пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Віденський вальс, танго і квік-степ…
Наші серед найкращих!
Для вихованців гуртка спортивно-бальних танців, які займаються в Берестівському НВК, новий танцювальний сезон 2017-2018 р.р. розпочався з Відкритих всеукраїнських класифікаційних змагань Golden Autumn Dance Festival, що проходили у Житомирі. Організаторами змагань виступили Міжнародна танцювальна спілка IDU та Спілка громадських організацій спортивного танцю України. Змагання з «С» класу і вище обслуговували п’ять суддів вищої та міжнародної категорії, номіновані Радою СГОСТУ та 35 суддів відповідної категорії всеукраїнських танцювальних організацій на чолі з головним суддею Ігорем Машиним (Київ) та спортивним інспектором Ігорем Соловйовим з Донецька. Змагання проходили в фізкультурно-оздоровчому комплексі. До участі в них були допущені 633 учасники, серед них і дев’ятеро наших маленьких зірочок. Дубровиччину представили троє діток з Берестя та шестеро з Дубровиці: Зарченко Софія, Присяжна Катерина, Луцук Катерина, Савчук Єлизавета, Томко Евеліна, Савич Дарина, Пляшко Олександра, Коржик Соломія, Діжурко Анна.

Попросила поділитися враженнями батьків наших юних зірочок, які супроводжували своїх донечок на змаганнях. Вони поділилися такими думками:
«Гімн України на старті додав нашим діткам урочистого настрою. Вся суддівська бригада, всі учасники та батьки завмерли у гордості, величі та в дусі патріотизму. Юні танцюристи віком від 4 до 19 років змагалися у двох програмах – європейській та латиноамериканській. Перша включає у себе повільний та віденський вальси, танго і квік-степ. Не менш видовищними є запальні танці Південної Америки – самба, румба, ча-ча-ча і джайв. Три відділення, які тривали до 22 години (перше розпочалося о 9.30, друге о 14.00, а третє о 17.00) подарували незабутнє свято танцю та грації. Величезною виявилася і географія турніру, яка складалася з 26 клубів, а саме представляли свої міста: Бар, Кривий Ріг, Чернігів, Бердичів, Вінниця, Волочиськ, Житомир, Коцюбинське, Переяслав-Хмельницький, Старокостянтинів, Хмельницький, Рівне та ін. За результатами змагань всі наші учасники нагороджені золотом, сріблом і бронзою та за такий короткий проміжок часу включені до всеукраїнської бази танцівників СГОСТУ, про що і урочисто отримали вже класифікаційні книжки СГОСТУ».
Додамо, що так гарно підготував наших маленьких землячок до змагань їх тренер Володимир Колісніченко. Діти дуже люблять і поважають свого вимогливого, але справедливого педагога. Зрозуміло, що любов до танцю передусім заклав у душі діток їх наставник. Мами наших учасниць називають його справжнім професіоналом і зразком талановитого танцівника.
Дубровичанка Тетяна Коржик розповіла мені, що її донечка Соломійка їздить на занятття з танців у Берестівський НВК вже кілька років. У квітні 2015 року  від знайомої дізналися про те, що її донечка ходить на уроки танців до чудової людини і тренера. Батьки Соломійки вирішили і своє сонечко  долучити до прекрасного світу танців. У 3 рочки і 8 місяців дівчинка зробила перші кроки у цьому мистецтві.
Розпитую у Тетяни Коржик про те, що ж дають заняття танцями дівчинці. Мама ділиться думкою:
«Пишаємося тим, що у Житомирі Соломійка виборола свою першу нагороду (золото!). Я була дуже розчулена і плакала. Донечці танці дають, в першу чергу, розвиток! Вона їде, спілкується з дітками різного віку, має гарну розтяжку та прес! Постійно, зранку, змушує усіх домашніх робити зарядку (особливо, присідати). Також, Соломійці, як і всім дівчаткам та жінкам, подобається прекрасне сценічне вбрання (сукні, як у принцес), зачіски, взуття, яке блищить. Вона у мене любить усе яскраве! Іноді донечка звертається до нас: «Купіть мені цукерок, то затанцюю так, що Володимир Сергійович буде у захваті!». У донечки є мотивація і мрія. Це головне. Дякуємо наставникові від імені всіх батьків за його творчу роботу! Віримо в подальші успіхи наших дітей!».

Любов Клімчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар