пʼятницю, 25 січня 2019 р.


ВІТАЛІЙ УНДІР ПОБУВАВ В НАШОМУ РАЙОНІ
У четвер, 15 листопада, у районі з робочим візитом побував перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ундір. Він взяв участь у роботі розширеного засідання колегії при голові райдержадміністрації. На ньому були присутні депутати обласної ради від нашого виборчого округу Віталій Сухович та Микола Лобчук, керівники підприємств, установ та організацій району, керівники депутатських фракцій районної ради, очільники місцевих органів влади.

Віталій Олександрович коротко, але об’ємно та ґрунтовно охарактеризував ситуацію в районі. Як позитив він відмітив перевиконання збору платежів до бюджету по власних надходженнях на 15 відсотків (щоправда, в області цей показник становить  24 відсотки). Разом з тим він відмітив: ситуація з виконанням місцевих бюджетів є досить нерівномірною. Є ряд сільських рад, які не спроможні забезпечити збір запланованих при прийнятті бюджету цифр. До таких належить й новостворена Миляцька ОТГ. Втім очільник громади Федір Хлебович запевнив, що до кінця року ситуацію з наповненням бюджету територіальної громади буде виправлено.
Гарно оцінив обласний керівник напрацювання району щодо залучення інвестицій в капітальне будівництво.
«Нині потужним джерелом його фінансування залишається Державний фонд регіонального розвитку. Завдяки ДФРР в області будується 27 об’єктів, три з них – в Дубровицькому районі. Зважаючи, що є регіони, які не спромоглися підготувати до фінансування фондом  жодного проекту, це досить непоганий показник. (З ДФРР будівництво, реконструкція та капітальний ремонт об’єктів відбувається на солідарній основі – при забезпеченні співфінансування з обласного та місцевих бюджетів. В районі в цьому році до переліку таких об’єктів включено будівництво спортивно-оздоровчого комплексу в Дубровиці, реконструкція та капітальне будівництво даху, їдальні, котельні, фасаду приміщення Дубровицького НВК «Ліцей-школа І-ІІ ст.», реконструкція приміщення дошкільного навчального закладу в Перебродах)», – зазначив Віталій Ундір.
З 34 сучасних амбулаторій, що мають з’явитися незабаром на Рівненщині, три запрацюють в нашому районі. Передбачається, що це будуть сучасні, повністю оснащені необхідним медобладнанням установи, де буде передбачено в тому числі й житло для лікаря. У нас такі амбулаторії мають запрацювати в Удрицьку, Людині та Кривиці. Кошторисна вартість кожної з них – 5.5 млн. грн. Передбачено, що такі сільські медичні установи будуть забезпечені і транспортом. Приємною звісткою для дубровицьких медиків стало й повідомлення про додаткову медичну субвенцію на гемодіаліз, інсулін та заробітну плату. Наш район отримає більше мільйона таких коштів.
Дороги пан Ундір назвав  нагальною болючою проблемою. Обласна держадміністрація спрямувала в поточному році 281 млн. грн. на будівництво та утримання доріг, в т.ч. й комунальної власності. Знову ж таки за умови солідарного співфінансування ремонтних робіт. «Наш принцип – не спрямовувати бюджетні гроші на перше ліпше прохання. Спробуйте знайти та залучити й інше джерело фінансування. Як кажуть: аби виграти, хоча б придбай лотерейний квиток». 
А загалом Віталій Олександрович відмітив злагоджену роботу  команди районного рівня, зазначивши, що Дубровиця має потужне лобі у Верховній Раді в особі народного депутата Василя Яніцького та в обласній раді в особі Віталія Суховича та Миколи Лобчука. Після наради перший заступник голови ОДА відвідав ще ряд населених пунктів району.
Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар