пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

СПОРТ ЄДНАЄ НАЙКРАЩИХ

10 грудня в райцентрі урочисто підбили підсумки спортивного життя району за 2017 рік. Було вшановано кращих спортсменів і команди, найактивніші у спорті села та спонсорів. Була приємно здивована, побачивши на святі так багато сильної, здорової, спортивної молоді з усіх куточків району. Відрадно, що вшановують у нас і ветеранів спорту, і спонсорів. Віталій Ліпський, начальник управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації, сказав на урочистостях: «Приємно, що у вашому районі так вшановують спортсменів. Це приклад для багатьох. В інших районах такі підсумки не підбивають».

Що ж щиро вдячні Андрію Гриневичу, очільнику ФСТ «Колос» за таку гарну, втілену в життя ініціативу, щодо вшанування у районі найкращих спортсменів.
Маємо чим пишатися. Гарні досягнення показали на обласному, всеукраїнському та й міжнародних рівнях наші земляки. А іноді й доїхати на чемпіонат чи спартакіаду непросто. Спорт у районі, як і по всій Україні, на жаль, не фінансується по повній потребі. Отож треба дякувати людям, які підтримують здоровий спосіб життя, допомагають вирішувати фінансові питання учасникам змагань різного рівня.
Окрім Віталія Ліпського, до всіх присутніх звернулися, заступник голови райдержадміністрації Павло Ващишин, заступник голови районної ради Олександр Задорожний, помічник-консультат Василя Яніцького Оксана Слободзян, міський голова Богдан Микульський, начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Стасюк, сільський голова з Колок Петро Яцута, голова районної федерації футболу Михайло Яковець, голова громадської організації бійців АТО – Микола Шкільнюк, заступник голови Рівненської федерації футболу – Валерій Гладков; звісно вітав своїх друзів-спортсменів голова районної організації ВФСТ «Колос» Андрій Гриневич.
Теплі вітання на адресу спортсменів, тренерів, спонсорів прозвучали з вуст Оксани Слободзян – помічника-консультанта Василя Яніцького. Оксана Семенівна вручила грошові премії та подарунки від благодійного фонду «Наш край» народного депутата України Василя Яніцького. Також наш нардеп відзначив грамотами та преміями Сергія Столяра, вчителя фізкультури з Осови, та Миколу Голяку, директора «Дубровицького заводу будматеріалів», спонсора спортивних змагань. Андрій Гриневич у своєму виступі подякував Василю Яніцькому, обласній та районній владі за справжній прорив у спортивному житті краю. Йдеться про будівництво спортивно-оздоровчого комплексу у райцентрі. Роботи тривають. Вартість проекту 37 млн.грн.
Сьогодні була приємно вражена, скільки у нас в районі спортивної молоді. Вражена тим, що спорт потужно розвивається не лише у місті, а й по селах.
А зараз детальніше про наших винуватців торжества:
Номінація «Кращий спортсмен району-2017»
Нагороджено грамотами та статуетками:
Рожка Василя (село Жадень) – майстра спорту України з пауерліфтингу серед інвалідів з вадами опорно-рухового апарату; рекордсмена України серед юніорів у ваговій категорії 54 кг з результатом 110 кг; дворазового срібного призера Кубку світу серед юніорів з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату;
Стовбу Яніну (Осова), яка посіла 1 місце у чемпіонаті області з пауерліфтингу (результат в сумі триборства 275 кг у ваговій катетогорії 52 кг) та захистила норматив «Кандидат у майстри спорту України» з пауерліфтингу; учасницю чемпіонату України з важкої атлетики. Тренер Нашора Андрій;
Денисевича Сергія (Сварицевичі) – 2 місце у чемпіонаті області з пауерліфтингу (результат в сумі триборства 525 кг, у ваговій категорії 74 кг) захистив норматив «Кандидат у майстри спорту України»;
Нашору Андрія Івановича (Дубровиця) – 1 місце на кубку України з важкої атлетики серед ветеранів, вагова категорія понад 105 кг, сума двоборства 220 кг;
Цибульського Станіслава (Дубровиця) – дворазового чемпіона області з боксу, переможця міжнародного турніру з боксу, який посів 5 місце на чемпіонаті України з боксу серед чоловіків до 22-ох років, в цьому році виконав норматив кандидата в майстри спорту України з боксу, вихованця тренера Гриневича Андрія;
Жакуна Олексія Івановича (Дубровиця), шахіста, який в цьому році виконав норматив кандидата в майстри спорту України. В обласному рейтингу шахістів посів 5 місце;
Котяша Григорія Юхимовича (Залужжя) – 1 місце на чемпіонаті області з шашок серед інвалідів з вадами зору;
Лося Олександра (м. Дубровиця) – 1 місце на обласних змаганнях та неодноразового чемпіона району зі стрільби з пневматичної гвинтівки.
Команду «Воля» (м. Дубровиця) за 2 місце у відкритому командному чемпіонаті області з настільного тенісу, вища ліга. Команда виступала за сприяння районної організації «Воля».
Сім’ю Серків із села Озерськ – призерів обласної спортивної гри «Сімейні перегони».
За активну життєву позицію, ініціативну громадську діяльність, популяризацію та утвердження ідеалів здорового способу життя, важливий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту району та з нагоди завершення Спартакіади Дубровиччини–2017 року, заступник голови РДА Павло Ващишин та заступник голови районної ради – Задорожний Олександр Григорович відзначили подяками та преміями районної влади: Ліпінського Богдана Ярославовича – представника футбольної команди «Олімпія» Миляч, Малафея Михайла Григоровича – ветерана спорту, Олексієвця Віктора Миколайовича – Залузького сільського голову, Павловця Руслана Адамовича – представника футбольної команди «Случ» Колки, Перепелицю Олександра Яковича, представника футбольної команди «Жадень», Рожка Сергія Петровича, представника футбольної команди «Дубровиця».
За активну життєву позицію, ініціативну громадську діяльність, популяризацію та утвердження ідеалів здорового способу життя, важливий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту району, та з нагоди завершення «Спартакіади Дубровиччини-2017 року» оголошено подяку районної державної адміністрації та районної ради з наданням грошової винагороди: Голяці Миколі Адамовичу – ветерану спорту, Наумець Олені Михайлівні – Велюнському сільському голові, Новику Аліку Олександровичу – Туменському сільському голові.
У номінації «Спортивний спонсор-2017» за матеріальну та фінансову допомогу у розвиток фізичної культури та спорту –оголошено подяки: Яніцькому Василю Петровичу (народний депутат України) за допомогу на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу на стадіоні «Горинь» та підтримку в проведенні спортивних змагань; Петренку Віталію Анатолійовичу (директору ДП «Дубровицький лісгосп») – за допомогу з виїздом на дорослі та дитячі змагання.
За фінансову допомогу спортсменам для підготовки, участі в тренувальних зборах та змаганнях подяку оголосили: Деркачу Юрію Володимировичу, Тиховському Віктору Миколайовичу.
У номінації «Спортивний ветеран-2017» за популяризацію та утвердження ідеалів здорового способу життя, важливий особистий внесок у сферу розвитку фізичної культури і спорту оголошено подяки: Рожку Володимиру Аркадійовичу (любителю та ветерану волейболу, діючому спортсмену); Котяшу Сергію Івановичу (ветерану, кандидату у майстри спорту з боксу, призеру районних обласних змагань з легкої атлетики); Єрмейчуку Олександру Андрійовичу (майстру спорту з пожежно-прикладного спорту, у свій час був головним тренером збірної Ірану, яку готував до чемпіонату світу); Деркачу Роману Івановичу (людину, без якої мабуть, не пройшов жоден районний спортивний захід, він відповідає за медичне забезпечення змагань).
Нагороди за підсумками змагань до Дня фізичної культури та спорту України, що пройшли 10 вересня.
Цьогоріч в них взяли участь 534 учасники у 7-ми видах спорту.
Нагороди отримали: Миляцька сільська рада за 2 місце, Дубровицька міська рада за 2 місце, Колківська сільська рада за 1 місце.
