пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

Не допустити приватизації лісів
У вівторок, 28 листопада, по всій Україні пройшли мітинги лісівників, організовані Профспілкою працівників лісового господарства України.
У Дубровиці перед будівлею районної державної адміністрації та ради лісівники вимагали не допустити приватизації лісів та ліквідації державних лісогосподарських підприємств. На цю акцію протесту вийшло близько 200 працівників Дубровицького та Висоцького лісгоспів.
Вони вимагали скасування ухваленої Кабміном Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року, якoю плануєтьcя cтвoрення «cуб’єктa гocпoдaрювaння з кoрпoрaтивними прaвaми», щo передбaчaє ліквідaцію держaвниx ліcoгocпoдaрcькиx підприємcтв з пoдaльшoю привaтизaцією ліcів.
Ще одна мета, як повідомили організатори акції, – пoпередити  coціaльну кaтacтрoфу, що cтaлa результaтoм непрoдумaниx дій в питaнняx фінaнcувaння ліcoгocпoдaрcькиx зaxoдів, втрaти Держліcaгентcтвoм cтaтуcу гoлoвнoгo рoзпoрядникa бюджетниx кoштів, невдaлoї кaдрoвoї пoлітики з бoку Мініcтерства aгрaрнoї пoлітики.
– Прoфcпілкa виcлoвлює крaйню cтурбoвaніcть пoдaльшoю дoлею прaцівників підприємcтв, втрaтoю рoбoчиx міcць, зaбезпечення coціaльнoгo зaxиcту з мoжливoю втрaтoю підприємcтвaми cтaтуcу юридичнoї ocoби. Через відcутніcть фінaнcувaння з держaвнoгo бюджету Укрaїни нa ведення ліcoвoгo тa миcливcькoгo гocпoдaрcтвa, oxoрoну тa зaxиcт ліcу прoтягoм 2016-2017 рoків прaцівники держaвниx ліcoгocпoдaрcькиx підприємcтв зaлишилиcь без зacoбів іcнувaння. У прoекті бюджету Укрaїни нa 2018 рік теж не передбaченo виділення фінaнcувaння ліcгocпaм, – підкреcлили oргaнізaтoри пікету.
Організатори мітингу наголосили, що їхня акція мирна і спрямована на те, щоб як місцеве керівництво, так і центральне, дослухалися до їхньої думки.
– Ми підтримуємо курс на реформування лісової галузі. Але реформа має відбуватися виважено. І ми готові брати участь в обговоренні та вимагаємо, щоб наші пропозиції були враховані, – зазначили організатори акції.
Голова райдержадміністрації Микола Петрушко вислухав демонстрантів та обіцяв передати їхні вимоги керівництву країною, оскільки вони виходять за рамки компетенції районної влади. Він запевнив, що поділяє стурбованість працівників галузі й солідарний з ними. А заступник голови районної ради Олександр Задорожний пообіцяв навіть, що в разі нехтування вимогами лісівників, готовий підтримати їх акцію протесту й під будинком уряду в Києві.

* Акценти
Час постувати
У вівторок розпочався Різдвяний піст. Він триватиме сорок днів – до сьомого січня. Будь-який піст – це не просто обмеження в харчуванні, а передусім відмова від гріховних думок, згубних пристрастей і звичок, аби з чистим серцем і сумлінням зустріти свято. Бо ж без молитви, покаяння та прощення образ він стає просто дієтою.
Щодо їжі, то Пилипівський піст вважається не надто суворим. Звісно не дозволено їсти м’ясо, яйця та молочні продукти. Інші обмеження змінюють залежно від дня тижня. Якщо не припадає ніякого свята, то в понеділок, середу і п’ятницю слід вживати рослинну їжу без олії, у вівторок і четвер – з олією. Щосуботи і щонеділі, аж до 2 січня, можна споживати навіть рибні страви.
Хворим людям, вагітним, годуючим жінкам та  дітям дозволяється послаблення посту.

Помоліться до святинь
2 грудня у Дубровицю прибудуть три чудотворні ікони Пресвятої Богородиці зі Святої Гори Афон: «Всецариця», «Троєручиця» та «Достойно є». Зустрічатимемо їх на Борку, вул. Артеменка, біля Хреста, о 12 год. Ікони перебуватимуть у храмі Різдва Богородиці з 2 по 5 грудня. Настоятель храму отець Данило запрошує всіх жителів району прийти і помолитися до святинь.

Дубровичанин виявився найсильнішим
Приємно повідомляти про все нові здобутки наших спортсменів. Адже щоразу розумієш, що є ким пишатися і на кого рівнятися. Ось, наприклад, нещодавно в Харкові відбувся Кубок України з важкої атлетики серед ветеранів, в якому взяв участь і наш тренер-викладач  Андрій Нашора. Він виступав у складі збірної Рівненської області і в підсумку посів перше місце у ваговій категорії +105 кг з результатом 220 кг. Тож вітаємо важкоатлета з всеукраїнським золотом.

«Доступних ліків» стане більше
У МОЗ анонсували розширення програми  «Досупні ліки»  для ще трьох захворювань – виразки та хронічних гастроентерологічних патологій, депресвних станів та анемії вагітних у першому триместрі. Препарати від цих недуг з’являться у списку безкоштовних або майже безкоштовних медикаментів у 2018 році.  З бюджету в 2017-му на реалізацію програми виділили 700 мільйонів, а в наступному ця цифра має збільшитися до 1 мільярда.


У золотинця знайшли наркотики

36-річний житель Золотого поплатився за пагубну пристрасть. Чоловіка на автомобілі зупинила поліція біля Дубровиці. З кишені його куртки випав згорток із фольги, у якому той зберігав марихуану. Яке покарання  винуватець отримає за зберігання наркотиків, вирішуватиме слідство.

Немає коментарів:

Дописати коментар