четвер, 13 січня 2022 р.

 













Віктор М’ялик: «Разом можемо зробити багато»

9 грудня у закладах освіти нашої громади побував із робочим візитом народний депутат України Віктор М’ялик. Зокрема Віктор Ничипорович відвідав Осівський, Залузький, Великоозерянський навчальні заклади.

 

За сприянням нашого народного депутата у цьому році за кошти Програм соціального-економічного розвитку були проведені такі капітальні ремонти: заміна вікон та дверей у Бережківському ЗЗСО на суму 242 тис. грн., заміна твердопаливних котлів у Осівському НВК – на суму 659 тис. грн. та у Заслуцькому НВК на суму 150 тис. грн., капітальний ремонт котельні із встановленням котла у Сварицевицькому ЗДО на суму 583 тис.грн., а також виділені кошти на заміну вікон та дверей у Лютинському ЗЗСО на суму 298 тис.грн. На зустрічі з Віктором Ничипоровичем начальник відділу освіти, молоді, культури та спорту Дубровицької міської ради щиро подякувала народному депутату за розуміння освітянських проблем та висловила сподівання на подальшу співпрацю.

9 грудня в Осові йшлося про необхідність заміни плити у їдальні. Депутат відразу вирішив це питання. Вже 13 грудня делегація освітян громади з Віктором Павловичем Кузіним та Ніною Іванівною Стасюк побувала на прийомі у Віктора Ничипоровича в Києві. Як зазначила Ніна Іванівна, спільно обговорили шляхи вирішення багатьох освітянських проблем (капітальні ремонти дахів, заміна вікон та дверей, заміни котлів, утеплення фасадів, будівництво Колківської школи). Це капітальні ремонти, які не можна буде зробити лише за кошти місцевого бюджету, і тому черговий раз звернулися за допомогою до народного депутата Віктора М’ялика. В цей же день Віктор Ничипорович передав електроплиту для харчоблоку Осівського НВК.

А ось що написали про зустріч 9 грудня освітяни Залузького ОЗЗСО на своїй сторінці у «Фейсбук»:

– До Залузького ОЗЗСО І-ІІІ ступенів завітали поважні гості, а саме: народний депутат В.Н. М’ялик, довірена особа депутата В.П. Кузін, міський голова Дубровицької ОТГ Б.М. Микульський, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Н.І. Стасюк, староста Залузького старостинського округу В.М. Олексієвець.

Говорили про наболіле: дах, який давно потребує капітального ремонту; вікна, які давно треба замінити на сучасні; заміну фасаду закладу освіти…

Зустріч знакова, оскільки відбулася напередодні свята Миколая. Віримо, що немає таких проблем, які неможливо було б вирішити при підтримці небайдужих до проблем освіти людей.

Дуже щирою була розмова з Віктором Ничипоровичем і у навчальному закладі Великих Озер. «Приємно, що народний депутат завітав у глибинку громади», – сказала директор Марія Олександрівна Харкевич. Вона звернулася до депутата з проханням посприяти щодо заміни вікон у Великоозерянському НВК. Це питання дуже актуальне, бо впливає на тепловий режим у навчальному закладі. Віктор Ничипорович висловив готовність сприяти у цому питанні і як першочергову умову вислови виготовлення проєктно-кошторисної документації на вікна у Великих Озерах, на новий дах – у Залужжі. Спільна співпраця завжди дає гарні результати. Приємно, що Віктор Ничипорович особливу увагу приділяє проблемним питанням галузі освіти, таким чином дбаючи про майбутнє України.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар