пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

«Картини Зінченка писалися з любов’ю до рідного Полісся»

З цих рядків розпочала опис своїх вражень у книзі відгуків одна із відвідувачок виставки картин нашого земляка-художника Романа Зінченка. Вшановуючи світлу пам’ять митця, 1 грудня розпочала роботу триденна виставка пейзажного живопису, створеного з палітри фарб майстра.
На фото: роина митця.
Відразу висловлюємо дяку за допомогу в організації цієї виставки районному військовому комісаріату.
У виставці представлені окремі роботи Зінченка: надзвичайно теплі і чудові картини, які викликають захоплення прекрасними краєвидами Дубровиччини.
Пан Роман писав у своєму неповторному стилі. Його картини тихі та задумливі. Його картини реальні та домріяні. Його картини треба бачити і відчути серцем поліщука. І хоча виставлені роботи сповненні темними кольорами, але з полотен можна почути дзюрчання струмків, шелест листя і спів птахів.
Знайомі пейзажі на картинах пробуджували позитивні емоції у відвідувачів й нікого не залишили байдужими. У книзі відгуків залишилася враження присутніх: «Картини варті того, щоб … люди мали змогу бачити і пишатися». «Виставка творчого доробку Р. Зінченка розкриває справжній талант, що в образотворчому мистецтві поліського краю жив і творив справжній майстер пензля». «Оглянувши картини, не чекали такого таланту і не знали про нього. Мистецтво дивує і загартовує».
Учнівський колектив 8 класу Дубровицького НВК не по-дитячому професійно охарактеризував побачене: «Картини дихають енергією, живуть, сяють промінням таланту. Ми долучилися до прекрасного, мали змогу відчути легкість і яскравість картин».
Багато слів вдячності за організацію цієї виставки почули на свою адресу працівники районного будинку культури від матері Любові Василівни та родичів Зінченка Романа. Особливо зворушили слова: «Щиро дякую будинку культури за те, що не забувають такого художника, як мій тато».

Відділ культури і туризму РДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар