четвер, 13 січня 2022 р.
















 

У ЦЕНТРІ МІСТА ЗАПРАЦЮВАЛА НОВА МЕДИЧНА АМБУЛАТОРІЯ

 

Ще зовсім недавно ми писали про початок ремонту в колишньому приміщенні відділу освіти на Поштовій, з метою переобладнання його під потреби лікарів-сімейників, а ось вже 17 грудня, якраз напередодні Дня Святого Миколая, перерізано символічну стрічку перед входом до нової амбулаторії медичної практики сімейної медицини.

Розділити радість новосілля разом з медиками завітали міський голова Богдан Микульський, голова Сарненської районної держадміністрації Олександр Кохан, заступник міського голови Микола Кухарець, депутати міської ради Юрій Лосік та Ніна Стасюк, начальник фінансового відділу Галина Секо.

З великим захватом і ми оглянули оновлену міську амбулаторію. Гарні ошатні лікарські кабінети виграшно контрастують з тими, в яких ми отримували медичні послуги раніше. Пастельні меблі, багато світла в кожній з кімнат, сучасне діагностичне обладнання, привітне ставлення. Як і планувалося, сама атмосфера закладу має сприяти одужанню.

Господиня цієї затишної оази здоров’я Вікторія Островець розповідає, що відтепер тут прийматимуть пацієнтів шестеро лікарів первинки. Тут можна також буде зробити загальні та біохімічні дослідження крові, аналізи сечі (всього 30 різних досліджень). Пройти комплексне обстеження легень, серця. Для цього за кошти Світового банку, Національної служби охорони здоров’я придбано надсучасне діагностичне обладнання. Працюватиме щеплювальний кабінет.

Тут же обладнано два ліжка денного стаціонару, де міським жителям можна буде прокапатися під наглядом медика на базі центру ПМСД. Адже раніше вони такої можливості не мали, а денний стаціонар в лікарні на період пандемії обмежив такі послуги. «Зараз взагалі ставиться вимога створення замісних госпіталізацію форм лікування. Адже помічено, що в звичній домашній атмосфері видужання настає скоріше», – ділиться головний лікар центру ПМСД Вікторія Островець.

Лікарка підкреслює: дуже вдячна всім гілкам влади, котрі знайшли порозуміння щодо реального наближення медичних послуг до населення. Адже перенесення амбулаторії сімейної медицини у центр міста – це ще один крок до цього.

Залишається тільки додати, що весь ремонт в новій амбулаторії обійшовся в 300 тис. грн. А це дуже і дуже скромна цифра при сучасних цінах на будівельні матеріали і такому обсязі робіт. Ремонт, як ми вже писали раніше, зроблено силами нашого КП «Будинкоуправління». А його працівники своєю роботою вже неодноразово довели, що будувати якісно можна і зі скромним бюджетом. Головне – працювати на совість.

У середу, 22 грудня, побував в амбулаторій й народний депутат України Віктор М’ялик. Він подякував колективу центру ПМСД за злагоджену роботу в умовах пандемії, привітав з прийдешнім Різдвом Христовим та подарував для потреб установи потужний сучасний принтер.

Людмила РОДІНА.

 

ТЕЛЕФОН В РЕЄСТРАТУРУ НОВОЇ  ЛІКАРСЬКОЇ АМБУЛАТОРІЇ НА ПОШТОВІЙ – 0684147327

Немає коментарів:

Дописати коментар