пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

Ікони мироточили.
Це особливий знак
2 грудня у Дубровицю прибули три чудотворні ікони Пресвятої Богородиці, передані старцем зі Святої гори Афон: «Всецариця», «Троєручиця», «Достойно Є». До 5 грудня святині перебували у храмі Різдва Богородиці. Як розповів отець Данило, наш шанований настоятель храму, близько десяти тисяч краян прийшли за цей час поклонитися святиням і попросити захисту собі та своїм рідним і близьким.
Нагадаю, що кожна з ікон має свою цілющу силу. Так, зокрема молитва перед «ВСЕЦАРИЦЕЮ» впливає і на хворих із різними злоякісними пухлинами. «Всецариця» має благодать зціляти страшні хвороби сучасного людства. Її чудесна допомога проявляється, в тому числі, і в допомозі батькам, які моляться за своїх дітей, котрі перебувають в полоні наркоманії. Перед іконою Божої Матері «ТРОЄРУЧИЦЯ» моляться під час душевного неспокою, хвороби рук, ніг, під час пожежі. Ікона «ДОСТОЙНО Є» захищає від нещасних випадків, важких гріхів, допомагає вдало звершити важкі справи та у навчанні дітей.
Люди різних конфесій вшановували Богородицю, зі слізьми на очах просили її заступництва. Це бачила 5 грудня, в день прощання з іконами. До ікони «Всецариця» жертвували золоті і срібні прикраси, з духовною вдячністю і проханнями сприяти у вирішенні життєвих питань.
Отець Данило підкреслив, що сьогодні українцям дуже потрібне, окрім фізичного, і духовне зцілення, єднання, взаємоповага та взаємопідтримка. Він щиро подякував всім землякам за таке шанобливе ставлення до святинь, церковному хору за спів протягом трьох днів.
Знаково, що в Дубровиці всі три старовинні ікони мироточили під час служби. Свідками цьому стали жителі району, які прийшли поклонитися Богородиці. До прикладу, цей факт засвідчили на світлинах.
Люди, які підходили до мироточивого образу, зазначали, що відчували незвичайну, надприродню, особливу атмосферу. Мироточення – надзвичайна подія: «Це особливий знак Неба для нас. Це особливе заступництво Богородиці». Насправді у багатостраждальному Поліссі дуже намолена аура. І не так важливо, у храмі якої конфесії людина звертається до Бога, головне, що вона прагне зробити світ довкола себе кращим. Отож, вірмо і віруймо! В цьому наша сила життя!

Любов Клімчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар