четвер, 13 січня 2022 р.

 


Рятувальники в ролі Святого Миколая

 

Щорічно напередодні Дня Святого Миколая рятувальники Дубровиччини виконують приємну місію – дарують частинку тепла хлопчині Роману з села Селець, який є сиротою. Ним бійці ДСНС опікуються вже декілька років поспіль. От і цьогоріч  напередодні свята, 18 грудня, рятувальники завітали в гості до Романа з подарунками та привітаннями.

Зустріч пройшла в приємній та невимушеній атмосфері. Хлопець розповів, що в майбутньому мріє стати рятувальником і поцікавився, в яких навчальних закладах можна здобути цю професію. А щоб він ближче познайомився з її особливостями, Романа запросили відвідати пожежно-рятувальну частину міста Дубровиця.

 

Вже традиційно парафія Свято-Миколаївського храму передає продукти для хворих у нашу лікарню. Ініціатор цієї благодійної справи шанований настоятель храму отець Сергій Деркач. Керівник господарської служби Дубровицької лікарні Андрій Полюхович щиро дякує отцю Сергію за його чуйне серце, любов до ближнього, людяність. Велике спасибі всім причетним до цієї справи. Допомагати хворим діло Богоугодне!

Робити добро перед святом Миколая це наслідувати Святого.

 

Роби добрі справи – люди шануватимуть

 

День Святого Миколая – один з тих грудневих днів, якого з нетерпінням чекає кожен, а особливо – діти, бо ж кожен хоче одержати подарунок під подушку, очікує на здійснення загаданого бажання, вірить в те, що воно обов’язково збудеться. Мрією третьокласників Удрицького навчально-виховного комплексу Миляцької сільської ради, які із соціальних мереж дізналися, що в Костополі в музеї лісу діє резиденція Святого Миколая, було зустрітися зі справжнім Миколаєм, доторкнутися до казки, сприйнявши її за дійсність. Але Костопіль не близько…

 

Однак, дякуючи добрим людям, навіть найзаповітніша мрія може стати дійсністю. Так сталося і з мрією моїх третьокласників, реалізувати яку допомогли саме добрі люди, які усвідомили,  що кожна людина має залишити добру згадку про себе на цій землі, а кроком до цього мають стати хороші справи, діла, вчинки. Саме вони є дорожчими за всі скарби світу. Такі люди й допомогли перетворити мрію дітей на дійсність. А стали ними директор державного підприємства «Сарненське лісове господарство», депутат Сарненської районної ради Олег Лехкобит, директор державного підприємства «Висоцьке лісове господарство», депутат Сарненської районної ради Віталій Торчило, начальник Удрицького нижнього складу цього господарства, депутат Миляцької сільської ради Олександр Шанько, директор приватного  сільськогосподарського підприємства «Україна» В’ячеслав Стрибулевич, які в переддень свята Миколая, наслідуючи доброчинність та благодійність Святого, допомогли організувати таку бажану зустріч школярів з Святим Миколаєм.

Дітки отримали неповторні враження, подарунки, гарний настрій, приємні несподіванки. Святий Миколай разом зі своїми помічниками Томом та Джеррі з ними танцювали, розважали їх, гралися в ігри, загадували загадки, читали казки, провели майстер-клас з виготовлення новорічних іграшок, радо пригощали смачним кулішем, запашним лісовим чаєм та солодкими гостинцями. Запам’яталась і дуже сподобалась дітям змістовна, пізнавальна та цікава екскурсія в музеї лісу.

Усе це стало можливим, дякуючи людям, яких ми зараз називаємо благодійниками. І дуже приємно, що вони живуть поруч, готові прийти на допомогу іншим і зробити це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця, керуючись принципом, що добра людина - це щаслива людина. І справді, за добрі справи – шана та повага від людей, яку по праву вони заслужили. А це і є щастям.

Діти – наш найдорожчий скарб, наші надія, гордість і опора, наше майбутнє. Підтримувати і заохочувати їх святий обов’язок школи, сім’ї, громадськості. Тож висловлюємо найтепліші слова вдячності нашим благодійникам, яких тепер модно називати спонсорами. Нехай Господь Бог сторицею віддячить їм за розуміння, підтримку і за часточку душі, подаровану нашим дітям. А молитви Святого Миколая завжди оберігають їх родини, дарують добробут, злагоду та сімейне тепло.

Алла Пігаль, класна керівниця 3 класу Удрицького НВК.

Немає коментарів:

Дописати коментар