За участь у чемпіонаті району з настільних видів спорту
(настільний теніс, шахи, шашки), що прошли 19 листопада, нагородили: Миляцьку сільську раду за 3 місце, Колківську сільську раду – 2, Дубровицьку міську раду за 1 місце.
У номінації «Блискавичний спортивний виступ-2017 року» нагороджено Академію бойових мистецтв «Берсерк» за вдалі виступи на міжнародних змаганнях з панкратіону наших юних дубровичан Віденчука Віктора, Маркевича Тараса та Дем’янця Радіона.
«Краще волейбольне село району-2017» – с. Залужжя, чемпіон району з волейболу.
«Найкращий спортивний навчальний заклад-2017 року»
ДПТНЗ «Дубровицький професійний ліцей» (директор Лосік Михайло Вікторович) – облаштування нового важкоатлетичного залу, також на базі ліцею діють тенісний клуб та зал боксу; Дубровицький НВК «Ліцей-школа» (директор Кушнір Володимир Володимирович) – створення дитячого футбольного поля; Берестівський НВК (директор Клімчук Сергій Тимофійович) – створення стрілецького тиру.
Кращими гравцями чемпіонату району з футболу-2017 року стали: Сидоришин Павло («Случ» с. Колки); Столярець Дем’ян («Жадень» с. Жадень); Лось Іван («Дубровиця» м. Дубровиця); Ляшко Олег («СОКІЛ» с. Осова);
Кращий бомбардирМисько Тарас (ФК «Кордон» с. Городище) (котрий у чемпіонаті забив 17 м’ячів).
Кращі гравці першості району з футболу-2017 року: Петрович Едуард (ФК «Бродниця» с. Бродниця), Котяш Олексій (ФК «Юність» с. Залужжя), Швець Леонід (ФК «Олімпія» с. Миляч).
За активну участь у спортивному житті району та особистий внесок в футбольний арбітраж району грамотою та спортивною статуеткою у номінації «Футбольний арбітр-2017 року» нагороджено: Крижика Валерія Володимировича; Олексієвця Леоніда Григоровича; Правника Володимира Володимировича.
У номінації «Справедлива гра-2017» нагороджено грамотою та кубком найдисциплінованішу футбольну команду району – «Берестя» с. Берестя;
Першість району з футболу-2017 року (2-ліга)
Грамотами, медалями та кубком нагороджено гравців футбольної команди «Олімпія» с. Миляч – 3 місце, «Юність» с. Залужжя – 2 місце, «Бродниця» с. Бродниця (Зарічненський район) за 1 місце у першості Дубровицького району з футболу 2017 року.
Чемпіонат району з футболу-2017 року (І – ліга)
Грамотами, медалями та кубком нагороджено гравців футбольної команди «Сокіл» с. Осова за 3 місце у чемпіонаті району з футболу-2017 року. Команду, яка постійно та стабільно виступає на районних змаганнях.
За 2 місце у чемпіонаті району з футболу-2017 року нагороджено футбольну команду «Жадень». Ця команда посіла 3 місце у першості району з футболу 2016 року (2 ліга). Показала високу конкурентну спроможність командам вищої ліги, здобувши 2 місце у чемпіонаті району з футболу (І ліга), набравши з чемпіоном однакову кількість очок.
 Також відзначено футбольну команду «Кордон» с. Городище (за 2 місце минулого року у першості району з футболу та здобула право грати у першій лізі, де продемонструвала серйозну конкуренцію командам першої ліги).
За 1 місце у чемпіонаті району з футболу-2017 року нагороджено футбольну команду «Случ» с. Колки.
Минулого року, об’єднавшись з гравцями ФК «Селець», вони виграли Кубок з футболу обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Цього році в тому ж складі вона здобуває звання «Чемпіон району з футболу-2017 року». Команда має свій ультрас – активних вболівальників.
Призери спортивного рейтингу Спартакіади Дубровиччини нагороджувалися подарунками від благодійного фонду «Наш край» народного депутата України – Яніцького Василя Петрович.
Найкращі спортивні команди за рейтингом «Спартакіади Дубровиччини-2017 року»
За 3 місце у рейтингу «Спартакіади Дубровиччини-2017 року» нагороджено спортивний клуб «Сокіл» с. Осова; 2 місце – Дубровицька міська рада. Переможцем у рейтингу – Колківська сільська рада.

Підготувала Любов КЛІМЧУК.






Немає коментарів:

Дописати коментар