четвер, 27 січня 2022 р.

 




Наш земляк – серед кращих

 

Відомий рівненський журнал «Рівняни» разом з Видавничим домом «ОГО» провели щорічний підсумок кращих людей Рівненщини, серед яких – лікарі Рівненської обласної клінічної лікарні ім. Ю.Семенюка. До списку найкращих увійшов наш земляк Валентин Костянтинович Піонтковський, заступник директора з питань реформування надання медичної допомоги Рівненської обласної лікарні.

 

Валентин Костянтинович – доктор медичних наук, заслужений лікар України, відомий в Україні та за її межами, фахівець з питань патології хребта та суглобів, головний експерт Рівненського ОУОЗ з ортопедії та травматології, голова правління Асоціації ортопедів-травматологів Рівненської області. Він – член Міжнародної світової та європейської організації травматологів-ортопедів.                            

Лікар виконує весь спектр хірургічних втручань на хребті, в тому числі корекцію сколіотичної деформації хребта, проводить первинне та ревізійне ендопротезування кульшових, колінних та плечових суглобів. Валентин Піонтковський лікує травми та захворювання опорно-рухового апарату будь-якої складності. Травматолог проходить курси професійного вдосконалення у провідних клініках світу, проводить показові операції, семінари та навчальні курси для українських лікарів в різних містах. Він – співавтор 6 патентів та 41 рацпропозицій, 74 друкованих робіт у вітчизняних та закордонних медичних виданнях, співавтор 3 підручників.

Якось журналістка запитала у Валентина Костянтиновича, чи не планує він, знаний фахівець, їхати працювати за кордон? Відповідь була така:

– Їхати за кордон, мабуть, уже запізно. Щоб стати там повноправним лікарем, треба щонайменше років сім, почавши все з нуля. А мені вже не хочеться проходити етап асистента, адже я його свого часу пережив, тим більше, що вже багато вмію і знаю свої можливості. Хоча є й інша причина, чому я не прагну за кордон, і вона банальна – я люблю Україну. Якщо всі поїдуть, то хто залишиться тут? А нам треба підіймати державу, галузь охорони здоров’я. І все нам вдається, головне, щоб ситуація в країні була стабільною.

Додамо, що Валентин Піонтковський, випускник Дубровицької ЗОШ І-III ступенів №1, започаткував традицію – щорічно відзначати найобдарованішого учня з біології. Починаючи з 2017 року, почесну премію отримали найкращі знавці біології – Андрій Архипов (два роки поспіль), Тетяна Воробей, Юлія Бернацька. У цьому навчальному році нагороду отримала учениця 11 класу Мар’яна Книгиницька, котра здобула І місце в міжшкільному турі І етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з біології у 2021-2022 н.р. За цими досягненнями стоїть праця та майстерність вчителя біології Марії Іванівни Гладкої.

Приємно, що Валентин Піонтковський не забуває школу дитинства, постійно цікавиться життям закладу та поповнює навчально-матеріальну базу кабінету біології.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар