пʼятницю, 25 січня 2019 р.


Життя району: у фактах і фото
Храмове свято у Мочулищі
Як повідомляє сайт Рівненської православної церкви Київського патріархату, Рівненська Єпархія: «10 листопада, в день пам’яті мучениці Параскеви П’ятниці, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон із архіпастирським візитом відвідав село Мочулище Дубровицького району, де звершив чин освячення храму на честь святого рівноапостольного князя Володимира Великого та очолив Божественну літургію.
За богослужінням владиці співслужив: благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Данило Ковташ, благочинний Сарненського благочиння протоієрей Андрій Гаврилюк, настоятель храму протоієрей Михайло Ярема та прибуле духовенство.
Під час Малого входу архієпископ Іларіон, із благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив протоієрея Михайла Ярему черговою богослужбовою нагородою – правом носіння митри.
За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.
По завершенні відправи владика Іларіон привітав настоятеля і громаду із знаменною подією у їхньому житті, а також відзначив активних парафіян медалями «За жертовність і любов до України» та Архієрейськими благословенними грамотами».
Креативно для дошкільнят
З початку цього навчального року у Дубровицькому центрі позашкільної освіти діє студія для дошкільнят «МІМІ». Дві групи lsnjr цікаво і змістовно проводять у закладі свій час. Вони вивчаюь англійську мову, займаються ритмікою та займаються у гуртку «вправні пальчики». Минулого тижня я побувала на занятті цієї студії. Для себе пересвідчилася, що діткам на заняттях подають багато пізнавальної інформації з використанням додаткового матеріалу. А Вікторія Семенюк на уроках з ритміки  у веселій, казковій атмосфері дає можливість діткам порухатися, зміцнити свій організм, вчить їх володіти власним тілом, розвиває моторику. Саме пані Вікторія стала ініціатором створення цієї студії. Зараз долучилися до програми Мирослава Антосюк (англійська мова) та Наталія Місько («вправні пальчики»). У ЦПО є всі умови для всебічного розвитку як дошкільнят, так і школярів. Схвальні відгуки почула від батьків діток, які відвідують «МІМІ», малеча з радістю тут спілкується, набирається нових знань і укріплює своє фізичне здоров’я.

Вдячні за творчий проект
У незвичному, цікавому форматі цьогоріч працівники та аматори культури району зустріли Всеукраїнський день працівників культури. У РБК було організовано цікаву виставку майстрів народного мистецтва. На ній було представлено найкращі роботи народних умільців району – картини, ткацтво, вишивка, різьба по дереву, ляльки-мотанки, колекція музичних інструментів. Цікава фотопідбірка тематичних світлин. У фойє РБК пройшло власне відкриття виставки. Червону стрічку перерізали голова РДА Микола Петрушко та заступник голови районної ради Олександр Задорожний. Ведучими цієї творчої зустрічі були Наталія Мозоль та Олександр Лавор – наші талановиті земляки. Працівники культури та митці, були відзначені грамотами райдержадміністрації та районної ради, грамотами та подарунками міської ради. У ході відкриття виставки було продемонстровано два майстер-класи: Василь Деревенко (малювання), Ніна Рабчевська (ткацтво). Звучали прекрасні художні номери. Всі присутні пом’янули тих працівників галузі і митців, кого вже нема на цій земля. Наталія Мозоль, керівник галузі культури району, дуже чуттєво прочитала вірш, присвячений покійній Марії Пасько (автор Анатолій Щур), стоячи слухали глядачі авторську пісню Олександра Задорожного «Український патріот», присвячену захисникам.
Щиро дякуємо організаторам за цікаву, незвичну, творчо насичену зустріч, яка всіх зарядила позитивом і додала іскри творчості в душу! Виставка діяла у РБК три дні, всі бажаючі мали змогу долучитися до джерела творчості наших земляків.
Якісний асфальт на Макарівській
Останніми роками у Дубровиці значно покращується благоустрій. Про це кажуть як дубровичани, так і гості райцентру.
Минулого тижня із першим заступником голови РДА Миколою Кохном, міським головою Богданом Микульським, секретарем виконкому Оксаною Краглевич побачили завершальний етап капітального ремонту частини вулиці Макарівська – від повороту до податкової у напрямку до об’їзної дороги. Загальна вартість проекту складає 1 млн. 447 тис. 200 грн.
Відповідно до Програми розвитку дорожнього господарства Рівненської області у 2018 році з державного бюджету виділено 1013,400 тис. грн. та 434,16 тис. грн. – з бюджету міської ради. Загалом прокладено 450 метрів асфальту. Приємно, що завдяки сприянню держави, коштам міського бюджету, Дубровиця стає комфортною і зручною для водіїв і пішоходів!
Міський голова Богдан Микульський від імені громади міста дякує депутату обласної ради Віталію Суховичу за розуміння нагальних потреб жителів райцентру та особисте сприяння у виготовленні необхідної документації для капітального ремонту цієї вулиці.
Будується новий медзаклад
Будівництво медичної амбулаторії розпочалося в Удрицьку Миляцької ОТГ. Держава надає підтримку громадам, які розвиваються. Рівненщина лідирує у питанні впровадження реформи сільської медицини, в області найшвидше розпочались роботи з будівництва амбулаторій.

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар