пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

ПРО НОВОРІЧНІ І РІЗДВЯНІ
СВЯТА БЕЗ ПОЛІТИКИ
Команда народного депутата України Василя Яніцького до Дня Святого Миколая провела благодійну акцію для діток із соціально вразливої категорії населення. Зокрема минулої суботи депутат обласної ради Віталій Сухович та помічник-консультант народного депутата Оксана Слободзян відвідали хлопчиків і дівчаток з таких сімей у Жадені, Висоцьку та Бродці. Вони поспілкувалися з батьками про сьогодення родин, щиро вітали малечу та дарували солодощі. Як зазначив згодом Віталій Сухович, він був радий напередодні Різдвяних свят додати гарного настрою дітям, передаючи їм частинку душевного тепла від Василя Петровича і від себе особисто. Оксана Семенівна додала, що це лише частина діток, які отримали подарунки від народного депутата.

Різні родини і різні долі. Хтось взяв діток під опіку, хтось виховує недужу кровинку, а інша сім’я – багатодітна, і вкрай не вистачає на нагальні потреби. Про попередні зустрічі ніхто не домовлявся, отож увага від наших двох депутатів була для родин приємною несподіванкою. Навіть у дощову погоду дорослі працювали, хтось на обійсті столярував, хтось був біля печі, хтось ліпив голубці… Було приємно спостерігати за таким звичним ритмом розміреного сільського життя, де кожен передусім покладається на власні сили.
Коли одна з мам, перепрошуючи за буденні клопоти, запропонувала скуштувати спеченого хліба, то особисто я це сприйняла як прояв щедрості української душі. А коли жінка спитала: «А може ми вам щось винні?», – то якось щемливо стало на серці. Я зрозуміла, що у багатьох родинах, через матеріальну скруту, нечасто отримують такі приємні сюрпризи.
Дорослі у цих селах переважно добре знають Віталія Миколайовича Суховича. «Він підіймав наш лісгосп», - поділився думкою господар дому в Бродці. Щиро шанують наші земляки Василя Яніцького, за якого голосували і який сприяє їм у вирішенні нагальних питань.
А переважна більшість діток імен депутатів не знає. Але це не вкрай важливо, бо найголовніше для них радість, подарована дорослими небайдужими людьми. Діти розповідали нам вірші, розказували про садок і школу, про новорічне свято, якого дуже чекають. З радістю брали коробочки з цукерками і притискали до серця. Солодощі для них - це початок свята, якого чекають. Приємно, що цю першу вісточку Миколая, Нового року і Різдва ловила на фотооб’єктив…
Привітали Віталій Миколайович та Оксана Семенівна з циклом Різдвяних свят нашу шановану родину Креньків із Бродця. Нагадаю, що подружжя Олександра Арсеновича і Наталії Олексіївни виховують семеро дітей, четверо з яких позбавлені батьківського піклування. Ця прийомна сім’я утворена в 2008 році. Зараз у хаті дружньої родини вже затісно, дівчатка сплять в одній кімнаті на двоповерхових ліжечках, отож господар зводить поруч новий дім. Олександр Арсенович зазначив, що буде радий всім, хто допоможе у цій справі. На жаль, у час нашого приїзду дітки були з мамою у недільній школі, то солодощі їм передали через бабусю та тата. Як сказав голова родини: «Приємно, коли до нас приходять такі шановані люди, як ви, Віталію Миколайовичу і Оксано Семенівно. Приємно отримати подарунки діткам від Василя Петровича. Значить нашу працю, вкладену у виховання дітей, держава цінує…».
Бесідували про життя, говорили без політики і високопарних слів, про життя, яке пахне хлібом, де будується хата, де ліпляться голубці на велику родину, де незабаром підуть у ліс по ялинку. Сказали спасибі всім за виховання дітей. Василю Петровичу всі передали величезне дякую за те, що у ритмі своєї великої зайнятості не забув про передріздвяний дарунок для малечі.
Ось такий прекрасний дух початку свят, коли на задній план відходить багато питань, у тому числі й політика. І як сказав мені хлопчик у Висоцьку: «Спасибі дядям за цукерки, я знав, що свято вже в дорозі». Цією благодійною акцією наші депутати засвідчили, що дорога до свята починається з кожного з нас, тоді, як стаємо просто людьми, які здатні подарувати часточку тепла ближньому!
Також Віталій Сухович та Оксана Слободзян поспілкувалися з Федорем Хлебовичем, головою Миляцької громади, його заступником Геннадієм Рожком, головою Висоцької сільської ради Людмилою Гурою, сільським старостою Сергієм Самком.
Солодкі подарунки від депутатів отримали всі діти-сироти Дубровицького району та хлопчики і дівчатка, які виховуються в прийомних сім’ях, вихованці деяких дошкільних закладів. Їх доставили малечі працівники служби у справах дітей Дубровицької РДА.
Любов КЛІМЧУК.




Немає коментарів:

Дописати коментар