима – портрети всіх загиблих Героїв Дубровиччини. Дивилася на Інну Ярмоліч, маму полеглого земляка, і бачила,

як вона стримувала сльози.

Спасибі та уклін – всім захисникам.

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Традиції українського народу гідно береже та представляє Залузький центр культури, туризму та спорту. Чудову атмосферу створили на святі представники різних поколінь, співочі та артистичні.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар