пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Триває будівництво собору на Борку
Триває спорудження собору Святої Діви Іулянії у Дубровиці. Кілька років тому був закладений фундамент храму, частково закуплена цегла, а восени 2017 року почалося власне зведення стін собору. Прихожани збирають кошти на цю благу справу і дякують всім, хто жертвує на будівництво святині. Минулого тижня свою лепту внесли депутат Верховної Ради Василь Яніцький (пожертву передала помічниця Оксана Слободзян) та депутат обласної ради Віталій Сухович. Вони спілкувалися з прихожанами та настоятелем храму отцем Ростиславом і побажали громаді втілити свою мрію щодо будівництва храму якнайшвидше в життя.
Прихожани храму на чолі з настоятелем щиро вдячні всім небайдужим до питання спорудження духовної обителі на честь діви Іулянії, вдячні за кожну гривню і молитву. Раніше пожертву на будівництво собору дав і Віктор М’ялик, дубровичанин Богдан Ракович допоміг з придбанням цементу. Долучайтеся до цієї благодійної і духовної справи!

Чергова перемога дубровицького спортсмена
У Рівному відбувся міжнародний турнір з боксу пам’яті виданого тренера Анатолія Яндали. Участь у змаганнях взяла майже сотня спортсменів з різних областей України, а також Латвії, Литви, Білорусії та Молдови. Честь спортивної Дубровиччини захищав Станіслав Цибульський. І справився з цією місією на відмінно. Адже, зійшовшись у фінальному поєдинку з іванофранківцем у ваговій категорії 64 кг, таки переміг суперника і привіз додому золото.

Висоцька ОТГ витрачає майже
половину доходів на зарплати
Роздули штати. Таку фразу обласні чиновники озвучують на кожній колегії ОДА представникам територіальних громад. З 18 ОТГ, які вже самостійно розподіляють свої витрати на Рівненщині, дев’ять витрачає на утримання апаратів своїх рад більше третини власних доходів, а дві більше 40%.
Так, найбільше на зарплати керівництву та клеркам витрачають у Пісківській громаді на Костопільщині та Висоцькій нашого району 42% та 41% власних доходів  відповідно. У п’ятірку цього рейтингу увійшла й Миляцька громада.
До того ж, зауважують обласні депутати, Миляцька ОТГ, а ще Острожецька у Млинівському районі єдині, які не виконують план надходжень до бюджету. Тобто у цих громадах сплачено податків та зборів менше, аніж було заплановано на початку року. В інших же навпаки перевиконання бюджетних надходжень.

Ріст телефонних тарифів

Один з найбільших українських операторів мобільного зв’язку, що працює під брендом Vodafone, з 7 листопада підвищив вартість тарифного плану Red S на 10 гривень і Red M на 20 гривень. А з січня наступного року зростуть розцінки й на домашній телефон. Поки більшість використовує його для Інтернету, «Укртелеком» цим вдало користується. Так, абонплата  для містян зросте на 7,3%, для селян – на 14,5%.

Немає коментарів:

Дописати коментар