пʼятницю, 1 грудня 2017 р.


«ЖОДЕН ІНШИЙ ДЕПУТАТ-МАЖОРИТАРНИК
НЕ ЗРОБИВ СТІЛЬКИ ДЛЯ ОКРУГУ»
Вчора, 23 листопада, на Дубровиччині з робочим візитом побував народний депутат України Василь Яніцький. Зокрема, Василь Петрович відвідав оновлене неврологічне відділення ЦРЛ, куди завдяки його старанням було спрямовано майже 300 тис. грн. на заміну вікон та дверей. Це вже третій візит народного депутата в це відділення впродовж поточного року. Як зауважив голова райдержадміністрації Микола Петрушко: «Жоден інший депутат-мажоритарник досі не приділяв стільки уваги округу й не зробив стільки для нього».

Отож після ремонту відділення вже прийняло пацієнтів. Й вони, й самі медики задоволені поліпшенням умов. Адже комфорт, оптимальний тепловий режим – це також запорука швидшого одужання.
Василь Петрович оглянув палати та процедурні кабінети, поспілкувався з медиками. «Повірте, ваші проблеми мені відомі, й я на всіх рівнях намагаюся відстоювати право моїх виборців на якісне медичне обслуговування. Часто буваючи в медичних закладах округу, мушу констатувати, що Дубровицька лікарня не дотягує до тих вимог, які тепер ставлять люди до медицини – матеріальна база надто застаріла. Але медичні кадри тут працюють на рівні, вчасно й кваліфіковано надаючи медичну допомогу не тільки мешканцям Дубровиччини, але за потреби й сусідам з Зарічнянського району. Отож я усвідомлюю свою відповідальність й перед медикам, й перед усіма жителями вашого району, відтак й надалі робитиму все від мене залежне, аби корпуси лікарні набирали більш презентабельного вигляду, а її оснащення відповідало потребам часу», - сказав народний депутат.
А наостанок зустрічі з медперсоналом вручив грамоту та нагрудний знак Верховної Ради України завідуючому неврологічним відділенням Годунку Миколі Івановичу.
Йшлося в ході зустрічі й про функціонування госпітальних округів, з приводу чого у депутата тверда позиція: три таких округи для Рівненщини, де значна частина населення є потерпілими внаслідок аварії на ЧАЕС, де найвища в Україні народжуваність, де значна віддаленість населених пунктів від центрів округів, а дороги натомість вкрай розбиті, - надто мала цифра.
Побував депутат цього дня й на будівельному майданчику нашого омріяного спорткомплексу. Поцікавився ходом будівельних робіт та пообіцяв до кінця року ще один бюджетний транш на цей об’єкт.
Взяв пан Яніцький участь в урочистостях з нагоди 50-річчя місцевої пожежної частини. На цьому заході взагалі не бракувало іменитих гостей. Привітали місцевих рятувальників з такою датою генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук, заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко й звичайно голова райдержадміністрації Микола Петрушко та міський голова Богдан Микульський. Цілий ряд працівників частини було відзначено грамотами та подарунками.
Рятувальники та керівництво району дякували всім, хто допомагає виконувати цим мужнім людям їхню непросту місію, всіляко підтримує їх в усіх починаннях. Багато гарних слів прозвучало на адресу керівника частини Ігоря Гайдиша, його двічі було відзначено на цьому святі – грамотою Верховної Ради України та подякою головного управління служби цивільного захисту. А сама частина також не залишилася без презента – сучасний пожежний швидкоманеврений автомобіль з великогабаритним резервуаром для води та п’ять нових комплектів індивідуального захисту, що дозволяють працювати в найекстримальніших умовах – одержали наші рятувальники з нагоди ювілею частини.
Дещо детальніше про це розповімо згодом.

Людмила РОДІНА.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар