пʼятницю, 25 січня 2019 р.


ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ ТА СТОМАТПОЛІКЛІНІКА СТАЛИ НЕКОМЕРЦІЙНИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ

В останній день жовтня пройшла двадцять шоста сесія районної ради. На її розгляд виносилося лише п’ять питань. У роботі сесії взяло участь 25 депутатів з 34 обраних, депутат обласної ради Геннадій Шевченко.

Найбільше полеміки викликало таке злободенне питання, як реформування вторинної ланки медицини. Обговорюючи перетворення  комунального закладу  охорони здоров’я «Дубровицька центральна районна лікарня» в некомерційне підприємство, депутатів цікавило, чи зміниться сама структура лікарні та як це вплине на медичне обслуговування населення. Після запевнень, що така реорганізація якнайменше позначиться на пацієнтах, але вона є важливою умовою для подальшого фінансування закладу через Національну службу здоров’я, одноголосно її підтримали. Тільки внесли, за пропозицією депутата Григорія Шаха, деякі коригування до статуту реформованого закладу.
Значно емоційніше проходило обговорення щодо перетворення в подібну структуру райстоматполіклініки. Вогню до дискусії підливали самі її працівники. Попікетувавши деякий період перед приміщенням райдержадміністрації та заручившись підтримкою колишніх бійців АТО, шквал невдоволення вони перенесли й до сесійної зали. Стоматологи звинуватили депутатів в тому, що відокремлення їхнього відділення від ЦРЛ призведе до повного його банкрутства, а найменш імущих наших земляків позбавить гарантій на безкоштовне зубопротезування.
Не заспокоїли ескулапів обґрунтування короткого аудиту їхньої установи, який підготувала спеціально до сесії головний бухгалтер ЦРЛ Жанна Хомич. Виступив на захист стоматологів й депутат обласної ради Геннадій Шевченко. Проте ні його аргументи, ні емоційні виступи представників стоматполіклініки, ні репліки атовців на їх захист тепер не відіграли ніякої ролі. Своїм рішенням  депутати благословили створення комунального некомерційного підприємства «Дубровицька районна стоматологічна поліклініка». Що ж інколи проблему вирішують й радикальним методом – деякі відчайдухи й плавати вчаться, скочивши в самий вир. Будемо сподіватися, що така реорганізаційна шокова терапія не посадить нашу стоматполіклініку на мілину, а навпаки дасть змогу їй впевнено почуватися в бурхливому морі ринкової економіки. Принаймні досвіду та вміння нашим стоматологам не позичати.
Жодних зауважень у сесійній залі не виникло з приводу виконання рішення районної ради «Про районну програму розвитку вулиць і доріг комунальної власності».
Трохи посперечавшись, депутати надали згоду управлінню освіти, молоді та спорту на списання 7 одиниць автотранспортної  техніки, що вже вийшла з ладу. Оскільки два роки поспіль на поточне утримання закладів освіти з бюджету не виділялося жодної копійки, управління збирається деякі найбільш зіяючі в своєму кошторисі діри залатати за рахунок реалізації цієї техніки на металобрухт. Однак свої права на ці транспортні засоби заявили й очільники місцевих громад, мовляв, краще б вона ще прислужилася для потреб всієї громади, де також дефіцит коштів. Однак така пропозиція не знайшла підтримки в сесійній залі. Хоча списання вантажного авто ГАЗ-53 депутати таки вирішили відтермінувати – про свої «види» на цю вантажівку «натякнули»  шляховики, натомість пообіцявши впорядкування територій біля закладів освіти. Отож подальша доля цього авто вирішиться в майбутньому.
Додамо, що ще на самому початку пленарного засідання сесії керівники району та помічник-консультант народного депутата Василя Яніцького Оксана Слободзян з нагоди професійного свята відзначили цілий ряд водіїв, перевізників та шляховиків.
Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар