пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Врятуймо воїна
Бійцю АТО, учителю Лютинського НВК Геннадію Чудіку терміново необхідна наша допомога. Як інформує Дубровицька РДА, наразі він перебуває у дуже важкому стані у Рівненській обласній лікарні.
Зібрані кошти можна передавати матері воїна або ж в управління освіти, молоді та спорту, де сконтактують з рідними атовця. Свого часу він оберігав наші життя, тепер же його власне опинилося у небезпеці. Тож не будьмо байдужими.

До Дубровиці з новою книгою приїде Макс Кідрук
Минулого року дубровичанка Ельвіра Яцута, котра нині живе й працює у Луцьку, привозила до нашого міста найвідоміших близнюків сучасної літератури – братів Капранових. Наступного тижня вона завітає з новим літературним гостем – молодим автором Максом Кідруком, який презентуватиме книгу «Не озирайся і мовчи».
100 міст, більше 130 зустрічей і 65 днів у дорозі – такі показники всеукраїнського туру письменника. І Дубровиця стане його частинкою.
«Не озирайся і мовчи» – новий роман Кідрука. В ньому він виріс. Якщо раніше його книги були захоплюючими трилерами, від котрих йшли мурашки по шкірі. То в цьому романі до містичного екшену додалася ще й соціальна драма. Це не просто книга про пригоди, це історія, яка навіює певні роздуми. Автор піднімає проблеми взаєморозуміння батьків та дітей, травлі у школі. Але це не лише книга для підлітків. Вона про них, втім її корисно почитати й дорослим, аби краще розуміти своїх дітей», розповіла «Дубровицькому віснику» Ельвіра.
Дівчина запевняє, що буде цікаво: «Адже окрім книги, Макс розкаже про свої мрії, про подорож до Мексики, про гепардів, яких він гладив, про руїни в Намібії, Єгипті, Перу, які він бачив. Розповість, як всього досяг, і доведе, що для успіху не треба мати купу грошей, а лиш – трохи розуму і вміння жити на повну. Я хочу, щоб ліцеїсти і не тільки почули це, можливо хтось із них спалахне тим самим вогнем, яким так давно горю я, спілкуючись з такими людьми. Шкода, що коли я навчалася в дубровицькому ліцеї, до нас ніхто не приїхав і не сказав того, що знаю зараз. Можливо, я свій шлях почала б раніше, і у свої 23 роки мала б трішки більше».
Отож Макс Кідрук та Ельвіра чекатимуть всіх бажаючих 23 листопада о 10 годині в Дубровицькому НВК. Вхід вільний.
А в наступному номері читайте інтерв’ю з нашою талановитою землячкою.

Затримували, судили, а в результаті – штраф
Гучних бурштинових затримань в Дубровиці було вдосталь. Але толку, як не прикро, від цього виявилось мало. Згадати тільки справу із 13 обшуками, в результаті яких знайшли підпільний цех, чорну бухгалтерію, більше десяти кілограмів дорогоцінного каміння, цілі гори пожежних рукавів, мотопомп та іншого обладнання на суму понад один мільйон гривень. Скандальності додавало й те, що в бурштиновій схемі опинилися лісівники. Їм була відведена роль інформаторів щодо часу та місця, де старателі могли без перешкод видобувати «сонячне каміння».
В результаті ж учасники злочинного гурту визнали себе винними і сплатять штраф. І далеко не захмарні суми. Так, організатор «бізнес-групи» віддасть дев’ятнадцять з половиною тисяч гривень, а його співучасники по шість тисяч вісімсот кожен. Шкода, що з такими вироками бурштинова лихоманка лиш процвітатиме.


Немає коментарів:

Дописати коментар